Πέμπτη, Μαΐου 21

Yπόμνημα των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής


Το μέτωπο του Άρη για άνοδο στη Football League μέσω αγώνων μπαράζ και των δευτεραθλητών Γ’ Εθνικής ενισχύουν και οι Παναργειακός, ΑΕ Καραϊσκάκη και Κηφισιά.
Και οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους στη Γ’ Εθνική συνένωσαν δυνάμεις προκειμένου να γίνουν αγώνες μπαράζ και να καλυφθούν οι θέσεις στη Football League, από τις ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή. Γι’ αυτό συντάχθηκε υπόμνημα των τεσσάρων ομάδων προς ΕΠΟ, Football League, τον Πρωθυπουργό και τον κ. Κοντονή.
Στην εν λόγω επιστολή γίνεται αναφορά στο δεδικασμένο του 2013, το άρθρο του ΚΑΠ για το πώς αναπληρώνονται ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν στη Football League καθώς και η προκήρυξη που αναφέρει ότι την επόμενη σεζόν, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην Football League πρέπει να είναι 20.
Αναλυτικά το υπόμνημα:
ΠΡΟΣ:
1) κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,Πρωθυπουργό
2) κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ,Υφυπουργό Πολιτισμού,Παιδείας και Θρησκευμάτων
3) κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ,Πρόεδρο Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.)
4) κ. ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,Πρόεδρο FOOTBALL LEAGUE
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
1) Του εδρεύοντος στην Θεσσαλονίκη Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία: «Α.Σ.
ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»,νόμιμα εκπροσωπουμένου, 2) Του εδρεύοντος στους Αγίους Αναργύρους Αρτας Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία: «Α.Ε. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ», νόμιμα εκπροσωπουμένου, 3) Του εδρεύοντος στο Αργος Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία: «Α.Π.Ο. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ», νόμιμα εκπροσωπουμένου, 4) Του εδρεύοντος στην Κηφισιά Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία: «Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑΣ», νόμιμα εκπροσωπουμένου.
Με τα παρόν θέλουμε να αναφερθούμε στο παρακάτω θέμα:
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες των Σωματείων μας μετά την λήξη του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015,που διοργάνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ( Ε.Π.Ο. ),κατέλαβαν την δεύτερη ( 2η ) θέση του βαθμολογικού πίνακα των ομίλων στους οποίους συμμετείχαν ( 1ου, 2ου, 3ου και 4ου αντίστοιχα ).
Επειδή μετά την λήξη του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ ( Α΄ Εθνικής Κατηγορίας ) τουλάχιστον δύο ( 2 ) ομάδες από αυτές που υποβιβάστηκαν από το πρωτάθλημα αυτό ( Π.Α.Ε. ΟΦΗ,Π.Α.Ε. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ) έχουν δηλώσει ότι δεν θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας στην οποία πρέπει να αγωνιστούν, ήτοι στην FOOTBALL LEAGUE ( Β΄ Εθνική Κατηγορία ) και ότι επιθυμούν πλέον να αγωνιστούν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Τα ανωτέρω προκύπτουν από σχετικά δημοσιεύματα στο Τύπο ( γραπτό και ηλεκτρονικό ), αλλά και γενικά από το διαδίκτυο.
Επειδή σχετικά με το ζήτημα αυτό, ήτοι την πλήρωση των σχετικών θέσεων που τυχόν θα δημιουργηθούν, είναι απολύτως σαφές και δεν απομένει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι αυτές θα πρέπει να καταλάβουν ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, ήτοι οι ομάδες μας που κατέλαβαν την δεύτερη ( 2η ) θέση εκάστου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Σχετικά σας επισημαίνουμε τα εξής:
Α) ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ.
1) Η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 2 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων ( Κ.Α.Π. Επ.Πρ. ) ορίζει ρητά τα εξής:
Άρθρο 4. Συμμετοχή Ομάδων στα Πρωταθλήματα
παρ. 2. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με το προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 περ. α΄ σε συνδυασμό με την διάταξη της παρ. 4 περ. β΄ του άρθρου 27 του παρόντος.
2) Η διάταξη του άρθρου 7 παρ. 2 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων ( Κ.Α.Π. Επ.Πρ ) ορίζει ρητά τα εξής:
Αρθρο 7.Προκήρυξη-Δήλωση Συμμετοχής.
παρ. 3. α) Για να συμμετάσχει μία ομάδα στο πρωτάθλημα, πρέπει να δηλώσει με έγγραφο της, μέσα στην ταχθείσα από την προκήρυξη προθεσμία ……..δήλωση συμμετοχής, διαφορετικά αποκλείεται του πρωταθλήματος με απόφασή του Δ.Σ. της διοργανώτριας και την θέση της καταλαμβάνει η πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 β του άρθρου 27 του παρόντος Κανονισμού.
3) Αναφορικά με την παρούσα υπόθεση η ισχύουσα προκήρυξη του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ FOOTBALL LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 στο άρθρο 8 ( Προβιβασμός-Υποβιβασμός Ομάδων ) και στην παρ. 6 αναφέρει ρητά τα εξής:
«6. Την περίοδο 2015-2016 το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE θα διεξαχθεί με είκοσι ( 20 ) ομάδες».
Σχετικά επισημαίνεται ότι η ανωτέρω διάταξη της ως άνω προκήρυξης έχει τεθεί σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. που λήφθηκε τον Μάρτιο του 2013 και επικυρώθηκε στην συνέχεια από την τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που έγινε τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε όπως την περίοδο 2015-2016 το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE διεξαχθεί με είκοσι ( 20) ομάδες.
Επίσης εκτός τούτων: α) η διάταξη του άρθρου 131 παρ. 3. του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου
( Ν. 2725 / 1999 ) ορίζει ρητά ότι: «Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς και της προκήρυξης του, κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής του. Εάν γίνουν τροποποιήσεις σε άλλο διάστημα αυτές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός αν αφορούν μεταβολές των κατηγοριών του πρωταθλήματος και του αριθμού των προβιβαζομένων ή υποβιβαζομένων ομάδων, οπότε ισχύουν από τη μεθεπόμενη περίοδο» και β) η διάταξη του άρθρου 7 παρ. 6 του Κ.Α.Π. Επ.Πρωτ. ορίζει ρητά ότι: «Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων, εάν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος που έληξε».
Β) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Επομένως από τον συνδυασμό όλων των ανωτέρω διατάξεων και σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω προκύπτει σαφώς: α) ότι σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE περιόδου 2015-2016 πρέπει να γίνει οπωσδήποτε με είκοσι ( 20 ) ομάδες και β) σε περίπτωση κατά την οποία προκύψουν και δημιουργηθούν θέσεις στο πρωτάθλημα αυτό αυτές πρέπει να καταληφθούν από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, δηλαδή από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία..
Μάλιστα στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε σχετικά ότι αναφορικά με το ζήτημα αυτό υπάρχει «δεδικασμένο» και σχετική Νομολογία της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και μάλιστα πολύ πρόσφατη και ειδικότερα σχετικά έχουν εκδοθεί τον Ιούλιο του 2013 οι με αριθ. 98/2013 και 99/2013 αποφάσεις της ανωτέρω Επιτροπής. Αυτή σε απόλυτα συναφείς, όπως η παρούσα, υποθέσεις με τις αποφάσεις αυτές έκρινε και αποφάσισε σχετικά με την κάλυψη θέσεων οι οποίες είχαν προκύψει στην FOOTBALL LEAGUE ότι αυτές πρέπει να καταλάβουν ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, ήτοι από την Γ΄ εθνική Κατηγορία. Και σε εφαρμογή και εκτέλεση αυτών των αποφάσεων προβιβάστηκαν από την Γ΄ Εθνική στην FOOTBALL LEAGUE οι ομάδες Πανηλειακός Ζάκυνθος, Αστέρας Μαγούλας, Βατανιακός και Γλυφάδα, οι οποίες συμμετείχαν κανονικά στο πρωτάθλημα αυτό της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014 το οποίο διεξήχθη έγινε με είκοσι οκτώ ( 28 ) ομάδες σε δύο ( 2 ) ομίλους των 18 ομάδων έκαστος.
Κατόπιν τούτων και για όλους τους ανωτέρω λόγους σας υποβάλλουμε το παρόν και αιτούμαστε να γίνει δεκτό το καθόλα νόμιμο, βάσιμο και ορθό αίτημα μας να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες ώστε, σε εφαρμογή όλων των ως άνω ισχυόντων Νόμων και Κανονισμών, όλες οι θέσεις που θα προκύψουν λόγω μη υποβολής δηλώσεως συμμετοχής στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ, να καταληφθούν από τις ομάδες μας, που κατέλαβαν την δεύτερη ( 2η ) θέση εκάστου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ήτοι την αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Επίσης εκτός τούτων παρακαλούμε να μας ορίσετε ημερομηνία κατά την οποία θα μας δεχθείτε προκειμένου να εκθέσουμε εκτενέστερα τις απόψεις μας επί του θέματος αυτού και να αποδείξουμε τους καθόλα νόμιμους και βάσιμους ως άνω ισχυρισμούς μας.
Αθήνα 19/05/2015
Α) ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Σ. ΑΡΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β) ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Ε. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Π.Ο. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ)ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
http://www.onsports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου