Κυριακή, Μαΐου 31

Πρωταθλήτρια στις καρδιές μας η Α.Ε.Κ.... Tην άνοδο στην Γ' Εθνική ο Α.Ο. Λεβάντε με το 1-1

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-1
                                    
Μόνο μπράβο αξίζει αυτή η ομάδα
Ολοκληρώθηκε το μεγάλο ταξίδι για την άνοδο στην Γ’ Εθνική για την Α.Ε. Κεφαλληνίας. Τελευταίος σταθμός ήταν η Ζάκυνθος και ο Α.Ο. Λεβάντε.
Το τελικό αποτέλεσμα (ισόπαλο 1-1) μπορεί να μην ήταν το ζητούμενο, μπορεί να μην επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος, το όνειρο, η υπέρβαση ή όπως αλλιώς θα το λέγαμε. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» του Αργοστολιού έστειλαν μήνυμα ότι πλέον το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο είναι παρόν και από εδώ και πέρα δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής της διοργάνωσης.
Ήταν η βασική αιτία να στείλουν από νωρίς στα σπίτια τους τα δυο μεγάλα φαβορί των μπαράζ, Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο, Κεραυνό Αγίου Βασιλείου και αυτό λέει πολλά. Η εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς στα πρόσωπα αυτών των παιδιών ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, από συγκινητική. Πραγματική κατάθεση ψυχής.
Κράτησαν το αήττητο στην έδρα τους έχοντας συνολικά δυο μεγάλες νίκες και μια ισοπαλία, ενώ η εστία του Τσιαουσντέλιο έμεινε ανέπαφη και στα τρία αυτά παιχνίδια. Εκτός έδρας είχαν δυο ισοπαλίες και μια ήττα!!
Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι τεράστιοι μάγκες με τα κίτρινα;
Έτσι λοιπόν δεν χρειάζονται μοιρολόγια. Ψηλά κεφάλια όλοι. Ηθικά είναι νικητές! Διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές θα πρέπει να επενδύσουν πολλά κατά την άποψη μας σε αυτή την επιτυχία και η προσπάθεια να συνεχιστεί μέχρι να φτάσει στο τέλος της.
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι η Α.Ε.Κ. παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα. Ήταν πάρα πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο φάνηκε κουρασμένη και λιγότερο ανταγωνιστική. Μετά το 1-0 για τους γηπεδούχους έψαξε την γρήγορη ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού ναι μεν αυτή ήρθε με τον Κρούτη αλλά πολύ αργά και στις καθυστερήσεις.
Η ζέστη σίγουρα επηρέασε τις προσπάθειες της ομάδας μας και στο τέλος, κάτι η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και μετακινήσεις, κάτι η απογοήτευση από το σκοράρισμα του Λεβάντε στέρησαν από την ομάδα μας έναν «άθλο» ίσως τον μεγαλύτερο στην ιστορία του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Για εμάς ήταν μια υπέρβαση όλο αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια Δ.Σ., προπονητής, ποδοσφαιριστές αλλά και αυτός ο υπέροχος κόσμος που στήριξε την ομάδα μας σε όλη την διαδικασία, αλλά ιδιαίτερα σήμερα που έκανε το Δημοτικό Αμπελοκήπων, Δ.Α.Κ. Αργοστολίου!!!! Και στο τέλος το χειροκρότημα και η υπόκλιση των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας το επιβεβαίωσε και το ανταπέδωσε σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι της Α.Ε.Κ. και οι εκδρομείς φίλοι της που ήταν περίπου 150, έχουν παράπονα από την απόφαση των αντιπάλων τους, να τους τοποθετήσουν στριμωγμένους πίσω από την εστία που φύλαγε στο α’ ημίχρονο ο Τσιαουσντέλιο.
Φάσεις και γκολ
Στο 1’ ένα σουτ από τα όρια της περιοχής του Μαλαφούρη θα αποκρουστεί εύκολα από τον Τσιαουσντέλιο.
Ο Κουμαριώτης στο 4’ θα πιάσει το απ’ ευθείας σουτ έξω από την περιοχή, μετά την απομάκρυνση των αμυντικών των γηπεδούχων, αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Ανδρέου.
Διαμαρτυρίες για πέναλτι από τους φιλοξενούμενους στο 15’ όταν ο Κορσιάνος θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του πεσμένου στο έδαφος αμυντικού των γηπεδούχων χωρίς ωστόσο ο διαιτητής να υποδείξει κάτι.
Ο Κομιώτης στο 24’ θα βρει με ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή τον Μαλαφούρη με τον τελευταίο να μην κάνει καλό κοντρόλ και ο Τσιαουσντέλιο να αποκρούει χωρίς πρόβλημα.
Στο 28’ ο Κορσιάνος θα δεχθεί ένα κράτημα μέσα στην περιοχή από τον Αλ. Κομιώτη, μετά την κάθετη πάσα του Κουμαριώτη, με τον διαιτητή κ. Σταθόπουλο να δείχνει «παίζετε».
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 32’ αφού το σουτ του Χρ. Κομιώτη εκτός περιοχής θα αποκρουστεί προσωρινά όσο και εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. και στην επαναφορά ο Μαλαφούρης από πολύ κοντά και σε σχεδόν άδεια εστία με ψηλοκρεμαστό πλασέ θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 35’ ο Χρ. Κομιώτης θα κάνει την σέντρα σουτ από δεξιά και πριν φτάσει η μπάλα στους Μαλαφούρη-Ματαράγκα μπροστά στην άδεια εστία θα διώξει με αυτοθυσία ο Χασάι.
Ο Μπαζάρογλου στο 41’ θα εκμεταλλευτεί το αμυντικό λάθος και απέναντι από τον Ανδρέου και αριστερά θα πιάσει το διαγώνιο σουτ για να σώσει ο τερματοφύλακας της Ζακυνθινής ομάδας, η μπάλα στη συνέχεια θα καταλήξει στον Κορσιάνο μέσα στην περιοχή και αριστερά, αυτός θα κόψει με τη μια για τον Κρούτη που καθυστερεί στο σουτ με αποτέλεσμα να προλάβουν και να διώξουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για την Α.Ε.Κ. στο 45’ όταν οι Μπαζάρογλου-Κρούτη θα αλλάξουν ωραία από δεξιά με τον τελευταίο να πιάνει την σέντρα και τον Κορσιάνο από καλή θέση να κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα «γλείψει» το αριστερό δοκάρι του Ανδρέου και θα καταλήξει άουτ.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και στο 51’ ο Μπινιχάκης θα βρει έξυπνα στην περιοχή τον Χ. Κομιώτη, αυτός θα σουτάρει διαγώνια για να σώσει αποκρούοντας με τα πόδια την μπάλα σε κόρνερ ο Τσιαουσντέλιο.
Στο 58’ σε μια σύγχυση στην περιοχή ο νεουσελθών Μαρούδας θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά, ο Ι. Κομιώτης ξεχασμένος μόνος απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο δεν έχει πρόβλημα να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Κεφαλονίτικης ομάδας για το 1-0 και παράλληλα να δώσει προβάδισμα ανόδου στον Λεβάντε.
Στο 67’ ο Κορσιάνος εκτός περιοχής θα προσπαθήσει να κρεμάσει τον Ανδρέου όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Το 0-1 φαινόταν να έχει επηρεάσει κυρίως ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά πλέον τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γ. Τόγια και ο Λεβάντε παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες.
Στο 69’ ο Τσιαουσντέλιο θα κάνει μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μαρίνου λίγο έξω από την περιοχή όταν θα οριζοντιοποιηθεί και θα πετάξει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Στο 79’ θα υπάρξει μια ολιγόλεπτη διακοπή αφού τα νεύρα κυριαρχούσαν από την πλευρά των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να δουν την κόκκινη κάρτα του κ. Σταθόπουλου οι Ι. Κομιώτης και Ματαράγκας στον πάγκο (ο τελευταίος είχε γίνει αλλαγή).
Στο 84’ ο Κουμαριώτης θα πιάσει ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 87’ ο Μπινιχάκης θα εκτελέσει το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
Τέλος στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+5’ οι «κιτρινόμαυροι» θα καταφέρουν, όμως πολύ αργά, να πετύχουν την ισοφάριση και το 1-1. Μετά την σέντρα από αριστερά του Μπαζάρογλου στο δεύτερο δοκάρι ο Κρούτη με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για μια ισοφάριση γοήτρου.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Σταθόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Μ. Δημόπουλο και Δ. Πρέντζα από τη Δυτική Αττική.
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Λεβάντε (Δ. Μουζάκης): Ανδρέου, Σοφός Διον., Μπινιχάκης, Λογοθέτης, Κομιώτης Αλ., Μαρίνος Ι., Ματαράγκας (56’ Μαρούδας), Τριανταφυλλίδης, Μαλαφούρης, Κομιώτης Χρ. (90+2’ Μπουζιάνος), Κομιώτης Ι. (86’ Αριστομενόπουλος).
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουντσέλιο, Στεφανάτος (61’ Κόμητας), Σπανός, Χασάι, Λαμπρόπουλος, Φωκάς, Δρόσος (74’ Ζαμπαύτης), Κρούτη, Κουμαριώτης, Μπαζάρογλου, Κορσιάνος.
**** Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στην Αμαλιάδα, Αστέρας-Κεραυνός Αγίου Βασιλείου αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου