Σάββατο, Ιανουαρίου 25

"Σάλπισμα" 4αδας.... Διλινάτα-Α.Ο.Κ.Ι. 0-2


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  0-2
                            
Πολύ κοντά στη συμμετοχή στην τελική 4αδα ο Α.Ο.Κ.Ι.
Ποιο ουσιαστικός όσο και ποιοτικός ο Α.Ο.Κ.Ι. στο ντέρμπι με τα Διλινάτα πήρε τελικά τη νίκη με 2-0 σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο και στους φιλοξενούμενους να φτάνουν λίγα λεπτά καλής παρουσίας στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχουν το 0-1, κάτι που τους βοήθησε κυρίως ψυχολογικά στο να φτάσουν στο τέλος σε μια νίκη με σκορ 2-0 και να βρεθούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις ανάλογες προϋποθέσεις και φάσεις με αποτέλεσμα να βρεθούν και πάλι εκτός 4αδας.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις ομάδες να προσέχουν τις άμυνες, το παιχνίδι να παίζεται στο κέντρο και τα λάθη να είναι συνεχόμενα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μαυρόασπροι» του Α.Ο.Κ.Ι. μπήκαν πιο δυνατά είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ 0-1. Στη συνέχεια και μετά το γκολ οι τυπικά γηπεδούχοι ισορρόπησαν αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις αφού οι όποιες προσπάθειες τους διακρίνονταν από άγχος και ήταν βεβιασμένες.
Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η απουσία του τιμωρημένου αρχηγού της ομάδας με Χρ. Τζωρτζάτου.
Στη συνέχεια ο Σπ. Αλυσανδράτος με τρεις γρήγορες αλλαγές προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και πάλι στο φουλ επιθετικό σχήμα που δημιούργησε δεν έβγαιναν φάσεις.
«Ταφόπλακα» στα όποια όνειρα των Διλινάτων για την ισοφάριση θα βάλει στο 73’ το γκολ του Μάκη Πολλάκη ο οποίος θα πετύχει το 0-2.
Η ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου επίσης μπορεί να διαμαρτύρεται για ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 88’ και ακυρώθηκε κακώς σαν οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη απειλή για την εστία του Παπαδημητρίου στο 16’ όταν το σουτ του Ν. Παπαναστασάτου έξω από την  περιοχή καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους θα έχουμε στο 20’ με τον Γ. Αναλυτή να κάνει ένα γύρισμα από αριστερά και τον Ν. Παπαναστασάτο να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα.
Στο 26’ ο Π. Κουμαριώτης θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή η μπάλα θα σκάσει μπροστά από τον Παπαδημητρίου που τελευταία στιγμή θα πεταχτεί και θα διώξει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Σημαντική ευκαιρία στο 33’ για την ομάδα του Γ. Τζουγανάτου όταν ο Λυκούδης στο φάουλ του Ν. Παπαναστασάτου δεν πιάνει καλά την κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή και τον Παπαδημητρίου να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία την μπάλα.
Εξαιρετική απόκρουση του Αγκούσι στο 34’ όταν στην ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Δημ. Τζωρτζάτου στην απέναντι γωνία της εστίας του με υπερένταση θα «πετάξει» την μπάλα κόρνερ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Διλινάτα στο 42’ όταν στην σέντρα του Διον. Τζωρτζάτου στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Γ. Αναλυτής αμαρκάριστος θα κατεβάσει την μπάλα με το στήθος αλλά το σουτ στην κίνηση που πραγματοποιεί θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Αγκούσι.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 45+1 όταν, στην σέντρα του Κουμαριώτη ο Παπαδημητρίου θα διώξει την μπάλα με γροθιές, αυτή θα φτάσει στον Αλ. Πολλάτο έξω από την περιοχή που θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην σχεδόν κενή εστία άουτ.
Έτσι χωρίς σκορ οι δυο ομάδες αποσύρονται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο 47’ ένα πολύ επικίνδυνο σουτ του Πολλάκη θα αποκρούσει σε κόρνερ ο Παπαδημητρίου.
Ένα νέο σουτ στο 50’ του Μπενετάτου από καλή θέση θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των Διλινάτων.
Στο 53’ ο Αλ. Πολλάτος θα πάρει την κατάσταση στα «πόδια» του και με ένα εκπληκτικό σλάλομ από το κέντρο του γηπέδου θα περάσει όποιον βρει μπροστά του θα μπει στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ θα ανοίξει το σκορ για την ομάδα του και το 0-1.
Ο Μύρτο στο 55’ θα σώσει την ομάδα του από το 0-2 όταν θα αποκρούσει επί της γραμμής το σουτ του Πολλάκη.
Απειλή για την εστία του Αγκούσι  στο 58’ όταν ο Διον. Τζωρτζάτος θα κερδίσει την κόντρα στο διώξιμο του Κλειτογιάννη, θα μπει στην περιοχή από πλάγια αλλά το επικίνδυνο γύρισμα της μπάλας θα κόψει ο Χαλιώτης και στη συνέχεια θα αποκρούσει ο Αγκούσι.
Τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για κάτι καλό στο 73’ όταν ο Μάκης Πολλάκης μετά από κάθετη πάσα θα βρεθεί στην περιοχή, αν και πιεζόμενος από τον Μαλλιώρη θα πιάσει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και λίγο πλάγια και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδημητρίου για το 0-2.
Μια σέντρα στο 83΄από δεξιά του Διον. Πολλάτου θα πάρει επικίνδυνη πορεία για την εστία του Παπαδημητρίου πλην όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα διώξει την μπάλα πολύ δύσκολα κόρνερ πάνω από τη εστία του.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι μια φάση στο 88’ που με το δίκιο τους διαμαρτύρονται τα Διλινάτα. Συγκεκριμένα ο Βαγγελάτος βγάζει κάθετη πάσα στον Γ. Αναλυτή ο οποίος μόνος απέναντι από τον Αγκούσι δεν έχει πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο α’ βοηθός όμως υποδεικνύει τον επιθετικό των γηπεδούχων οφσάιντ με αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Βουτσινάς να ακυρώσει το γκολ, μια απόφαση που κατά την άποψη μας δεν ήταν σωστή αφού ο επιθετικός των Διλινάτων καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Α.Ο.Κ.Ι..
Διαιτητής: Ο κ. Αγγ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπυράτο Α. και Αντωνάτο Γ. 
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Σπ. Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Μύρτο (65’ Μαλλιώρης), Αναλυτής Θ.,Δούκας, Τζωρτζάτος Δημ., Χαραλαμπόγλου, Αμβροσιάτος (46’ Πετεινάτος), Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής Γ., Σκριβάνος (62’ Ψαριανός), Βαγγελάτος.
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τζουγανάτος), Αγκούσι, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Νικ., Λυκούδης, Πολλάκης (86’ Κανάκης), Κουμαριώτης (78’ Πλατανίτης, Πολλάτος Αλ., Μπενετάτος, Χαλιώτης (89’ Σπανός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου