Παρασκευή, Μαΐου 29

Στις 14 Ιουνίου ο 1oς "ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ" ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στην Ιθάκη


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Δημοτικό Σχολείο και ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Σταυρού σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης με χαρά σας προσκαλούν να συμμετέχετε στον 1ο Λαϊκό «Τηλεμάχειο» Δρόμο που θα διοργανώσουν την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 μ.μ.
Καλούνται μικροί και μεγάλοι να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, η οποία ξεκινάει για πρώτη φορά με στόχο να καθιερωθεί ως ένα αθλητικό γεγονός που δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους της Ιθάκης να συνδυάσουν την άθληση με τη ψυχαγωγία. Μια ευχάριστη διαδρομή περπατήματος, ανάμεσα στα ελαιόδενδρα.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Σταυρού.
Αφετηρία για τα παιδιά μέχρι 12 ετών ορίζεται η πλατεία του Σταυρού και τερματισμός το λιμάνι των Φρικών, όπου τα παιδιά θα αφήσουν στη θάλασσα ,χάρτινα καραβάκια.
Πρόγραμμα
18.00-19.00 δηλώσεις συμμετοχής (για όσους δεν έχουν ήδη εγγραφεί)
19.00 Έναρξη του δρόμου
Τερματισμός
Ακολουθούν τα αναμνηστικά βραβεία συμμετοχής και χορευτικές εκδηλώσεις.
Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν αναφέροντας ονοματεπώνυμο (σε περίπτωση ανηλίκων πρέπει να σημειώνεται και το όνομα του γονέα καθώς και το τηλέφωνό του) στο Δημοτικό σχολείο Σταυρού, στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέως, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες καταβάλουν το ποσό των 5 ευρώ και παραλαμβάνουν την μπλούζα με το λογότυπο του «Τηλεμάχειου» δρόμου.
Στον «Τηλεμάχειο» δρόμο μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες.
Δικαίωμα συμμετοχής 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι υγιείς, έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρόμο με δική τους ευθύνη. 
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του λαϊκού δρόμου, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές ΔΕΝ θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν συμμετέχοντα, αφού όλοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. 
Υγειονομική κάλυψη διαδρομής
Για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του δρόμου θα υπάρξουν άτομα εξειδικευμένα στην παροχή πρώτων βοηθειών, γιατρός και ασθενοφόρο που θα παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα.
Σταθμός ανεφοδιασμού
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι σε ένα σταθμό της διαδρομής, καθώς επίσης και στο σημείο τερματισμού.
Διαδρομές του δρόμου
1) Αφετηρία πλατεία Σταυρού- Πλατρειθιάς – Λαχός - Άγιοι Σαράντα- Φρίκες -πλατεία Σταυρού. 
2 )Μικρή διαδρομή για τα παιδιά έως 12 ετών. Αφετηρία πλατεία Σταυρού- Πλατρειθιάς –Λαχός - Άγιοι Σαράντα-Φρίκες.
Για πληροφορίες που αφορούν τον δρόμο μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
ΚΑΤΖΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗΛ 6984749004
ΞΑΝΘΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΗΛ 6987061435 
ΝΟΥΤΣΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΛ 6944849735
ΤΡΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΛ 6978022539

Παράρτημα οδηγίες προς τους συμμετέχοντες
1. Να παρουσιαστείτε 1 ώρα πριν την έναρξη του δρόμου. Η παρουσία αυτή είναι υποχρεωτική ακόμα κι αν έχετε δηλώσει συμμετοχή εκ των προτέρων.
2. Όσοι έχουν προβλήματα υγείας καλό θα είναι να συμβουλευτούν τον οικογενειακό τους γιατρό για το αν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στο δρόμο.
3. Την παραμονή του δρόμου, καλό θα ήταν το βραδινό σας να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες (μακαρόνια, γλυκά, ρύζι).
4. Γενικά τις προηγούμενες μέρες πριν τον δρόμο, φροντίστε να πίνετε υγρά (νερό, χυμούς) αλλά και να αποφεύγετε τα αναψυκτικά με ανθρακικό.
5. Να έχετε φάει, αλλά το γεύμα να είναι τουλάχιστο 2 ώρες πριν το δρόμο.
6. Η αθλητική σας περιβολή δεν θα πρέπει να ενοχλεί ή να σας πιέζει. Τα αθλητικά σας παπούτσια πρέπει να είναι μαλακά χωρίς να σας χτυπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου