Κυριακή, Μαΐου 17

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο της Άννας Πολλάτου... Πήρε και επίσημα το όνομα του χαμογελαστού κοριτσιού το Αεροδρόμιο μας (Φώτο)


Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή το πρωί, παρουσία πλήθους κόσμου και μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας το ετήσιο μνημόσυνο της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου.
Στη συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Δραπάνου. Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας της αλλά και οι συναθλήτριες και φίλες της, Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και η Κλέλια Πανταζή που ήταν παρούσες καταθέτοντας λίγα λουλούδια στο επιβλητικό μνημείο της. 
Στη συνέχεια στο αεροδρόμιο στις Μηνιές έγινε η εκδήλωση ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κεφαλληνίας με το όνομα της Αννούλας, ο οποίος από εδώ και πέρα θα φέρει το όνομα της.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μεγάλης φωτογραφίας που απεικόνιζε την αδικοχαμένη Ολυμπιονίκη από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.
Η γαλανόλευκη σημαία που την σκέπαζε τυλίχθηκε και προσφέρθηκε από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου στον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση και εκείνος με τη σειρά την παρέδωσε στα χέρια της μητέρας της Άννας, Κατερίνα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σχολής Αργοστολίου που έπαιζε τον Εθνικό μας Ύμνο
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού και περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας, Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Φωκά, τη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελο Κωνσταντάκη, τον Πρόεδρο του ΑΓΣ Επτανήσων, Σταύρο Μπασιαρδή και τον Κλεάνθη Βαρελά από τον Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού Μεγάρων.
"Με τον συμβολικό τρόπο της ονοματοδοσίας γκρεμίζουμε τα τείχη του νησιού μας, και συνδέουμε το όνομα της Αννούλας μας με όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται ή φεύγουν από το Νησί μας, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως ένα διαρκή χαιρετισμό καλωσορίσματος ή κατευόδιου από μία Ολυμπιονίκη, που ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να φύγει ψυχικά από κοντά μας" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος στο μήνυμα του. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα μέσω επιστολών που απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μαρία Κουνάδη.
Φώτο από το μνημόσυνο και την ονοματοδοσία του Αερολιμένα






































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου