Παρασκευή, Ιουνίου 28

Αυλαία με τη σημερινή μεγάλη παρέλαση των ομάδων και την τελετή έναρξης του 31ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου"

Mε την καθιερωμένη παρέλαση (ίσως η πολυπληθέστερη από ποτέ) στους δρόμους και στην πλατεία, Καμπάνας του Αργοστολίου, άνοιξε εντυπωσιακά η αυλαία του 31ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου".
Ένα Φεστιβάλ, το οποίο είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, χωρίς να κάνει διακρίσεις. 
Ομάδες, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, αλλά και εκτός,  ενώθηκαν μέσω της αγάπης τους για τη γυμναστική και έλαβαν μέρος  σε αυτή την καταπληκτική γιορτή του αθλητισμού. Σε μια διοργάνωση που δεν έχει νικητές και ηττημένους.
Οι ομάδες, τόσο οι Ελληνικές, όσο και αυτές του εξωτερικού, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καμπάνας και διασκεδάζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας, περνώντας από τον πεζόδρομο του Λιθοστρώτου, έφτασαν στην κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, τελετή έναρξης του Φεστιβάλ παρουσία των επισήμων, αλλά και πολύ κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Αλεξ. Παρίσης, που έδωσε το σύνθημα των τριήμερων εκδηλώσεων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, ο αντιδήμαρχος Πυλάρου  κ. Γάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Αλ. Πολλάτος με την οικογένεια του.
Ενός φεστιβάλ που έγινε θεσμός και βρίσκεται μεταξύ των καλυτέρων στο είδος του στην Ευρώπη.
Έναν σύντομο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων αποστολών, έκαναν ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Επτανήσων κ. Σταύρος Μπασιαρδής, ο δήμαρχος κ. Αλεξ. Παρίσης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, ενώ την παρουσίαση της τελετής, έκανε η Ελένη Δαρδαμάνη.
Μετά την κήρυξη του 31ου φεστιβάλ, ομάδες του Α.Γ.Σ. Επτανήσων, λίγο πριν από μια μικρή και πολύ όμορφη επίδειξη τραμπολίνο, παρουσίασαν τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες δείχνοντας μας, εικόνα για το τι μας περιμένει σε αυτό το καταπληκτικό 3ήμερο που ακολουθεί, αλλά και ένα δείγμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στον Α.Γ.Σ., από την οικογένεια Σταύρου, Μποζένας και Χριστιάνας Μπασιαρδή, την Ελένη Δαρδαμάνη, την Ευαγγελία Στραβάκου, το Δ.Σ., αλλά και όλες τις προπονήτριες.
Στο τέλος η βραδιά έκλεισε με τις αποστολές και το κοινό να συμμετέχουν στον χορό του φεστιβάλ, κλείνοντας έτσι μια εντυπωσιακή τελετή!
Αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, η διοργάνωση μεταφέρεται στο Ληξούρι, όπου στις 20:00 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των ομάδων στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το Σάββατο 29 Ιουνίου, θα συνεχιστεί το Φεστιβάλ με την δεύτερη παρουσίαση στα Φραγκάτα την ίδια ώρα. 
Εκεί, που ο καλλιτεχνικοχορευτικός σύλλογος Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά ένα παραδοσιακό γλέντι προς τιμήν των ομάδων!
Όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση κορυφώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου με την κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης", στις 18.00, όπου εκεί όλες οι ομάδες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια μοναδική παρουσίαση με πολύ κέφι, χαρούμενες παιδικές φωνές, όμορφες χορογραφίες και κινήσεις.
Να θυμίσουμε ότι συνδιοργανωτές του 31ου Φεστιβάλ είναι: Ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κεφ/νίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, ενώ η διοργάνωση έχει την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Να αναφέρουμε εδώ ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση και την τελετή έναρξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου