Κυριακή, Δεκεμβρίου 2

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΑΝΩΓΗ-ΦΩΚΑΤΑ)

Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  0-4









"ΒΡΟΧΗ" ΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ
"Σκαρφάλωσαν" στην 1η θέση μαζί με του Πρόννους
 Σε ένα μέτριο παιχνίδι κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και σε ένα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ποδοσφαιρικούς αγώνες γήπεδο, τα Φωκάτα πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη από την Ανωγή με σκορ 4-0 και πλασαρίστηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα “συγκάτοικοι” πλέον των Πρόννων.
Η Ανωγή μπήκε πολύ πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 30' είχε την υπεροχή, ένα δοκάρι και κάποιες καλές ευκαιρίες.
Από εκεί και μετά τα Φωκάτα ισορρόπησαν, ήταν πιο ουσιαστικά και πέτυχαν δυο τέρματα μέχρι την λήξη του α΄ 45λέπτου.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και τα Φωκάτα πετυχαίνοντας δυο ακόμη τέρματα θα κάνουν την νίκη τους μεγάλη με το τελικό σκορ να φθάνει στο 0-4.
Φάσεις και γκολ
Στο 6' σέντρα από δεξιά του Μοσχονά θα βρεί τον Γ. Αντωνάτο σε πολύ καλή θέση για γκολ όμως η κεφαλιά του θα καταλήξει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γαβριελάτου.
Ένα λάθος διώξιμο του Γαβριελάτου στο 12' θα δώσει την μπάλα στον Γ. Αντωνάτο έξω από την περιοχή αλλά το πλασέ του είναι κακό και καταλήγει άουτ.
Στο 28' σουτ έξω από την περιοχή του Μπερδεμπέ δεν θα ανησυχήσει τον Γαβριελάτο αφού θα περάσει ψιλά άουτ.
Το μακρινό σουτ του Γιακουμάτου στο 30' μεταξύ σέντρας και περιοχής των Φωκάτων θα περάσει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 36' το σουτ του Βανδώρου μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά θα διώξει ο Τζουγανάτος χωρίς ωστόσο η μπάλα να απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του, κάτι που εκμεταλεύτηκε ο Ν. Σταμένης και με πολύ δυνατό σουτ από πολύ κοντά θα βάλει μπροστά την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Σε μια' μεγάλη πάσα του Σπ. Γαλιατσάτου στην πλάτη της άμυνας της Ανωγής στο 43' θα φύγει ο Σταμένης και θα βρεθεί απέναντι στον Τζουγανάτο που φαίνεται να γλιστράει και αφού τον αποφεύγει θα στείλει την μπάλα εύκολα στα δίχτυα των γηπεδούχων δίνοντας “αέρα” δύο τερμάτων στην ομάδα του ανεβάζοντας το σκορ 0-2.
Με τα Φωκάτα να προηγούνται 2-0 στο σκορ οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο β' ημίχρονο οι ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας κάνει από μία αλλαγή η κάθε μία και η εικόνα να παραμένει ίδια.
Στο 54' Σαρλάνης θα κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει αλλά το πλασέ του θα καταλήξει στην ρίζα και εξωτερικά της αριστερής κάθετης δοκού και στην συνέχεια θα περάσει άουτ.
Κόρνερ από δεξιά του Μπερδεμπέ στο 56' θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του Αντωνάτου θα φύγει λίγο άουτ.
Στο 58' ωραία η κίνηση του Αλεξάτου από δεξιά θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή και ο Σταμένης με σουτ στην κίνηση θα πετύχει το 0-3 αλλά και το προσωπικό του hat-trick.
Στην νέα σέντρα στο 60' του Αλεξάτου μπερδεύονται ο Κουρκουμέλης με τον Γαλιατσάτο, η μπάλα θα φτάσει στον Κόμητα μέσα στην περιοχή αλλά το απευθείας σουτ που επιχείρησε προς την κενή εστία ήταν κακό και καταλήγει άουτ.
Στο 85' σέντρα από αριστερά του Κουρκουμέλη με διπλή προσπάθεια ο Αλεξάτος (στην πρώτη απέκρουσε ο Τζουγανάτος) θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-4.
Διαιτητής ο κ. Λυμπερόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Π. Και Βασιλόπουλο Δημ.
Συνθέσεις
Ανωγή: (Γ. Μαλλιώρης ), Τζουγανάτος, Μαρούλης, Γερολυμάτος (70΄ Χοντζάϊ ), Μπενάτος (46' Παπαδάτος Δ.), Γιακουμάτος, Αδηλίνης, Ρουχωτάς, Αντωνόπουλος, Μοσχονάς, Αντωνάτος, Μπερδεμπές (83' Γρηγορόπουλος).
Φωκάτα: (Μ. Αθηναίος), Γαβριελάτος, Μάστορας, Χασουναλιλάϊ, Πολυδωράτος, Αντωνίου, Σαρλάνης, Σταμένης, Κόμητας, Βανδώρος (46' Κουρκουμέλης Ι.), Γαλιατσάτος, Αλεξάτος (87' Σέρρας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου