Κυριακή, Μαΐου 17

"Χ"αμένη ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. 0-0 με Λεβάντε στο Δ.Α.Κ..... Ανοικτή ακόμη η κατάκτηση της πρωτιάς


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ  0-0
                                          
Μπορεί να μην ήταν η ομάδα του 3-0 με τον Αστέρα, όμως το πάλεψε.... Μεγάλη ευκαιρία να "κλέψει" το τρίποντο με τον Κόμητα στο 84'
Δεν τα κατάφερε αυτή την φορά η Α.Ε.Κ. αφού σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μη έχοντας την φρεσκάδα και το πάθος της 1ης αγωνιστικής και της μαγικής της εμφάνισης απέναντι στον Αστέρα. Έτσι έμεινε στο «0» απέναντι στην ομάδα της Ζακύνθου τον Α.Ο. Λεβάντε.
Η ζέστη ήταν αρκετά υψηλή και εμπόδιζε τις προσπάθειες και των δυο ομάδων.
Οι Ζακυνθινοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τον αέρα υπέρ τους, είχαν μια μικρή υπεροχή χωρίς ωστόσο  να δημιουργούν ευκαιρίες απέναντι στην εστία του Τσιαουσντέλιο αφού προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ. Είχαν όμως τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 30’ όταν η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι πρόσεχαν την άμυνα τους και προσπαθούσαν με μεγάλες μπαλιές να βρουν τον Εμιλιάνο στην κόντρα. Κάτι που δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού ο επιθετικός της γηπεδούχου ομάδας ήταν στενά μαρκαρισμένος και δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να κινηθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Ανδρέου. Κάποια μακρινά σουτ δεν είχαν τύχη με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρωθεί χωρίς σκορ (0-0).
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Όμως μετά το 70’ οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν, να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά να είναι αυτοί που θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού για να πάρουν ένα σπουδαίο τρίποντο με τον Κόμητα στο 84’.
Πριν όμως ο Τσιαουσντέλιο και ο Ανδρέου είχαν.... φροντίσει να κρατήσουν το «0». Ο πρώτος στο δυνατό σουτ του Μαρίνου και ο δεύτερος στο φάουλ του Κρούτη.
Το σημερινό «Χ» σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα. Φυσικά τίποτε δεν χάθηκε και σίγουρα παραμένει στο.... κόλπο της ανόδου αλλά με μια δύσκολη αποστολή την επόμενη αγωνιστική στην Αμαλιάδα που πρέπει να κλέψει κάτι. Και αυτό είναι η νίκη.
Ο κόσμος στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. ήταν και πάλι αρκετός και βοήθησε την ομάδα μας σε ένα δύσκολο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Στο 17’ ο Κουμαριώτης θα πιάσει ένα μακρινό δυνατό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια χωρίς να ανησυχήσει τον Ανδρέου.
Ο Λεβάντες θα απαντήσει με ένα επίσης δυνατό σουτ του Χ. Κομιώτη στο 19’, όμως η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.
Σε μια ωραία συνεργασία Εμιλιάνο-Κρούτη στο 26’, ο τελευταίος θα μπει περιοχή και αφού περάσει την μπάλα πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή θα καθυστερήσει αρκετά με αποτέλεσμα να προλάβει ο Ανδρέου και να την πετάξει  κόρνερ.
Ο Μπαζάρογλου στο 28’ θα κλέψει την μπάλα από τον Τριανταφυλλίδη λίγο κάτω από το κέντρο, θα προχωρήσει και από τα όρια της περιοχής θα πιάσει το δυνατό σουτ αλλά θα φύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ανδρέου.
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στο 30’ αφού στη σέντρα από αριστερά του Ματαράγκα, ο Μαρούδας στην περιοχή, θα πιάσει μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιαουσντέλιο και στην επιστροφή της ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί πιεζόμενος να πιάσει μια νέα κεφαλιά αφού ο Χασάι θα διώξει τον κίνδυνο από την περιοχή του απομακρύνοντας την.
Μέχρι τη λήξη των πρώτων 45’ δεν είχαμε κάποια άλλη φάση και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ 0-0!
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’ ο Τσιαουσντέλιο θα σώσει την εστία του από το 0-1 αποκρούοντας δύσκολα όσο και εντυπωσιακά με το πόδι το δυνατό σουτ του Μαρίνου, ενώ στη συνέχεια θα σφυριχτεί επιθετικό φάουλ υπέρ των γηπεδούχων.
Στο 65’ ο Χρ. Κομιώτης εκτελεί δυνατά το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα τελικά να περνάει ελάχιστα άουτ από την δεξιά γωνία του Τσιαουσντέλιο, που έπεσε και φάνηκε ότι έλεγχε τη φάση.
Στο 69’ ο Ανδρέου θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, στο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Κρούτη.
Μια λάθος απομάκρυνση του Ανδρέου στο 74’ θα δώσει την ευκαιρία στον Σπανό να πιάσει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, με τον τερματοφύλακα του Λεβάντε εκτός θέσης, αλλά η μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 78’ ο Εμιλιάνο θα βγει δυνατά στην αντεπίθεση και λίγο έξω από την περιοχή προτιμάει να πιάσει το σουτ αντί να δώσει στον Μπαζάρογλου που ήταν αμαρκάριστος από αριστερά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει και πάλι πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Ωραία ατομική ενέργεια του Εμιλιάνο στο 81’ από δεξιά θα μπει στην περιοχή και θα πασάρει παράλληλα συρτά στην μικρή περιοχή, εκεί ο Μπαζάρογλου φαίνεται να αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στα πόδια του και έτσι να προλάβουν και να απομακρύνουν οι αμυντικού της Ζακυνθινής ομάδας.
Μεγάλη ευκαιρία, η μεγαλύτερη του αγώνα, θα χαθεί στο 84’ για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα να «κλέψει» μια σημαντική νίκη όταν ο Κρούτη με εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων θα βρει τον Κόμητα μόνο απέναντι στον Ανδρέου, ο τελευταίος θα προχωρήσει αλλά το πλασέ του είναι πολύ κακό και θα στείλει την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γ. Τόγια που αν ο "μικρός" είχε βρει στόχο η ομάδα της Κεφαλονιάς θα ήταν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 12ου ομίλου.
Επαναλαμβάνουμε όμως ότι τίποτε δεν χάθηκε για τη συνέχεια αν και δυσκόλεψε αρκετά.
Διαιτητής ο κ. Νικ. Ρούσσος-Μπεκερτζής με βοηθούς τους κ.κ. Ηλ. Κωνσταντίνου και Ηλ. Γκαρτζονίκα από την Πρέβεζα.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κεφαλονιάς (Γ. Τόγιας): Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος (75' Κόμητας), Σπανός, Χασάι, Λαμπρόπουλος, Φωκάς, Ζαμπαύτης (66’ Δρόσος), Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου, Κουμαριώτης.
Α.Ο. Λεβάντες:(Δ. Μουζάκης), Ανδρέου, Αριστομενόπουλος, Μαρούδας, Λογοθέτης, Κομιώτης Αλ., Μαρίνος Ι. (90+1 Πατίρης), Ματαράγκας (83’ Τζαφέρης), Κομιώτης Ι., Τριανταφυλλίδης, Κομιώτης Χρ., Μπινιχάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου