Πέμπτη, Μαΐου 21

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ «ΚΡΕΜΑΕΙ» ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Την ωραιότερη στιγμή που μπορεί να βιώσει ένας  αθλητής πρόκειται να ζήσει την επόμενη Κυριακή  ο Αλέξης Παπαδάτος.  Είναι η στιγμή εκείνη που ο τόπος σου, ο σύλλογος απ’ όπου ξεκίνησες και οι συντοπίτες σου αναγνωρίζουν την αθλητική σου πορεία και σε τιμούν για τις δόξες, τις στιγμές συγκίνησης και τις διακρίσεις που τους προσέφερες. 
Ο Αλέξης Παπαδάτος ξεκίνησε από την οδό Μακεδονίας στο Αργοστόλι σε ηλικία 15 μόλις ετών,  με μοναδικό εφόδιο το ταλέντο του,  τα όνειρά του και την αγάπη του για το μπάσκετ. 
Κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας αθλητής:  Τρίτο Ολυμπιακό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Ολλανδία το 1992,  Χρυσό Πανευρωπαϊκό με την Εθνική Παίδων 1993, Χρυσό Παγκόσμιο Μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 1995, Κύπελλο Κόρατς με τον Άρη το 1997, 3 συμμετοχές στο Ελληνικό All Star Game   αλλά και δεκάδες προσωπικοί τίτλοι και ρεκόρ. Μάλιστα ο Αλέξης Παπαδάτος, κατέχει ακόμα το ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων σε μία σεζόν στην Α1, με ποσοστό 59,1%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για  20 ολόκληρα χρόνια παραμένει ο απόλυτος ρέκορντμαν στην Α2, με την ασύλληπτη εμφάνιση, 33 πόντοι, με 2/2 βολές, 8/8 δίποντα, 5/5 τρίποντα  που είχε κάνει σε ένα ματς του Πειραϊκού με τον Ιωνικό Νίκαιας τον Φλεβάρη του 1995.
Έχει βγει δύο φορές πρωταθλητής  στην Α2 με τον Απόλλωνα Πατρών και τον Κολοσσό Ρόδου. Συμμετείχε δυο φορές στην Εuroleague με καλύτερη θέση την 8η στην Ευρώπη και το 2001 βγήκε 2ος στο πρωτάθλημα της Α1 με την ομάδα του Περιστερίου. Πρωταγωνίστησε για 9 ολόκληρα χρόνια στην Α1 Εθνική Κατηγορία και για 5 στην Α2 από τη θέση του play maker,  ενώ γράφτηκε στην μπασκετική ιστορία ως ένας από τους πιο εύστοχους παίχτες με εξαιρετικά υψηλές στατιστικές ευστοχίας.
Ως γνήσιος Κεφαλλονίτης δεν έκρυψε στιγμή τη λατρεία του για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Όπου κι αν βρέθηκε, σε κάθε συνέντευξη ή δήλωσή του αναφερόταν με λόγια αγάπης για το νησί του.  Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή γι’ αυτόν ήταν, όταν τον Ιανουάριο του 2014, έκλεισε την μπασκετική του διαδρομή -κατόπιν επιθυμίας του- με την ομάδα της καρδιάς του τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς.
Σε ανταπόδοση αυτών λοιπόν, ο Α.Σ.Κ. και η ΚΕΔΗΚΕ κρεμούν για πάντα την φανέλα με το Νο7 που φόρεσε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνιος Τρίτσης, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι
Φώτο από την πλούσια καριέρα του Αλέξη












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου