Σάββατο, Δεκεμβρίου 1

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ)

Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ 0-2


  








ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΥ 2-0 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ.... και συνεχίζει αήττητος
   





Τζανάτα: Ανταπόκριση
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παπυργιακός στα Τζαννάτα επί του Ηρακλή Πρόννων με 0-2 για την τέταρτη αγωνιστική της Β’ κατηγορίας. Οι νεαροί παίκτες του Παπυργιακού με σαφές αγωνιστικό πλάνο και μεθοδικότητα κέρδισαν βαθμούς και εντυπώσεις απέναντι σε ένα Ηρακλή που κατά διαστήματα δεν είχε αρχή και τέλος, κάνοντας την χειρότερή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παπυργιακό να μπαίνει πιο δυνατά και μετά το 15’ να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Ηρακλή, χωρίς να γίνεται κάποια φάση. Στο 30’ ο Παπυργιακός άνοιξε το σκορ όταν ο Τούρλας εκτέλεσε συρτά φάουλ 5 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια των αμυνομένων στο τείχος που πήδηξαν και κατέληξε στην ανοικτή γωνία του Γρουζή για το 0-1.
Ο Ηρακλής αντέδρασε στο υπόλοιπο διάστημα και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με σουτ στο κάθετο δοκάρι από τον Γερ. Μαράτο στο 36’ από την άκρη της μικρής περιοχής, ενώ έχασε μοναδική ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα όταν μέσα στην μικρή περιοχή ο Δημήτρης Καμπίτσης δυο φορές βρήκε αέρα ενώ η μπάλα αναπηδούσε και τελικά κατέληξε λίγο πιο πλάγια στον Γιώργο Καμπίτση που με χλιαρό σουτ δε νίκησε τον Κουγιανό. 
Αξιοσημείωτο ότι πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής είχε ήδη κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές καθώς τραυματίστηκαν οι Γιώργος Ρασσιάς και Σταύρος Μανέντης. Στο 15’ σε παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ του παρατηρητή του αγώνα και παικτών-πάγκου του Παπυργιακού το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά πριν ο διαιτητής αποβάλει εν μέσω αντεγκλήσεων τον παρατηρητή ώστε αυτός τελικά να αντικατασταθεί με συναίνεση των δυο ομάδων !!!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παπυργιακός αύξησε την κατοχή μπάλας και την κυριαρχία του σε ένα παιχνίδι που ποιοτικά έγινε κακό και με πολλές διακοπές. Στο 67’ σε ένα κόρνερ που κέρδισε ο Ηρακλής, οι παίκτες του Παπυργιακού έδιωξαν την μπάλα και έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση με πολλούς παίκτες και την κατάλληλη στιγμή ο Τρίτσης που είχε μπει ως αλλαγή, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην γωνία της μικρής περιοχής και σκόραρε εύκολα με πλασέ στην κίνηση, διασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς για τον Παπυργιακό.
Ο Ηρακλής δεν είχε κουράγιο να αντιδράσει και έχασε μόνο μια πολύ καλή ευκαιρία σε σουτ στην κίνηση του αμαρκάριστου Δημήτρη Καμπίτση στο 77’ από το σημείο του πέναλτι που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι ο Παπυργιακός κράτησε άνετα το προβάδισμά του και αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα, θα είχε πολλές άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει τέρμα, με κύριο αποδέκτη των προσπαθειών τον νεαρό Στρακάτο στην κορυφή της επίθεσης. 
Κλειδί για την εξέλιξη του παιχνιδιού η τήρηση του αγωνιστικού σχεδίου και η αποφασιστικότητα από την νεανική ομάδα του Παπυργιακού που κέρδισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και κυριάρχησε στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Με κίνηση των παικτών του χωρίς τη μπάλα ή με τρίγωνα, ο Παπυργιακός έβγαζε 2 και 3 αμαρκάριστους παίκτες παραπάνω σε διαδοχικές επιθέσεις, παίζοντας με τη μπάλα κάτω και χωρίς ατομικές ενέργειες, απέναντι σε ένα στατικό Ηρακλή.
Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής ήταν νωθρός και με δυστοκία σε όλες τις προσπάθειές των ποδοσφαιριστών του. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Παπυργιακού εμφανίζοντας σοβαρά προβλήματα σε όλες τις γραμμές του. Μάλιστα σε συνδυασμό με την ψυχολογική απογοήτευση από το δεύτερο γκολ, σε μερικά διαστήματα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Ηρακλή έδειξε σημάδια πλήρους αγωνιστικής αποσύνθεσης, ταλαιπωρώντας την μπάλα, αδυνατώντας να αλλάξει έστω δεύτερη πάσα και ουσιαστικά χωρίς θέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποιες αμυντικές αδυναμίες του Παπυργιακού. 
Παρότι ο Παπυργιακός πέρα από τα γκολ που πέτυχε δεν δημιούργησε άλλες αντίστοιχες ευκαιρίες, όπως τις 3 κλασσικές ευκαιρίες που έχασε ο Ηρακλής, το τελικό σκορ σε σχέση με την εικόνα του αγώνα είναι απόλυτα δίκαιο.
Η ομάδα του Παπυργιακού για τα δεδομένα της κατηγορίας έπαιξε οργανωμένο ποδόσφαιρο, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την δουλειά που γίνεται με τους νεαρούς παίκτες του σωματείου. Αντίθετα ο Ηρακλής Πρόννων αν δεν βελτιώσει δραστικά την εικόνα του, δείχνει ότι δύσκολα θα σημειώσει τέρματα που θα του δώσουν βαθμούς, ώστε να ξεφύγει από το ρόλο κομπάρσου στην κατηγορία. Σαν να μην έφτανε η κακή εμφάνιση, στον τραυματισμό του τερματοφύλακα Κορκού στον αγώνα με του Πρόννους προστέθηκαν άλλοι δύο στο σημερινό παιχνίδι. 
Πολύ καλή και χωρίς κανένα λάθος η διαιτησία του κ. Βουτσινά και των βοηθών Μενεγάτου και Βουτσινά, με μόνο αστερίσκο ότι ο διαιτητής θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη χρήση της κίτρινης κάρτας σε κάποιες περιπτώσεις.
οι συνθέσεις:
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Γρουζής, Καμπίτσης Παν., Μαράτος, Διαμαντάτος, Μεταξάς, Ρασσιάς Γ. (44' λ.τ. Ρασσιάς Σπ.), Κορισιάνος, Καμπίτσης Σπ., Καμπίτσης Δημ., Μανέντης Αλ., Μανέντης Στ. (23' λ.τ. Σολωμός Γ.).
Παπυργιακός:(Π. Καρούσος), Κουγιανός, Γασπαρινάτος, Απέργης, Τούρλας, Παγουλάτος Θοδ., Τόκος, Κλωνής, Παγουλάτος Διον. (50' Τρίτσης), Μενεγάτος Β. (39' λ.τ. Βασσάλας Γ.), Στρακάτος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου