Πέμπτη, Μαΐου 14

EURO U-17: Γαλλία-Ελλάδα 1-0


Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων λύγισε η Εθνική Παίδων με αντίπαλο τη Γαλλία, ήττα 0-1, με αποτέλεσμα να χάσει για ένα γκολ στην ισοβαθμία την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 που διεξάγεται στη Βουλγαρία
Οι νεαροί διεθνείς κρατούσαν στα χέρια τους το εισιτήριο για τους «8» έως το 84ο λεπτό του αγώνα με τους πανίσχυρους Γάλλους, ωστόσο, ο Ραμπό, που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι δύο λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας (οι αγώνες σε επίπεδο Παίδων διαρκούν 80 λεπτά) εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία αδράνεια και την ασίστ του Μπουτομπά για να δώσει τη νίκη στους «τρικολόρ» και να στερήσει από τους Παίδες την ευκαιρία να περάσουν στην οκτάδα.
Την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης εξασφάλισε η Ρωσία η οποία στον άλλον αγώνα του ομίλου επικράτησε 2-0 της Σκωτίας. Μάλιστα, οι Ρώσοι πήραν το εισιτήριο στην ισοβαθμία με την Εθνική Παίδων, αφού κι αυτοί συγκέντρωσαν 4 βαθμούς όπως οι διεθνείς μας, αλλά είχαν καλύτερο συντελεστή τερμάτων (4-3 έναντι 3-3). Πρώτοι στον όμιλο βγήκαν οι Γάλλοι με 9 βαθμούς ενώ η Σκωτία δεν πήρε κανέναν.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε στο epo.gr ότι «είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ποδοσφαιριστές μας για τη συνολική εικόνα τους σε όλο το τουρνουά, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν τελείωσε τίποτα για τα παιδιά. Το μέλλον είναι μπροστά τους και αξίζει να προσεχτούν γιατί έχουν και ταλέντο και πάθος».
Η αποστολή της Εθνικής Παίδων θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Πέμπτη 14/5/2015 και ώρα 19:00.
Ο Ελβετός διαιτητής Αντριέν Τζακοτλέ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Μίγγο (29'), Ρέινε Αντελαΐντ (30'), Μακενγκό (44') και Ευαγγέλου (66').
Γαλλία: Ζιντάν- Μαουασά, Ντουκούρ, Σαμπά, Ντανγκέρ, Μακενγκό, Ρέινε Αδελαΐντ (57' Μπουτομπά), Ζανβιέρ, Ρουΐς, Πελικάν (78' Ραμπό), Ικονέ (62' Ουπαμεκανό).
Ελλάδα: Σιαμπάνης- Κατράνης, Ευαγγέλου, Νικολάου, Ρέτσος, Λάμπρου, Μίγγος, Παυλίδης, Χατζηδίμπας (54' Κιρτζιαλίδης), Λημνιός (79' Φουάσης), Τσίγγος (54' Δοδοντσάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου