Πέμπτη, Μαΐου 14

"Χ"ρυσή ισοπαλία για τον Λεβάντε 1-1 στην Αμαλιάδα με τον Αστέρα


 Αποτέλεσμα εικόνας για αστερας αμαλιαδας πανοπουλο                    
ΑΣΤΕΡΑ ΑΜΑΛ./ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ  1-1         
1-1 Οδυνηρό «Χ» από ατυχία και διαιτησία!
Για ακυρωθέν γκολ στο 56’ «φωνάζουν» οι «βυσσινί»
Της Μαρίας Καραντώνη
Η ατυχία και η διαιτησία στέρησαν στον Αστέρα την πρώτη του νίκη στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, καθώς οι «βυσσινί» παραχώρησαν ισοπαλία στο Λεβάντε με 1-1.
Η ομάδα της Αμαλιάδας έπαιξε τους αντιπάλους της στα τον σκύλο με τη γάτα, αλλά πάραυτα σε μια στιγμή… απελπισίας για τους νησιώτες δέχτηκε το γκολ, ενώ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είδε τη μπάλα δυο φορές να σταματά στο δοκάρι έπειτα από προσπάθειες του Μαρκόπουλου.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε κι ένα ακυρωθέν γκολ σε κεφαλιά του Σάββα Αντωνόπουλου να συνθέσει το σκηνικό, σε συνδυασμό και με την αποβολή του Πανίνο Λυμπέρη στο 61’.
Έτσι, μετά και το 3-1 του Κεραυνού Αγ. Βασιλείου επί της Κεφαλονιάς, οι ελπίδες των «βυσσινί» για άνοδο «ψαλιδίστηκαν» νωρίς, αν και έστω και ισοπαλία στο σημερινό ματς τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμα!
«Έσπασε» τα δοκάρια
Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του Αστέρα ήταν καθολική απέναντι σε μια ομάδα που είχε παραταχθεί με πρωταρχικό της στόχο να αποσπάσει το βαθμό.
Οι «βυσσινί» μάλιστα προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, αλλά στο 5’ σε καλό σουτ του Μπράβου μπλόκαρε ο Ανδρέου, όπως έκανε και στο 9’, όταν ο Λυμπέρης γύρισε από αριστερά στο ύψος του πέναλτι στον Μπράβο, αλλά ο πορτιέρο του Λεβάντε ήταν πάλι σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
Η «πολιορκία» από πλευράς Αστέρα συνεχίστηκε αλλά στο 15’ ο Μαρκόπουλος είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σ. Αντωνόπουλου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σέντρα σουτ από δεξιά και πάλι του Μαρκόπουλου κατέληξε στη συμβολή των δοκών!
Στο ίδιο διάστημα οι Ζακυνθινοί είχαν μόλις μια καλή στιγμή, όταν φάουλ του Χ. Κομιώτη πέρασε σύριζα άουτ.
Στο υπόλοιπο του α’ μέρους ο Αστέρας συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως τη μεγάλη φάση. 
Πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα
Στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να μπει δυνατά και στο 47’ ο Ανδρέου έδιωξε με τα πόδια σέντρα του Μπρη, πριν η μπάλα φτάσει στους Λυμπέρη και Σ. Αντωνόπουλο που καιροφυλακτούσαν.
Κι ενώ ο Αστέρας πίεζε και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ματαράγκας σε μια σέντρα σουτ απελπισίας κι αφού ο Αλεξανδρόπουλος γλίστρησε, η μπάλα έγλυψε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα της Ηλειακής ομάδας (0-1).
Ακυρώθηκε γκολ και κόκκινη σε Πανίνο
Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 56’ ο Θανάσης Αντωνόπουλος με ωραία σέντρα βρήκε τον Σάββα Αντωνόπουλο, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.  
Οι διαιτητές της αναμέτρησης ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη κι ακύρωσαν το γκολ ως οφσάιντ, ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ομάδας της Αμαλιάδας.
Και σα να μην έφτανε αυτό στο 61’ ο διαιτητής Σελίμος υπέδειξε φάουλ εις βάρος του Λυμπέρη και στην εξέλιξη της φάσης τον απέβαλε για έντονη διαμαρτυρία.
Ακολούθησε ένταση, καθώς το κλίμα ήταν ήδη πυροδοτημένο μετά το ακυρωθέν γκολ, και για να συνεχιστεί το ματς αποβλήθηκε από τον πάγκο κι ο προπονητής Ζώης Ανδριόλας. 
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Αμαλιαδίτες εξακολούθησαν να παίζουν τους νησιώτες μονότερμα και οι κόποι τους δικαιώθηκαν στο 82’, όταν ο Μπρης με πλασέ από σέντρα του Σ. Αντωνόπουλου έφερε το ματς στα ίσια (1-1).
Και στο 95’ ο Αστέρας κέρδισε φάουλ κι όλοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα πόδια του Μπουτσικάκη, ο οποίος τελικά έστειλε τη μπάλα στα… περιστέρια!
Οι συνθέσεις
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αλεξανδρόπουλος, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος Αθ., Μαρκόπουλος, Κουτελιέρης, Τσουκαλάς Δ., Λυμπέρης, Δούλος, Αντωνόπουλος Σ., Μπράβος (70’ Π. Τσουκαλάς), Παρασκευόπουλος (46’ Μπρης).
ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ: Ανδρέου, Αριστομενόπουλος, Σοφός Δ., Λογοθέτης, Κομιώτης Αλ., Μαρίνος Ι., Ματαράγκας (83’ Μαρούδας), Κομιώτης Ι., Τζαφέρης (46’ Τριανταφυλλίδης), Κομιώτης Χρ. (90+ Πατήρης), Μπινιχάκης.
Ευχαριστούμε την Μαρία Καραντώνη για το ρεπορτάζ
Φώτο από το παιχνίδι του φίλου Βαγγέλη Δημητρόπουλου τον οποίο ευχαριστούμε






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου