Παρασκευή, Μαΐου 29

Η "μάχη" του Ιονίου στη Ζάκυνθο..... Λεβάντες-Α.Ε.Κ. για το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στην Γ' Εθνική

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 
                                    
Έφτασε η μεγάλη ώρα για την Α.Ε.Κ. και το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο..... Με πολυάριθμους φίλους στο πλευρό της η Α.Ε.Κ. ταξιδεύει στο νησί και μεγάλη αισιοδοξία ότι μπορεί να τα καταφέρει
Μια «στροφή» πριν την ολοκλήρωση των playoffs του πρωταθλήματος Ενώσεων για άνοδο στην Γ’ κατηγορία και η εκπρόσωπος του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου ομάδα της Α.Ε.Κ και κατ' επέκταση το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς βρίσκονται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους!
Την Κυριακή λοιπόν στη Ζάκυνθο, στο μεγαλύτερο ντέρμπι των Ιονίων και στο γήπεδο των Αμπελοκήπων η ομάδα με τα «κίτρινα» στις 3:30 το μεσημέρι φιλοξενείται από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Λεβάντε σε ένα παιχνίδι στο οποίο καλείται να αγωνιστεί μόνο για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Μια νίκη που θα την φέρει να έχει κάνει ένα φανταστικό επίτευγμα, το μεγαλύτερο στην ιστορία της και την για πολλούς υπέρβαση (Για εμάς την έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό)!
Η παρουσία της ομάδας του Γ. Τόγια είναι εντυπωσιακή. Με δυο νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πίσω από τον αντίπαλο της.
Έτσι για να κερδίσει το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στην ανώτερη κατηγορία, χρειάζεται το τρίποντο της νίκης και για αυτό άλλωστε θα ταξιδέψει στο γειτονικό μας νησί.
Η ομάδα μας, παρά την σωματική κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις μετακινήσεις, όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε προετοιμάστηκε κατάλληλα, κυρίως ψυχολογικά, αλλά και τακτικά για το μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας της.
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δείξει στα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε οποιαδήποτε έδρα και με οποιοδήποτε αντίπαλο. Άλλωστε το αξίζουν το θέλουν και το δικαιούται. Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Οι «νυχτερίδες» της Ζακύνθου από την άλλη μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φύγει η Α.Ε.Κ από το νησί του Σολωμού με την πολυπόθητη άνοδο.
Δεν βρίσκονται διόλου τυχαία σε αυτή την θέση, διαθέτουν ένα πολύ καλό και δουλεμένο σύνολο που στην έδρα του μέχρι στιγμής παραμένει αήττητο, όπως βέβαια και σε όλο μέχρι τώρα το μίνι πρωτάθλημα! Μάλιστα όπως θα θυμάστε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου είχαν φύγει με τον 1 βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας.
Σε αυτόν τον "τελικό" παίζουν μάλιστα για δυο αποτελέσματα, αφού μια ισοπαλία τους αρκεί για να πετύχουν τον στόχο τους. Σίγουρα κάτι τέτοιο πολλές φορές στο ποδόσφαιρο αυτό δε μπορεί να χαρακτηριστεί σαν απόλυτο αβαντάζ για γηπεδούχο ομάδα και είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ομάδα της Κεφαλονιάς που από την αρχή, με καθαρό μυαλό, πάθος, πίστη, αλλά και υπομονή, να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας το άγχος στον αντίπαλο της, ιδιαίτερα αν καταφέρει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.
Ας ελπίσουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και η ομάδα της Κεφαλονιάς να είναι αυτή που θα κερδίσει τελικά την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Να είναι αυτή που θα γράψει ιστορία στο Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο αφού θα είναι η μοναδική ομάδα του νησιού μας που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο!!
Το μεγάλο πρόβλημα για τον Γ. Τόγια είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ένα από τα βαριά «χαρτιά» του προπονητή της Κεφαλονίτικης ομάδας, ο Εμιλιάνο, ο οποίος είναι τραυματίας (έκανε μια μικρή επέμβαση στις αρχές της εβδομάδας) και γίνεται "μάχη" με το χρόνο να προλάβει. Αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο έως πολύ απίθανο να συμβεί. Κατά τα άλλα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους για τη μεγάλη «μάχη» και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.
Ο Διονύσης Μουζάκης σύμφωνα με πληροφορίες του sportsthea από το γειτονικό νησί δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσει αφού έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του και αναμένεται να παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Σταθόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Μ. Δημόπουλο και Δ. Πρέντζα από τη Δυτική Αττική.
Τέλος να αναφέρουμε ότι στο γειτονικό νησί θα ταξιδέψουν αρκετοί φίλοι της ομάδας από την Κεφαλονιά προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γ. Τόγια.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛ./ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ
  Αποτέλεσμα εικόνας για αστερας αμαλιαδας πανοπουλο                                   
Ξεκίνησαν ως φαβορί και τελικά την τελευταία αγωνιστική  αγωνίζονται σε ένα αδιάφορο μεταξύ τους παιχνίδι
Στο άλλο παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 12ου ομίλου ο Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου σε έναν εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα φιλοξενεί τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, πρωταθλητή Αχαΐας, στις 3:30 μ.μ. στην Αμαλιάδα και θα επιδιώξει να πάρει έστω και την τελευταία στιγμή την 1η του νίκη χρυσώνοντας κάπως το "χάπι"!
Αλήθεια ποιος θα πίστευε πριν την έναρξη των playoffs ότι οι πρωταθλητές Ηλείας και Αχαΐας από φαβορί θα βρισκόταν στις δυο τελευταίες θέσεις πίσω από αυτές της Ζακύνθου-Κεφαλονιάς;
Έτσι οι δυο ομάδες θα δώσουν τη δική τους "μάχη" όχι για την άνοδο αλλά για τις εντυπώσεις.
Στο παιχνίδι αυτό ο Ζ. Ανδριόλας αναμένεται να δώσει λεπτά συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν, με στόχο να κλείσει η χρονιά νικηφόρα διεκδικώντας την πρώτη τους νίκη.
Μια νίκη που μπορεί να μην έχει κάποιο βαθμολογικό αντίκρυσμα αλλά και μόνο για το γόητρο είναι αρκετή.
Από την άλλη η ομάδα της Αχαΐας, ο Κεραυνός, θα ταξιδέψει στην Αμαλιάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι με αρκετές απουσίες, αλλά και στόχο τη νίκη για να κλείσει η ομάδα του Θ. Πατρώνη τη χρονιά θετικά.
Την προηγούμενοι αγωνιστική οι γηπεδούχοι είχαν υποστεί βαριά ήττα στη Ζάκυνθο 4-0 από τον Λεβάντε. Με ήττα έφυγαν και οι Αχαιοί από το νησί μας και την Α.Ε.Κ. με σκορ 1-0. 
Διαιτητής ο κ. Νικ. Ρούσσος-Μπεκερτζής με βοηθούς τους κ.κ. Η. Κωνσταντίνου και Η. Γκαρτζονίκα από την Πρέβεζα.
                
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕΣ
9
5
2
3
0
9
4
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
8
5
2
2
1
6
4
3.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛ.
7
5
2
1
2
10
7
4.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜ./ΠΑΝΟΠ.
2
5
0
2
3
3
13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου