Παρασκευή, Ιουνίου 28

Δυναμικά ξεκίνησε χτες το 31ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”


Δυναμικά ξεκίνησε χτες το 31ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο νησί της Κεφαλονιάς. Με αφετηρία την πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι, παιδικές και νεανικές φωνές πλημμύρισαν το Λιθόστρωτο σε μια παρέλαση μέχρι την κεντρική πλατεία Βαλλιάνου. Οι χορευτικές φιγούρες και το κέφι των συμμετεχόντων έδωσαν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας σε όσους παρευρέθηκαν.

Στη συνέχεια, σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε για την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα τμήματα του Α.Γ.Σ. Επτανήσων ανέλαβαν να μας βάλουν στο κλίμα και να μας μεταφέρουν ένα μικρό δείγμα από όσα θα παρακολουθήσουμε το επόμενο τριήμερο.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κυρίες Ευαγγελία Στραβάκου, Μποζένα Μπαρτκόβσκα και Χριστιάνα Μπασιαρδή, ενώ την παρουσίαση έκανε η κα Ελένη Δαρδαμάνη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κος Σταύρος Μπασιαρδής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κος Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κος Αλέξανδρος Παρίσης.
Στην φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Ιταλία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Σερβία, πολλές από τις οποίες έρχονται για πρώτη φορά στην Κεφαλλονιά. Ενώ υπάρχουν αποστολές που ξεπερνούν τα 60 άτομα συμμετεχόντων, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα την Οργανωτική Επιτροπή.
Επίσημοι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι οι Σταματία Ραυτοπούλου και  Kieran Whittle, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Ακροβατικής Γυμναστικής από τη Μεγάλη Βρετανία. Τους αθλητές θα συνοδεύσουν στην Κεφαλονιά ο προπονητής τους, Nathan Louis Leworthy και η χορογράφος, Ellen Stafford-Watson.
Σήμερα, στις 20.00 η διοργάνωση συνεχίζεται στο Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία, όπου στην πρώτη παρουσίαση των ομάδων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε περισσότερες από 20 χορογραφίες από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.       
Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» Κεφαλονιάς. 
Συνδιοργάνωτες του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κεφ/νίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς ενώ η διοργάνωση τελείται με την άδεια - έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://kefalonia-gymfestival.gr .      
Από το Γραφείο Τύπου























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου