Κυριακή, Μαΐου 10

Α.Ε.Κ.... μαγεία. Ομάδα Γ' Εθνικής θύμισε σήμερα στο Δ.Α.Κ. και έδειξε ότι μπορεί την υπέρβαση


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜ./ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0
                             Αποτέλεσμα εικόνας για αστερας αμαλιαδας πανοπουλο
Έτοιμη για την υπέρβαση η "κιτρινόμαυρη" ομάδα της Κεφαλονιάς
Ονειρεμένο ξεκίνημα της Α.Ε.Κ. στα μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής. Η εκπρόσωπος του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου με μια εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε το φαβορί Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο να φαίνεται πολύ μικρός στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει αυτή ότι ήθελε.
Η ομάδα μας σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι χωρίς φόβο και κυρίως κόμπλεξ να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κάνει πρεμιέρα με το «δεξί». Το κατάφερε αυτό και βοήθησε πολύ η επιτυχία του 1-0 σε μια πολύ καλή χρονικά στιγμή του αγώνα για την ομάδα μας με αποτέλεσμα να της δώσει ακόμη περισσότερη πίστη, αυτοπεποίθηση αλλά και ψυχολογία για τη συνέχεια.
Ο πρωταθλητής Ηλείας ήρθε στο νησί σαν φαβορί, όχι μόνο για νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτά που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο.
Όπως είπαμε η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τα μάτια των παικτών της να «γυαλίζουν», παράλληλα με το γρήγορο γκολ μετέφερε άγχος και πίεση στους αντιπάλους της.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε τις πολλές φάσεις και οι «κιτρινόμαυροι στις δυο που δημιούργησαν ευτύχησαν να πετύχουν ισάριθμα γκολ. Σε όλο αυτό το διάστημα ήταν καλύτεροι κυκλοφορούσαν περισσότερο τη μπάλα και με τον Εμιλιάνο στην κορυφή ήταν πολύ επικίνδυνοι, έστω και αν δεν έβγαιναν οι καλές φάσεις.
Στην επανάληψη και μέχρι το 70’ η εικόνα παρέμενε η ίδια και την ομάδα του Γ. Τόγια να φτάνει στο 51’ σε ένα τρίτο γκολ που ουσιαστικά «σφράγιζε» και τη μεγάλη τους νίκη.
Μετά το 70’ έπεσε κάπως ο ρυθμός και οι γηπεδούχοι έδωσαν περισσότερο βάρος στην άμυνα τους, που πρέπει να πούμε ότι σήμερα ήταν απροσπέλαστη και εντυπωσιακή, και έξυπνα χώρο στον αντίπαλο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισορροπήσουν αλλά και πάλι να μην είναι απειλητικοί. Στο ίδιο διάστημα η Α.Ε.Κ. ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις τόσο με τον Εμιλιάνο, όσο αγωνίστηκε, αλλά και τους Μπαζάρογλου Κρούτη (έκαναν μεγάλο παιχνίδι).
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης ολοκληρώθηκε ένας θρίαμβος για την ομάδα μας αλλά και το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο ο οποίος δίνει δικαίωμα στο όνειρο για τη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού μόλις στο 3’  και κοντά στο κόρνερ, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα που θα φτάσει στον Κουμαριώτη, αυτός θα πιάσει μια φαλτσαριστή σέντρα σουτ από αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι «Γ» της εστίας του Αλεξανδρόπουλου και στα δίχτυα για το προβάδισμα και το 1-0.
Στο 13’ ο Αντωνόπουλος των φιλοξενούμενων θα προσπαθήσει να βρει με κάθετη πάσα τον Παρασκευόπουλο στην περιοχή της Α.Ε.Κ., όμως ο Τσιαουσντέλιο με έγκαιρη έξοδο θα βγεί και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Πέντε λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 40’ οι γηπεδούχοι θα κάνουν τα τέρματα τους δυο και θα προηγηθούν 2-0 με ένα προσωπικό γκολ του Εμιλιάνο, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν πλέον σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.
Στο 47’ μια υπόδειξη οφσάιντ του πρώτου βοηθού κ. Αντωνόπουλου θα φέρει πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους σε μια φάση που ο Εμιλιάνο καλύπτεται αρκετά και έφευγε μόνος στην αντεπίθεση έτοιμος απέναντι στον Αλεξανδρόπουλο να πετύχει το 3-0.
Στο 50’ ο Κουμαριώτης με ωραία σέντρα από αριστερά θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον προωθημένο Σπανό με τον τελευταίο όμως να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα να καταλήγει άουτ.
Τυχερός θα σταθεί στο 51’ ο Τσιαουσντέλιο αφού στο σουτ του Λυμπέρη θα δει με ικανοποίηση την μπάλα σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του και στην συνέχεια να διώχνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί του.
Στο 57’ ο εξαιρετικός Μπαζάρογλου θα κλέψει την μπάλα στο χώρο του κέντρου, θα προχωρήσει και με έξυπνη πάσα θα βρει στην περιοχή τον Εμιλιάνο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ θα πετύχει το 3-0 για την ομάδα του αλλά και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Ήταν μια φάση που κυριολεκτικά οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. «χόρεψαν» για τα καλά την άμυνα των φιλοξενουμένων!
Στο 75’ στην σέντρα από αριστερά του Κουμαριώτη ο Χασάι θα πιάσει την κεφαλιά από κοντά αλλά θα είναι άστοχος και η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 79’. Ο Λυμπέρης ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και από πλάγια αριστερά θα πασάρει παράλληλα στο σημείο του πέναλτι στον Πετρ. Τσουκαλά ο οποίος δεν πιάνει όπως ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Τσιαουσντέλιο που θα την μπλοκάρει.
Το ευχάριστο ήταν η παρουσία του φίλαθλου κόσμου της Κεφαλονιάς που βοήθησε πολύ την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Γ. Τόγια και καταχειροκρότησε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων.
Να σημειώσουμε την παρουσία 50 περ. φιλάθλων από την Αμαλιάδα οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Διαιτητής ο κ. Π. Κέκκελος με βοηθούς τους κ.κ. Αντωνόπουλο και Σπυριδόπουλο από την Αιτωλοακαρνανία.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσαουντσέλιο, Στεφανάτος, Σπανός Ε., Χασάι, Φωκάς, Λαμπρόπουλος, Ζαμπαύτης (86’ Δρόσος), Κρούτη, Εμιλιάνο (λ.τ. 74’ Κορσιάνος), Μπαζάρογλου (83’ Κόμητας), Κουμαριώτης.
Αστέρας Αμαλ./Πανόπουλο: (Ζ. Ανδριόλας), Αλεξανδρόπουλος, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος Αθ., Διαμαντόπουλος (46’ Λυμπέρης), Μαρκόπουλος, Τσουκαλάς Δ., Τσουκαλάς Π., Δούλος, Μπρής (67’ Κουτελιέρης), Μπράβος, Παρασκευόπουλος (46’ Αντωνόπουλος).
Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  2-1
                                                     
Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ: Ιστορική νίκη στα μπαράζ - "Κεραυνοβόλησε" 2-1 τον Κεραυνό Αγ. Βασιλείου!
Αν και έπαιζε με 10 παίκτες (αποβλήθηκε άδικα με 2η κίτρινη κάρτα ο Μαλαφούρης) από το 69ο λεπτό, ο Α.Ο. Λεβάντε ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον 12ο όμιλο των μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Το παιχνίδι ήταν καλό στα πρώτα 45 λεπτά. Είχε τρία γκολ, ένα δοκάρι, πέναλτι και καλές φάσεις για παραπάνω τέρματα. Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη, κάτι που ευνόησε τους γηπεδούχους που είχαν το προβάδισμα.
Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Α.Ο. Λεβάντε εκτός... συνόρων και πανηγυρίστηκε δεόντως, αφού συνοδεύτηκε με νίκη επί ενός αντιπάλου που θεωρητικά είναι από τα φαβορί για την άνοδο.
Φάσεις και γκολ
18΄ ΓΚΟΛ: Ο Ματαράγκας θα βρει ωραία τον Μαλαφούρη κι αυτός θα μπει στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για χέρι του σκόρερ.
23΄ Μακρινό σουτ του Γιάννη Μαρίνου, δύσκολα ο Χάχαλης θα διώξει.
24΄ ΔΟΚΑΡΙ για τον Α.Ο. Λεβάντε. Ο Αλ. Κομιώτης από τη μεσαία γραμμή θα βρει τον Ματαράγκα που θα σουτάρει από δεξιά, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Χάχαλη.
33΄ ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Κεραυνό. Ο Νάτσης θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Μπινιχάκη και ο Μικελάτος από την άσπρη βούλα δεν θα αστοχήσει, 1-1.
34΄ ΓΚΟΛ: Η χαρά για την ισοφάριση θα κρατήσει, μόλις, ένα λεπτό. Ο Χρήστος Κομιώτης από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής θα εκτελέσει το φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει στην αριστερή γωνία του Χάχαλη για το 2-1.
39΄ Δυνατό πλάγιο του Ζαφειρόπουλου, ο Παπχριστόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά και ο Μπινιχάκης με κεφαλιά θα διώξει, σχεδόν πάνω στη γραμμή.
43΄ Σουτ, εντός περιοχής, του Νάτση, θα αποκρούσει ο Ανδρέου, η μπάλα θα στρωθεί στον αμαρκάριστο Τζίφα που θα σουτάρει απελπιστικά άουτ.
45΄ Σουτ του Γιάννη Μαρίνου, θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα σώσει ο Χάχαλης.
69΄ ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα για τον ΑΟ Λεβάντε. Ο Μαλαφούρης θα δεχτεί, κακώς, τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποχωρήσει από το ματς.
72΄ Εκτέλεση φάουλ από τους παίκτες του Κεραυνού, ο Αλ. Κομιώτης θα πιάσει την κεφαλιά προς τα πίσω και εντυπωσιακά θα μπλοκάρει την μπάλα στο αριστερό "Γ" ο Ανδρέου.
76'  Ο Γιάννης Κομιώτης εκτελεί φάουλ, ο Αλέξανδρος Κομιώτης πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
Περίπου 70 φίλοι του Κεραυνού ταξίδεψαν από την Πάτρα για να ενισχύσουν την ομάδα τους. Γύρω στα 170 άτομα παρακολούθησαν το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Αρ. Διαμαντόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Δημογέροντα και Χαραλαμπόπουλο από την Αρκαδία.
Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ (Κώστας Μυλωνάς - Χρήστος Κομιώτης): Ανδρέου, Αριστομενόπουλος (90΄ Πατίρης), Σοφός Διον., Λογοθέτης, Κομιώτης Αλ., Μαρίνος Ι., Ματαράγκας, Κομιώτης Ι. (83΄ λ. τρ.  Τζαφέρης), Μαλαφούρης, Κομιώτης Χρ. (69΄ Μαρούδας), Μπινιχάκης.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Θεόδωρος Πατρώνης): Χάχαλης, Παναγόπουλος (62΄ λ. τρ.  Παρίσης), Παπαχριστόπουλος (78΄ Καραχανίδης), Καραχάλιος, Μικελάτος, Μηλάτος, Μπινιέρης, Τζίφας (53΄ Μπρετσιάς), Παπαζαφείρης, Νάτσης, Ζαφειρόπουλος.
http://www.zante-sport.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου