Κυριακή, Μαΐου 24

Χτύπησε την "πόρτα" της Γ' Εθνικής η καταπληκτική και σήμερα Α.Ε.Κ. 1-0 τον Κεραυνό


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  1-0 
                                          
"Μάγεψε" και πάλι η ομαδάρα με τα κίτρινα.... 
Ένα βήμα πριν την Γ' Εθνική
Τέλος το όνειρο για τον Κεραυνό...
Για ακόμη μια αγωνιστική μια εντυπωσιακή Α.Ε.Κ. διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της (δυο νίκες μια ισοπαλία), αλλά και το «0» στην εστία της, επικράτησε του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου με σκορ 1-0 και τον έθεσε οριστικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, στέλνοντας τον από νωρίς στα «πίτς».
Μια Α.Ε.Κ. λοιπόν γεμάτη πάθος και ψυχή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να πάρει αυτό που από την αρχή πίστευε ότι μπορεί και στο τέλος δικαιώθηκε.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με λίγες φάσεις, αρκετά λάθη και τις δυο ομάδες να προσέχουν πρώτα τις άμυνες τους και μετά με αντεπιθέσεις ή μεγάλες μπαλιές να πετύχουν το «χρυσό» γκολ της πολυπόθητης νίκης.
Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» του Γ. Τόγια μπήκαν πιο δυνατά και φαινόταν να πατούν καλύτερα στον άθλιο αγωνιστικό χώρο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με στόχο το γρήγορο γκολ. Κάτι που πέτυχαν στο 51’.
Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πιο αμφίρροπο αλλά παρέμενε ισορροπημένο με τους γηπεδούχους να είναι πιο σοβαροί ιδιαίτερα στην άμυνα, χωρίς να δίνουν διακαιώματα να απειληθεί η εστία του Τσιαουσντέλιο. Και αν συνέβαινε ποτέ αυτό, θα ήταν ή από μακρινά σουτ ή στημένες φάσεις που δεν έφερναν όμως κανένα αποτέλεσμα. Όσο για τον Τσιαουσντέλιο όποτε χρειάστηκε ήταν παρόν και σταθερότατος.
Η νίκη της ομάδας μας ήταν δίκαιη αφού φαινόταν να την ήθελαν περισσότερο οι ποδοσφαιριστές της, άλλωστε πανηγυρίστηκε πολύ στο τέλος, και αυτό που μένει πια είναι μια νίκη στη Ζάκυνθο με αντίπαλο τον Λεβάντε. Μια νίκη που θα φέρει ομάδα της Κεφαλονιάς και το ποδόσφαιρο της για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Φάσεις και γκολ
Στα πρώτα 15’ το παιχνίδι των δυο ομάδων ήταν αναγνωριστικό με αποτέλεσμα η πρώτη καλή φάση να έρθει στο 18’ όταν στην σέντρα του Μπαζάρογλου από αριστερά ο Κρούτη θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα κοντράρει σε σώμα αμυντικού και θα καταλήξει κόρνερ. Ο διαιτητής κακώς έδωσε άουτ.
Στο 27’ μεγάλος κίνδυνος για την εστία του Τσιαουσντέλιο όταν ο Μικελάτος θα περάσει μια επικίνδυνη κάθετη πάσα και ο Σπανός στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα θα την στείλει να περάσει σύριζα κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
Στο 31΄ο Φωκάς θα πιάσει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Τελευταία καλή, από τις λιγοστές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο 31’ με τον Κορσιάνο να βγάζει κάθετα την μπάλα στην περιοχή για τον Κουμαριώτη και τον Χάχαλη με έγκαιρη έξοδο να την διώχνει με τα πόδια μαζί και τον μεγάλο κίνδυνο για την εστία του.
Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ για τις δυο ομάδες.
Στη επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ ο Κορσιάνος θα κερδίσει έξυπνα την μπάλα από τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων, θα προχωρήσει και λίγο έξω από την περιοχή θα ανατραπεί με αποτέλεσμα να κερδίσει το φάουλ.
Εκτέλεση ποίημα από τον Κρούτη και 1-0
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κρούτη που με εκπληκτικό χτύπημα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χάχαλη και θα πετύχει το γκολ για το 1-0 το οποίο θα πανυγηρισθεί έξαλα τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και τον κόσμο που και αυτή την φορά βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας. Ένα γκολ που στο τέλος θα αποδειχθεί «χρυσό» για την ομάδα μας χαρίζοντας της ένα μεγάλο τρίποντο.
Στο 63’ ο Κορσιάνος και πάλι με ωραία διαγώνια πάσα θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Σπανό, ο τελευταίος θα πιάσει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Χάχαλη και θα καταλήξει τελικά άουτ.
Η ομάδα μας, παρά το υπέρ της 1-0, δεν κλείστηκε και στο 71’ ο Κουμαριώτης, μετά από ωραία πάσα του Κρούτη θα πιάσει το δυνατό σουτ από αριστερά και λίγο μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και θα φύγει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 75΄ο Μπενέτος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα περάσει από πολλά πόδια αλλά ο καταπληκτικός και σήμερα Λαμπρόπουλος θα διώξει την μπάλα και τον κίνδυνο.
Στο 88’ ο Κόμητας με μια ωραία κούρσα από δεξιά θα φτάσει έξω από την περιοχή και θα βγάλει παράλληλη συρτή πάσα στον Κουμαριώτη, αυτός με την μία θα τροφοδοτήσει τον Θωμά με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ.
Τέλος στο 90+3’ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν ένα πολύ επικίνδυνο φάουλ λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής σε χέρι του Λαμπρόπουλου. Το εκτελεί ο Παπαζαφείρης αλλά θα στείλει την μπάλα στο τείχος και τις όποιες ελπίδες της ομάδας του στο κενό.
Έτσι με τη λήξη του αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» θα πανηγυρίσουν μαζί με τον καταπληκτικό κόσμο τους μια ακόμη μεγάλη νίκη. Μια νίκη που την στέλνει στη Ζάκυνθο την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσει το καλύτερο και την άνοδο της στην Γ’ Εθνική.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Σελίμος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Παλαμίδα και Γ. Σταματάκο από την Λακωνία.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουντσέλιο, Στεφανάτος, Σπανός (83’ Κόμητας), Χασάι, Λαμπρόπουλος, Φωκάς, Δρόσος (70’ Ζαμπαύτης), Κρούτη, Κουμαριώτης, Μπαζάρογλου, Κορσιάνος (87’ Θωμάς).
Κεραυνός: (Θοδωρής Πατρώνης), Χάχαλης, Τζίφας (76’ Καραχανίδης), Μπερτσιάς, Μπενέτος, Καραχάλιος, Μηλάτος, Μπινιέρης, Παναγόπουλος (85’ Καρβούνης), Παπαζαφείρης, Μικελάτος (46’ Παπαχριστόπουλος), Ζαφειρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου