Τετάρτη, Ιανουαρίου 22

Άνετη πρόκριση της Α.Ε.Κ. στους "4" με δυο νίκες επί του Παλληξουριακού


ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  1-3
                        
Θέλει πολύ το νταμπλ..... Με 2η νίκη στα ημιτελικά η Α.Ε.Κ.
Σε ένα παιχνίδι με πολύ περιορισμένο το ενδιαφέρον για την πρόκριση μετά το 8-1 του πρώτου αγώνα που περισσότερο έμοιαζε με αγγαρεία η Α.Ε.Κ. που αγωνίστηκε από το πρώτο λεπτό με δέκα, λόγω απουσίας "μικρού" στην διάθεση του Σ. Παπαδάτου ντουμπλάρισε τις νίκες της επικρατώντας του Παλληξουριακού με ανατροπή στο τέλος 3-1 και παράλληλα πήρε και τυπικά την πρόκριση της για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου. 
Ο Παλληξουριακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με το αριθμητικό του πλεονέκτημα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 19' με τον Πέττα, οι φιλοξενούμενοι μετά από αυτό προσπάθησαν να βγουν ψηλά για την ισοφάριση και με καλύτερη κυκλοφορία είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τους τυπικά γηπεδούχους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ταχείς Παπαδάτο και Αντωνάτο και στην αντεπίθεση να πετύχουν κάτι παραπάνω.
Οι ομάδες παρά την προσπάθεια τους πήγαν στα αποδυτήρια με τους "ερυθρόλευκους" του Ληξουριού μπροστά στο σκορ 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια με την Α.Ε.Κ. να προσπαθεί για την ισοφάριση και στη συνέχεια για τη νίκη αφού και οι αντίπαλοι της φαινόταν κουρασμένοι ή απογοητευμένοι από τον πρόωρο αποκλεισμό τους. Έτσι οι "κιτρινόμαυροι" του Αργοστολιού στην αρχή πέτυχαν την ισοφάριση και στην συνέχεια την ανατροπή και το τελικό 1-3.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου λοιπόν θα πετύχει μια δίκαιη πρόκριση και θα βρεθεί στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για τους ημιτελικούς αγώνες της Α' φάσης.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 10’ για τους φιλοξενούμενους, συγκεκριμένα ο Μπαζάρογλου εκτελεί κόρνερ από αριστερά η μπάλα θα φτάσει μετά από κόντρες στον αμαρκάριστο Εμιλιάνο στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ του σταματάει στην γραμμή από τους αμυντικούς των τυπικά γηπεδούχων.
Σε μια ξαφνική και γρήγορη αντεπίθεση στο 19’ οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ  1-0 με πολύ όμορφο διαγώνιο φαλτσαριστό πλασέ του Πέττα μέσα στην περιοχή μετά την κάθετη πάσα του Παπαδάτου στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Παυλάτου.
Δυνατό σουτ του Ζερβού στο 22’ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι του νεαρού Παυλάτου.
Στο 31’ έχουμε μια φάση που θα φέρει πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων για πέναλτι, όταν ο Παπαδάτος θα ξεφύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο, μετά την κάθετη πάσα του Η. Αντωνάτου, θα μπει στην περιοχή και ο Παυλάτος πραγματοποιώντας έξοδο θα ανατρέψει τον επιθετικό του Παλληξουριακού χωρίς ωστόσο να υποδειχθεί από τον διαιτητή κ. Κομητόπουλο η παράβαση. Μάλιστα προς γενική κατάπληξη υπέδειξε και επιθετικό φάουλ!!
Άτυχη η Α.Ε.Κ. στο 40’ όταν ο Ζαμπαύτης με μακρινό φαλτσαριστό σουτ θα δει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχόπουλου.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 42’. Σε ένα κόρνερ από αριστερά του Μπαζάρογλου ο Μοσχόπουλος θα διώξει με γροθιές, στην επαναφορά της ο Λούλουδας πιάνει ένα δυνατό άουτ που περνάει άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι με σαφή τα σημάδια της κόπωσης από την προσπάθεια τους, έδωσαν γήπεδο στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας με αποτέλεσμα να έρθει μια φυσιολογική ανατροπή.
Στο 64’ και στην πρώτη καλή της στιγμή σε αυτό το διάστημα η Α.Ε.Κ. θα ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1. Ο Μπαζάρογλου θα εκτελέσει ένα απ’ ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή για να πεταχτεί εντυπωσιακά ο Μοσχόπουλος και να «πετάξει» την μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ θα εκτελεστεί από αριστερά με τον Ζαμπαύτη ο οποίος θα βρει αμαρκάριστο τον Εμιλιάνο που δεν δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 81’ ο Κόμητας θα παίξει όμορφα το 1-2 με τον Εμιλιάνο, το διαγώνιο όμως σουτ του τελευταίου καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι.
Ο νεοεισελθών Θωμάς στο 88’ θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του πετυχαίνοντας το 1-2. Ο Κόμητας με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει στην πλάτη της άμυνας του Παλληξουριακού τον σκόρερ που θα πλασάρει ψηλά στην έξοδο τον Μοσχόπουλο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο.
Πέναλτι αυτή την φορά θα ζητήσουν οι φιλοξενούμενοι όταν ο Χασάη θα φύγει στην αντεπίθεση θα μπει στην περιοχή και εκεί φαίνεται να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα της Ληξουριώτικης ομάδας και τον διαιτητή κ. Κομητόπουλο να αρνείται και πάλι να το υποδείξει.
Το «κερασάκι στην τούρτα» θα βάλει στο 90+2 ο Εμιλιάνο και πάλι στέλνοντας μετά την παράλληλη πάσα του Στεφανάτου την μπάλα εύκολα στα δίχτυα «σφραγίζοντας» το τελικό αποτέλεσμα στο 1-3.
Διαιτητής ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Αβάζαρο και Ι. Βαχλή.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Διον. Λιονάτος), Μοσχόπουλος, Μαυροειδής, Ζερβός, Αραβαντινός Κ., Παπαδάτος (71’ Κατσιβέλης), Καμινάρης, Αντωνάτος, Αδηλίνης, Λαδάς Ι. (55’ Γαλανός), Ζάβαλης, Πέττας (62’ Μαρινάκης).
ΑΕΚ: (Σπ. Παπαδάτος), Παυλάτος, Στεφανάτος, Χασάη, Κούκλης, Ψάλτης, Λούλουδας, Ζαμπαύτης (77’ Κουλάκης), Κόμητας, Μπαζάρογλου (82’ Μπαζάρογλου), Εμιλιάνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου