Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Πολύ καλό παιχνίδι στο ντέρμπι Α.Ε.Κ.-Διλινάτα 2-0


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ  2-0     
                                          
Ούτε τα Διλινάτα κατάφεραν να σταματήσουν τα ρεκόρ των πρωταθλητών
Πολύ ωραίο θέαμα πρόσφεραν σήμερα το απόγευμα στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η πρωτοπόρος με το απόλυτο Α.Ε.Κ. και τα εξαιρετικά Διλινάτα.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αρκετά δυνατό χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια και τη μπάλα να κυκλοφορεί πάνω κάτω. Μπορεί να μην δημιουργήθηκαν οι πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες αλλά αυτές οι λίγες ήταν αρκετές για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα του Σπ. Παπαδάτου.
Οι πρωτοπόροι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι σαν ομάδα και προσπαθούσαν πιο ορθόδοξα να φτάσουν στο γκολ.
Ένα γκολ που ήρθε τελικά μετά από 43’ αγώνα και την αγωνία στο κατακόρυφο. 
Από την άλλοι οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν αξιοπρεπέστατα απέναντι στους πρωταθλητές και ποτέ δεν κλείστηκαν στα καρέ τους όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Η ανωτερότητα όμως και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών των «κιτρινόμαυρων» ήταν το μυστικό της επιτυχίας και της νίκης τους με σκορ 2-0.
Εδώ να αναφέρουμε ότι τα Διλινάτα διαμαρτύρονται για μια φάση που τους ακυρώθηκε γκολ, σαν οφσάιντ.
Φάσεις και γκολ
Έπειτα από μια σέντρα του Κόμητα στο 4’ η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι στον Λούλουδα ο οποίος με κεφαλιά την στέλνει να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδημητρίου.
Ένα δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Τανουσάι λίγο έξω από την περιοχή στο 12’ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια των Διλινάτων.
Η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 28’, όταν το μακρινό σουτ του Βαγγελάτου καταλήγει ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Άννινο.
Ένας πολύ όμορφος, ομαδικός συνδυασμός από πλευράς Διλινάτων στο 38’ θα καταλήξει σε ένα διαγώνιο σουτ του Διον. Τζωρτζάτου στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. Άννινου
Μια ασυνεννοησία των αμυντικών της ομάδας του Σπ. Αλυσανδράτου στο 43’ θα είναι η αφετηρία στο να πάρουν κεφάλι στο σκορ οι γηπεδούχοι.
Συγκεκριμένα ο Εμιλιάνο θα κερδίσει την μπάλα και από πολύ πλάγια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής θα σουτάρει με πολύ δύναμη για να κοντράρει η μπάλα στα σώματα των αμυντικών και να καταλήξει κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί από δεξιά ο Μπαζάρογλου για να βρει τον Χασάη λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Παπαδημητρίου, ο τελευταίος θα σηκωθεί ψηλά και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Με τους πρωτοπόρους μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. 
Στο δεύτερο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ, το θέαμα παρέμενε αρκετά καλό και τις ομάδες να προσπαθούν η κάθε μια να πετύχει το γκολ για τους δικούς της λόγους. Αυτό τελικά το κατάφερε η Α.Ε.Κ. στο πρώτο 15λεπτο παίρνοντας παράλληλα και αυτό που ήθελε.
Στο 48’ ο Κούκλης με έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει τον Κόμητα, αυτός θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει διαγώνια, η μπάλα όμως δεν του κάνει το χατίρι αφού θα περάσει λίγο άουτ παράλληλα από την εστία του Παπαδημητρίου.
Στο 60’ μια νέα ολιγωρία τον αμυντικών (άφησαν αμαρκάριστο τον σκόρερ) θα δώσει την δυνατότητα στον Εμιλιάνο να σηκωθεί ανενόχλητος απέναντι από την εστία του Παπαδημητρίου και με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, μετά από την εξαιρετική σέντρα του Β. Σπανού από δεξιά.
Ήταν ένα γκολ "μαχαιριά" για τα Διλινάτα που ουσιαστικά κλείδωνε και τη νίκη των τυπικά γηπεδούχων.
Στη συνέχεια ένα μακρινό σουτ του Κούκλη στο 63’ θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από την δεξιά γωνία των Διλινάτων με τον Παπαδημητρίου να πέφτει για καλό κακό, χωρίς όμως να χρειάζεται να επέμβει.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι είναι για τα Διλινάτα στο 85’, ο Κίριος θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από πολύ κοντά αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο σώμα του Ψάλτη που γίνεται η αιτία να διατηρηθεί η εστία του Άννινου αλλά και της ομάδας του ανέπαφη για μια ακόμη αγωνιστική δηλαδή 11Χ11 ή αν θέλετε καλύτερα 990’.
Διαιτητής: Ο κ. Αγγ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Αβάζαρο Χ. και Λυμπερόπουλο Θ.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κεφαλληνίας:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Στεφανάτος, Σπανός, Κούκλης, Λούλουδας, Ψάλτης, Κόμητας, Χασάη, Εμιλλιάνο, Μπαζάρογλου, Τανουσάι (67’ Ζαμπαύτης).
Διλινάτα:(Σπ. Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Τζωρτζάτος, Αναλυτής Θ., Κατσούρης (46’ Μύρτο), Καλιακούδας (76’ Στεφανιώτης), Χαραλαμπόγλου, Πετεινάτος, Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (76’ Κίριος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου