Σάββατο, Μαΐου 23

Σήμερα στο ΟΑΚΑ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό - Ξάνθη

Καμία και σήμερα

Ώρα τελικού. Θα κάνει το νταμπλ ο Ολυμπιακός; Θα πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο η Ξάνθη; Οι απαντήσεις απόψε στο ΟΑΚΑ (20:30, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr). Δείτε τα πλάνα Περέιρα και Λουτσέσκου. 
Δεν έχει το σασπένς μιας συνάντησης «αιωνίων». Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι. Όμως όπως και σε κάθε τελικό, έτσι και στη μάχη του Ολυμπιακού με την Ξάνθη μπορούν να συμβούν τα πάντα.
Οι Πειραιώτες είναι πολυνίκες του θεσμού με 26 κατακτήσεις, διεκδικούν το 17ο νταμπλ, αποτελούν το φαβορί και ταυτόχρονα είναι υποψιασμένοι για τις δυσκολίες που πιθανώς θα συναντήσουν. Στο ΟΑΚΑ θα αισθάνονται σαν στο… σπίτι τους με πάνω από 30.000 κόσμο στο πλευρό τους. 
Αγώνας-ορόσημο για τους πρωτάρηδες σε τελικό Ακρίτες, που έρχονται διψασμένοι να πανηγυρίσουν τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας τους. Μαζί τους θα έχουν και περίπου 4.000 ηρωικούς φίλους τους που θα διανύσουν 1.436 χιλιόμετρα για να βρεθούν στο γήπεδο. 
Ο δρόμος για τον τελικό
Στη φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μια αναιμική εμφάνιση στην Πάτρα (0-1 την Παναχαϊκή με αυτογκόλ του Κάργα), στην συνέχεια παρά τις ευκαιρίες που είχε στο ματς, έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκη» και την τελευταία αγωνιστική (με τον νεοπροσληφθέντα Περέιρα στην εξέδρα) επικράτησε στο ρελαντί 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο κατακτώντας την πρώτη θέση του γκρουπ με 7 βαθμούς. 
Στα νοκ-άουτ παιχνίδια ο Τύρναβος έγινε παιχνιδάκι στα χέρια του. Η εκτός έδρας τριάρα και το απολαυστικό 8-0 στο Φάληρο (η πιο ευρεία νίκη της σεζόν) σφράγισαν μια από τις πιο άνετες προκρίσεις στην ιστορία τους. Χάρη στα τερτίπια της κληρωτίδας, ο επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά ήταν η ΑΕΚ! Το εκτεταμένο ροτέισον κόστισε με το τελικό 1-1 ν' αφήνει τα πάντα ανοιχτά. Στην επεισοδιακή -όπως εξελίχθηκε- ρεβάνς το γκολ του Χάρα με το στήθος στο 89' έκρινε την πρόκριση μέσα σ' ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. 
Στα ημιτελικά διασταυρώθηκε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθαρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση από το ματς στη Ριζούπολη (0-3). 
Τυπική διαδικασία ο επαναληπτικός στην έδρα του (1-1). 
Η Ξάνθη πέρασε ως δεύτερη από το δικό της γκρουπ, με δυο νίκες απέναντι σε Νίκη Βόλου (1-0) και Ζάκυνθο (3-1) την τελευταία αγωνιστική. Η κλήρωση των «16» την έφερε αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό μοιάζοντας κάπου εκεί να τελειώνουν τα όνειρά για μια καλή πορεία. Τα κατάφερε όμως περίφημα με 1-1 στην έδρα της και το «διπλό» (0-1) στη Λεωφόρο που την έστειλαν στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά ο αποδυναμωμένος ΟΦΗ πάλεψε στην Κρήτη (1-0), αλλά λύγισε στη ρεβάνς (3-0). Το προτελευταίο εμπόδιο ήταν ο Ηρακλής, ο οποίος μολονότι προερχόταν από την Football League φάνταζε ισάξιος αντίπαλος. Η νίκη 1-0 στη Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε καθοριστική, με το 0-0 στον επαναληπτικό να δίνει στους Ακρίτες την ιστορική πρόκριση στον τελικό. 
Έτσι θα παίξουν 
Μόλις μια βασική απουσία αντιμετωπίζει ο Περέιρα στον Ολυμπιακό. Ο Ελαμπντελαουΐ έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος κι έτσι την θέση του θα πάρει ο Σαλίνο. 
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ρομπέρτο. Αριστερά στην άμυνα ο Μαζουακού, δεξιά ο Σαλίνο και στόπερ οι Σιόβας, Μποτία. Μπροστά τους στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά και σε ρόλο οργανωτή ο Τσόρι. Προβάδισμα για την επιθετική τριπλέτα έχουν οι Ντοσεβί, Μήτρογλου με τους (Φουστέρ, Μπενίτες, Χάρα, Φορτούνης να παλεύουν για μια θέση. 
Ούτε ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει σοβαρά θέματα, πέραν της απουσίας του Παπάζογλου στην άμυνα. Οι Ακρίτες θα αγωνιστούν με τερματοφύλακα τον Κυριακίδη, αριστερό μπακ τον Ουάλας, δεξί τον Μπέρτο και στόπερ τους Γούτα, Καρυπίδη. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Παπαστεριανός, Ομπόντο και σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Κλέιτον. Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Λουσέρο (αριστερά), Σολτάνι (δεξιά) και Καπετάνο (κορυφή). 
Πηγή:http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου