Σάββατο, Οκτωβρίου 3

Ιστορική νίκη-πρόκριση για τον Εθνικό 4-0 εκτός έδρας την Έρυσσο


Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   0-4
                            
Εύκολη η "παρθενική" νίκη-πρόκριση 4-0 του Εθνικού.....
Άλωσε τα Μακρυώτικα και την Έρυσσο
Εντυπωσιακή είσοδος του Εθνικού Κεφαλονιάς στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού μας με το εκκωφαντικό του πέρασμα από τα Μακρυώτικα και τη νίκη του με σκορ 4-0 επί της Ερύσσου.
Μια νίκη η οποία που εκτός ιστορική, αφού ήταν η πρώτη επίσημη, στον πρώτο του αγώνα και μάλιστα εκτός έδρας και σε ένα ξερό γήπεδο, αλλά και η σιγουριά που δίνει στον Εθνικό για πρόκριση στην επόμενη φάση του τοπικού κυπέλλου, εκτός ενός συγκλονιστικού απροόπτου.
Ο αγώνας ήταν ο πρώτος μεταξύ των δυο ομάδων και διεξήχθη σήμερα το απόγευμα όπως προαναφέραμε, στα Μακρυώτικα.
Η γηπεδούχοι άρχισαν και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με «δέκα» αφού δεν υπήρχε μικρός για να καλύψει θέση στη βασική ενδεκάδα. Από την άλλη στο 75’ το ματς θα αποκτήσει αριθμητική ισορροπία, αφού ο Ι. Λαδάς θα δεχθεί κόκκινη κάρτα σαν τελευταίος αμυντικός ποδοσφαιριστής και θα αποβληθεί για το υπόλοιπο του.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο και τις ομάδες, ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, να δείχνουν ανέτοιμες.
Οι Ληξουριώτες ήταν καλύτεροι, πολύ παραγωγικοί, είχαν σωστή κυκλοφορία και κατοχή μπάλας, που ήταν όμως ανούσια, μιας και οι φάσεις που δημιουργούσαν ήταν λίγες. Είχαν επίσης και ένα δοκάρι στο 25’ σε δυνατό σουτ του Μαυροειδή.
Οι γηπεδούχοι δεν τους απείλησαν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, αφού φάνηκαν, όπως είπαμε, ανέτοιμοι με αποτέλεσμα η ήττα τους να έρθει φυσιολογικά.
Τα γκολ του αγώνα
Μόλις στο 5’ ο Εθνικός θα πετύχει το πρώτο και «παρθενικό» του γκολ σε επίσημη διοργάνωση, όταν μετά από σύγχυση των αμυντικών στην περιοχή ο Χαρ. Βώρος θα κερδίσει την μπάλα και με δυνατό σουτ θα την στείλει στο δεξί «Γ» και στα δίχτυα του Σιμάτου για το 0-1.
Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις συνεχίστηκε το παιχνίδι ώσπου στο 44’ ο Μαυροειδής με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή να στείλει την μπάλα, αφού βρει στα σώματα των αμυντικών και θα ξεγελάσει τον Σιμάτο, στα δίχτυα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-2.
Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Και το δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 69’ παρουσίαζε ακριβώς την ίδια εικόνα. Στο σημείο αυτό οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-3 με ένα πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι. 
Συγκεκριμένα ο G Tavani με τον Παπλά θα διεκδικήσουν την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο κ. Καπογιαννόπουλος θα «δει» πέναλτι και θα δείξει την άσπρη «βούλα». Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Λεων. Αραβαντινός που θα ευστοχήσει κάνοντας την διαφορά στα τρία τέρματα.
Τέλος στο 90’ ο Κατσιβέλης, μετά από την παράλληλη πάσα από αριστερά, εύκολα και μόνος απέναντι από τον Σιμάτο με πλασέ θα πραγματοποιήσει, το 0-4 για την ομάδα του!
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς την κα Μ. Μαστάγκα και τον φίλαθλο κ. Βασ. Παπαδάτο.
Οι συνθέσεις
Έρυσσος:(Γ. Κατσαμπίρης), Α. Σιμάτος, Χ. Καψάλης, Δ. Γιαννάτος, G. Tavani, Τραχάνης, Τσιβόλας (Ν. Καββαδίας), Παπαδημητράτος, Μαζαρακιώτης (66’ Μπέλλος), Papa (46’ Καψάλης), Βαλσαμής.
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Σταθάτος, Ι., Κ. Σιμωτάς, Αραβαντινός, Παρίσης (46’ Τσίγκανος), Λαδάς, Λ. Αραβαντινός, Γιακουμάτος, Ζαφ. Αραβαντινός, Μαυροειδής (75’ Γαλανός), Βώρος (57’ Παπλάς), Κατσιβάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου