Σάββατο, Μαΐου 23

Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. πρόκειται να διοργανώσει το καλοκαίρι το τουρνουά Grassroots

Μια καλή είδηση για το ποδόσφαιρο μας και ιδιαίτερα για τις μικρές ηλικίες βγήκε κατά την προχθεσινή κλήρωση του τουρνουά «Κέφαλος 2015» και δια στόματος του δεύτερου τη τάξει συμβούλου και αντιπροέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμη Βαλσαμή.
Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο από την Ε.Π.Ο. πρόκειται μέσα στο καλοκαίρι θα δηλώσει το ενδιαφέρον της προκειμένου να διεξαχθεί ένα πρόγραμμα της UEFA με την διοργάνωση ενός τουρνουά Grassroots με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του ποδοσφαίρου.
Έχει ξεκινήσει από την UΕFA πριν πολλά χρόνια και απευθύνεται ειδικά στις μικρές ηλικίες, τόσο στην κατηγορία αγοριών, όσο και σε αυτή των κοριτσιών.
Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο στις διοργανώσεις αυτές τα παιχνίδια που διεξάγονται έχουν διασκεδαστικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό την εξοικείωση των μικρών και των γονέων τους με το ποδόσφαιρο σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Σε κάθε ομάδα μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-11 ετών, χωρίς να ισχύουν αυστηρά οι κανόνες διαιτησίας και χωρίς καμία έμφαση στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Οι διοργανώσεις αυτές θα διεξαχθούν εντός της περιόδου Ιούνιος-Ιούλιος και Αύγουστος του 2015.
Μπορούν να διοργανωθούν αγώνες φυτωρίων σε γήπεδα 8Χ8 ή 7Χ7, βετεράνων και φυτωρίων σάλας (5Χ5). Μπορεί επίσης να σχηματιστούν ομάδες γυναικών και νεανίδων και να διεξαχθεί ξεχωριστό τουρνουά.
Στη διάρκεια των αγώνων θα υπάρξει και διαγωνισμός για την καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία.
Στις Ενώσεις που θα αναλάβουν την διοργάνωση τέτοιου τουρνουά θα αποσταλούν από την Ε.Π.Ο. ο κατάλληλος εξοπλισμός (μπάλες, μπλουζάκια, διακριτικά αγώνων κ.λ.π.).
Τέλος οι αγώνες του τουρνουά Grassroots θα διεξαχθούν στην κεντρική σάλα του κλειστού γυμναστηρίου Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου