Πέμπτη, Ιουνίου 27

Σε λίγες ώρες ξεκινά το 31ο Kefalonia Gym Festival 2019


Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους, Kefalonia Gym FestivalAnna Pollatou”. Η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί για 31η συνεχή χρονιά στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς, είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις «Γυμναστικής Για Όλους» στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Διεξάγεται πάντα τέλη Ιουνίου, διαρκεί 4 ημέρες και οι εμφανίσεις των αθλητικών τμημάτων πραγματοποιούνται σε τρία διαφορετικά μέρη του νησιού, το Ληξούρι, τα Φραγκάτα και το Αργοστόλι.
Ακολουθώντας την ιδέα και τη φιλοσοφία της Γυμναστικής Για Όλους, το Φεστιβάλ είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου, όλων των ηλικιών, ενώνονται μέσω της αγάπης τους για τη Γυμναστική και χαίρονται τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» Κεφαλονιάς, ο οποίος έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες στον  αθλητισμό της Κεφαλονιάς και της χώρας, με μεγαλύτερη αυτή της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου. Η Άννα Πολλάτου ήταν αθλήτρια του Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ και για αυτό, μετά τον πρόωρο χαμό της, η διοργάνωση φέρει το όνομά της τιμής ένεκεν. 
Συνδιοργάνωτες του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- Π.Ε. Κεφ/νίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς ενώ η διοργάνωση τελείται με την άδεια-έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος ομάδες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Ιταλία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Σερβία ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι οι Σταματία Ραυτοπούλου και  Kieran Whittle, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Ακροβατικής Γυμναστικής από τη Μεγάλη Βρετανία. Τους αθλητές θα συνοδεύσουν στην Κεφαλονιά ο προπονητής τους, Nathan Louis Leworthy και η χορογράφος, Ellen Stafford-Watson.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο 31ο  φεστιβάλ θα συμμετάσχουν νέες ομάδες, που δεν έχουν ξαναέρθει στην Κεφαλλονιά και πολυπληθείς, αφού υπάρχουν αποστολές που ξεπερνούν τα 60 άτομα συμμετεχόντων, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα την Οργανωτική Επιτροπή. 
Το σίγουρο είναι ότι οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλές και όμορφες χορογραφίες όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.
Η Τελετή Έναρξης θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27/6/2019 και ώρα 21.30 στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου. 
Στις 20.30 θα προηγηθεί η παρέλαση των αθλητικών τμημάτων στον εμπορικό πεζόδρομο Αργοστολίου γνωστό ως Λιθόστρωτο με αφετηρία την Πλατεία Καμπάνας.Η παρέλαση θα τερματίσει στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.               
 Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://kefalonia-gymfestival.gr  .     
Από το Γραφείο Τύπου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου