Δευτέρα, Μαΐου 25

Συγκίνηση στο Κλειστό.... Ο Α.Σ.Κ. σήκωσε την κούπα και "κρέμασε" τη φανέλα του Αλέξη για πάντα στην οροφή


Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Κεφαλονίτικο αθλητισμό και το Μπάσκετ. Ιδιαίτερα όμως για τον μεγαλύτερο αθλητή καλαθοσφαίρισης που ανέδειξε το νησί μας αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ, τον Αλέξη Παπαδάτο που από σήμερα η φανέλα του θα κοσμεί την οροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης».
Τα κατορθώματα του Αλέξη είναι γνωστά σε όλους μας και ο ίδιος μας έκανε υπερήφανους με την γενικότερη πορεία του. Το "πολυβόλο" του Ελληνικού μπάσκετ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κ.λ.π. κ.λ.π., εμφανώς συγκινημένος παρέλαβε τιμητικές πλακέτες από την πρώην όσο και ομάδα της καρδιάς του τον Α.Σ.Κ. μέσω του Γενικού Διευθυντή του Συλλόγου ως μια μικρή ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για όσα πρόσφερε στον τοπικό αθλητισμό και στο νησί μας γενικότερα.
 Πριν τις απονομές έγινε προβολή της σπουδαίας αθλητικής ιστορίας του Αλέξη Παπαδάτου.
Στη συνέχεια αποσύρθηκε η φανέλα με το Νο 7 η οποία στη συνέχεια «κρεμάστηκε» στην οροφή του Κλειστού να κυματίζει για πάντα εκεί ψηλά και να μας θυμίζει τον μεγάλο αυτό αθλητή και τα κατορθώματα του.
Ας θυμηθούμε τι έκανε αυτός ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας  στην μεγάλη και καταπληκτική του πορεία.
Ο Αλέξης Παπαδάτος ξεκίνησε από την οδό Μακεδονίας στο Αργοστόλι σε ηλικία 15 μόλις ετών,  με μοναδικό εφόδιο το ταλέντο του,  τα όνειρά του και την αγάπη του για το μπάσκετ. Πρωτόπαιξε μπάσκετ στον Κεφαλληνιακό και ήταν τυχερός που είχε δίπλα του στα πρώτα του βήματα έναν φανταστικό άνθρωπο και προπονητή τον Πάνο Ματιάτο που πραγματικά βοήθησε στα μέγιστα τον "μικρό" τότε Αλέξη.
Κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας αθλητής: Τρίτο Ολυμπιακό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Ολλανδία το 1992,  Χρυσό Πανευρωπαϊκό με την Εθνική Παίδων 1993Χρυσό Παγκόσμιο Μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 1995Κύπελλο Κόρατς με τον Άρη το 1997, 3 συμμετοχές στο Ελληνικό All STAR Game   αλλά και δεκάδες προσωπικοί τίτλοι και ρεκόρ. Μάλιστα ο Αλέξης Παπαδάτος, κατέχει ακόμα το ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων σε μία σεζόν στην Α1, με ποσοστό 59,1%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για  20 ολόκληρα χρόνια παραμένει ο απόλυτος ρέκορντμαν στην Α2, με την ασύλληπτη εμφάνιση, 33 πόντοι, με 2/2 βολές, 8/8 δίποντα, 5/5 τρίποντα  που είχε κάνει σε ένα ματς του Πειραϊκού με τον Ιωνικό Νίκαιας τον Φλεβάρη του 1995.
Έχει βγει δύο φορές πρωταθλητής  στην Α2 με τον Απόλλωνα Πατρών και τον Κολοσσό Ρόδου. Συμμετείχε δυο φορές στην Εuroleague με καλύτερη θέση την 8η στην Ευρώπη και το 2001 βγήκε 2ος στο πρωτάθλημα της Α1 με την ομάδα του Περιστερίου. Πρωταγωνίστησε για 9 ολόκληρα χρόνια στην Α1 Εθνική Κατηγορία και για 5 στην Α2 από τη θέση του playmaker,  ενώ γράφτηκε στην μπασκετική ιστορία ως ένας από τους πιο εύστοχους παίχτες με εξαιρετικά υψηλές στατιστικές ευστοχίας.
Ο Αλέξης Παπαδάτος τον Ιανουάριο του 2014, έκλεισε την μπασκετική του διαδρομή -κατόπιν επιθυμίας του- με την ομάδα της καρδιάς του τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς.
Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στα παιδιά που έλαβαν μέρος στο Εσωτερικό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα του συλλόγου και η εκδήλωση έκλεισε με την κορυφαία στιγμή της φετινής αγωνιστικής σεζόν του συλλόγου, με την Αντρική ομάδα να σηκώνει το κύπελλο του Πρωταθλητή της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.-Η.! Παραλαμβάνοντας το "τιμημένο" και τα μετάλλια, μέσα σε αποθέωση, από τα χέρια της βουλευτή κ. Α. Θεοπεφτάτου αλλά και του Αλ. Παπαδάτου
Πριν από την εκδήλωση υπήρξε επίδειξη με διαγωνιστικά γκρουπ όλων των ηλικιακών τμημάτων υποδομής σε αγόρια και κορίτσια.
Επίσης στη γιορτή έδωσαν χρώμα όλα τα τμήματα του Συλλόγου με περίπου 220 αθλητές αλλά και πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του, που κατέκλυσε το κλειστό αποδίδοντας τιμή στον μεγάλο αθλητή του, ενώ καταχειροκρότησε την ανδρική ομάδα και τον προπονητή της Λεωνίδα Παπαδάτο (αδελφό του Αλέξη) για τα επιτεύγματα τους με την κατάκτηση δυο συνεχόμενων πρωταθλημάτων και τη συμμετοχή της από του χρόνου στην Α1 Ε.Σ.Κ.Α.-Η.
Την γιορτή του Α.Σ.Κ. τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Βαλλιανάτος, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος, ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην Κεφαλονιά κ. Σπ. Πανταζόπουλος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου