Σάββατο, Οκτωβρίου 12

Εύκολη νίκη για τα Διλινάτα 6-0 την Πρόοδο.... Έπιασαν κορυφή στον 1ο όμιλο

Την 1η του νίκη στη διοργάνωση πέτυχε σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Α.Ο. Διλινάτων, όπου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και τελευταίας του α' γύρου, θα επικρατήσει χωρίς πρόβλημα της Προόδου Ιθάκης με σκορ 6-0 και ουσιαστικά θα βρεθεί με το ενάμισι πόδι στον επόμενο γύρο και στα ημιτελικά.

Παράλληλα η ομάδα του "μεγάλου" χωριού, θα διατηρήσει το αήττητο και θα ανέβει βαθμολογικά στην κορυφή του ομίλου, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, από τον δεύτερο Παλληξουριακό, ο οποίος αγωνίζεται αύριο στο τοπικό.

Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο, αλλά "χορταστικό"  παιχνίδι, ίσως να επηρέασε και η ώρα διεξαγωγής του, τους γηπεδούχους, μετά την σπουδαία ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής στο ντέρμπι με τον Παλληξουριακό, καλύτερους και πιο ουσιαστικούς να παίρνουν ένα σημαντικό τρίποντο δίκαια και να συνεχίζουν με διάθεση και καλή ψυχολογία.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 5' θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Ο Φ. Τζωρτζάτος θα βρει από δεξιά στην περιοχή τον αμαρκάριστο Αγγελόπουλο, όμως ο τελευταίος δεν βρίσκει καλά την μπάλα στο πλασέ του και την στέλνει άουτ.

Στο 8' ο Γεωργόπουλος θα βρει τον Χασάι στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ν. Πίππου για το προβάδισμα της ομάδας του και το 1-0.

Καλή ευκαιρία θα χαθεί στο 14' για τους γηπεδούχους με τον Χασάι στο β' δοκάρι, μετά την σέντρα από δεξιά του Γεωργόπουλου να πλασάρει άουτ, ψηλά από την εστία του Ν. Πίππου.

Στο 18' ύστερα από σύγχυση στην άμυνα τον φιλοξενούμενων, στη σέντρα από δεξιά του Φ. Τζωρτζάτου, ο Διον. Τζωρτζάτος θα γυρίσει την μπάλα στο πέναλτι και εκεί ο Χασάι με δυνατό πλασέ θα πετύχει το 2-0 της ομάδας του, αλλά και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Μετά από 5' ο Χασάι μετά από ωραία προσπάθεια από αριστερά, θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή και ο Κουράνης με εξαιρετικό πλασέ θα γράψει το 3-0, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερα καλές φάσεις στις αντίπαλες εστίες, αφού μετά το 3-0 έπεσε φυσιολογικά και ο ρυθμός του αγώνα, πλήν αυτής του 34' με το σουτ του Γεωργόπουλου από τα όρια της περιοχής, να στέλνει την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Ν. Πίππου.

Έτσι, με αυτό το 3-0 να χωρίζει τις δύο ομάδες θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη, η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά και στο 54' οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 4-0 με ωραίο πλασέ από αριστερά στην περιοχή του Χασάι, μετά τη νέα ασίστ, του κορυφαίου σήμερα στο παιχνίδι, Άγγελου Γεωργόπουλου και τον πρώτο να πετυχαίνει χατ τρικ.

4' αργότερα, ο Κουράνης μόνος στη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Κ. Τζωρτζάτου από αριστερά θα αστοχήσει στην κεφαλιά.

Στο επόμενο λεπτό θα έχουμε το 5-0 των γηπεδούχων, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νουρεντίνι. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Γεωργόπουλος από τον Κατσαμπίρη.

Οι φιλοξενούμενοι, στη καλύτερη τους ευκαιρία στο 69' θα σταθούν άτυχοι, αφού στο σουτ του Γ. Μωραΐτη, η μπάλα θα σταματήσει αρχικά στο δεξί δοκάρι του Μαγδαληνού και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.

Ο Γ. Τζωρτζάτος, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα βρει το Γεωργόπουλο σε θέση για γκολ και ο τελευταίος αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο πλασάρει εύστοχα για το 6-0.

Ένα γκολ που δικαιούταν και άξιζε να πετύχει, με τη σημερινή πληθωρική του εμφάνιση.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 83' θα κάνει ένα μακρινό δυνατό, σουτ και η μπάλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Ν. Πίππου.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, τους γηπεδούχους να διατηρούν αήττητο, να πιάνουν κορυφή και πλέον να βρίσκονται με το ενάμισυ πόδι στους "8" της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι, που και σήμερα είχαν αρκετές απουσίες, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλό, απέναντι σε έναν καλύτερο τους και πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τον κ. Κ. Κωνσταντέλο και την κ. Μ. Γιαννιώτη.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτων:(Α. Κοκκόσης), Μαγδαληνός Τζωρτζάτος Δ. (82' Τζωρτζάτος Χαρ.), Καλαφάτης, Κουράνης (68' Γκερβένη), Μάρκου, Αγγελόπουλος (46' Τζωρτζάτος Κ.), Λαμπρόπουλος, Χασάι (64' Νουρεντίνι), Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Φ., Πάπα (65' Τζωρτζάτος Γ.).

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Πίππος Ν., Τσιντήλας Τ. (75' Πρίφτης Κ.) Πρίφτης Μ. (28' Βλησμάς), Ηλιόπουλος Β., Παπαδόπουλος, Κατσαμπίρης, Ηλιόπουλος Χ. (28' Σταματέλος - 75' Πρίφτης Μ.), Τζάκας, Πόρτολος, Μωραΐτης Γ., Μπαντούνας (54' Μωραΐτης Α.).

Θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου