Σάββατο, Μαΐου 23

Κυπελλούχος και νταμπλούχος ο "Θρύλος" 3-1 την Ξάνθη

Του ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Το 17ο ντάμπλ της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στον τελικό του Κυπέλλου επικράτησε 3-1 της Skoda Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον Τσόρι!
Σαφώς καλύτερη ήταν η Skoda Ξάνθη στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Ρομπέρτο. Στο 17' οι τυπικά φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη διπλή τους ευκαιρία με τους Σολτάνι και Βασιλακάκη να μην μπορούν να σκοράρουν. Την καλύτερη στιγμή τους, όμως, οι παίκτες του Λουτσέσκου την έχασαν στο 26', όταν ο Κλέιτον έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ρομπέρτο έπεσε στη δεξιά γωνία του κι έδιωξε τη μπάλα.
Στο 37' ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, για να έρθει η μεγάλη ευκαιρία του Σολτάνι στο 41' για να κάνει τους φίλους της Ξάνθης να... ξεσηκωθούν. Ο Λουσέρο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σολτάνι, όμως δεν έκανε καλά το σουτ και ο Μποτία πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, παραχώρησε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Λουσέρο, ο Σολτάνι έπιασε νέα κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Για να έρθει το ολέθριο λάθος του Μπέρτου στις καθυστερήσεις και να ανατρέψει την εικόνα του ματς, μιας και μέχρι το 45' η Skoda Ξάνθη ήταν σαφώς καλύτερη και εδικαιούτο ένα γκολ. Ο δεξιός μπακ της Ξάνθης στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Κυριακίδη έπειτα από μπαλιά του Σαλίνο, την... έστρωσε στον Χάρα κι αυτός πλάσαρε εύστοχα τον τον τερματοφύλακα της Skoda, κάνοντας το 1-0.
Ένα σκορ που βάσει της εικόνας του αγώνα αδικούσε την ακριτική ομάδα, η οποία ήταν καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, με ξεκάθαρο πλάνο και οργάνωση στο παιχνίδι της, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πολλές φορές περιορίστηκε σε αμυντική τακτική, με απομακρύνσεις της μπάλας σε σημεία του γηπέδου όπου υπήρχαν μόνο παίκτες της Ξάνθης.
Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όμως ήταν ξεκάθαρο πως το γκολ του Χάρα στις καθυστερήσεις είχε επηρεάσει τους παίκτες του Λουτσέσκου που δεν είχαν την ίδια «φρεσκάδα» στο παιχνίδι του. Μολαταύτα το πρώτο αξόλογο σουτ έγινε μόλις στο 58' από τον Μιλιβόγεβιτς, χωρίς να ανησυχίσει ο Κυριακίδης.
Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 64', όταν ο Ντομίνγκες από αριστερά πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, πέρασε σαν... σταματημένους τους Μπέρτο και Παπαστεριανό και από πλάγια θέση αριστερά με άπιαστο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Ξάνθης για το 2-0. Στο 64' ο Φορτούνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φουστέρ, με τους φίλους του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τον αρχηγό της ομάδας τους.
Ο Πορτογάλος είχε... έμπνευση, μάλιστα, καθώς στο 80' ο Φορτούνης με άπιαστο φάουλ έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. Ο Μήτρογλου, ο οποίος είχε περάσει αντί του Τσόρι στο 78', απείλησε δύο φορές στο 82' και στο 83', 'όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
MVP ο Τσόρι
Αντιθέτως, ο Καπετάνος στο 87' μείωσε σε 3-1 αξιοποιώντας τη σέντρα του Βάλτερ, αν και ο σκόρερ της Ξάνθης ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που έγινε η σέντρα. Ήταν το γκολ της τιμής για την Ξάνθη, η οποία είχε την κυριαρχία στα πρώτα 45', δέχθηκε το γκολ από λάθος του Μπέρτου και στο β' μέρος έχοντας μείνει από ψυχολογικές δυνάμεις. Ο τελικός ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Μποτία, ο οποίος στο 91' είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Βασιλακάκη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ: Σπάθας (Πειραιά), Παππάς (Αθηνών)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (83' Κασάμι), Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλοβόγεβιτς, Ντοσεβί, Φουστέρ (64' Φορτούνης), Ντομίνγκες (78' Μήτρογλου), Χάρα.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος (78' Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο (79' Βάλτερ), Παπαστεριανός (65' Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου