Πέμπτη, Ιανουαρίου 23

Παπαδημητρίου και η ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών έδωσαν την πρόκριση στα Διλινάτα


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 0-0 
κ.α. και παράταση 4-2 στα πέναλτι 
                                    
Είχαν Παπαδημητρίου και πέρασαν στους "4"
Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, περισσότερο για την αγωνία του και το πάθος των δυο ομάδων, τα Διλινάτα πιο ψύχραιμα την ώρα που πραγματικά «έκαιγε» η μπάλα θα πάρουν μια μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Σάμη, που φαίνεται ότι της έχει βρει το κουμπί, μετά από 120’ αγώνα και οχτώ εκτελέσεις πέναλτι.
Οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλο πάθος για την πρόκριση και με «ορίζοντα» να μην δεχθούν γκολ και βέβαια αν ερχόταν κάποιο στην αντεπίθεση να έδινε την πρόκριση.
Έτσι το παιχνίδι ήταν μέτριο και σε αυτό έπαιξαν τον ρόλο τους και κάποια σφυρίγματα του διαιτητή που μάλιστα παραλίγο κάποια στιγμή προς το τέλος της παράτασης να ξεφύγει η κατάσταση.
Τελικά όπως είπαμε η ψυχραιμία των φιλοξενούμενων συνάμα με την ικανότητα του Παπαδημητρίου να αποκρούσει το πέναλτι του Βιτωράτου ήταν αρκετά για να γίνουν οι Διλινάδες ένα «κουβάρι» στο τέλος πανηγυρίζοντας μια μεγάλη όσο και δύσκολη πρόκριση στους «4» του θεσμού.
Φάσεις και γκολ
Με αμυντικούς προσανατολισμούς λοιπόν οι ομάδες δεν έδιναν χώρο η μια στην άλλη για δημιουργία φάσεων με αποτέλεσμα η πρώτη στο παιχνίδι να έρθει στο 24’ με ένα δυνατό σουτ του Διον. Τζωρτζάτου έξω από την περιοχή το οποίο αποκρούεται με τα πόδια από τον Κ. Μωραίτη.
Στο επόμενο λεπτό ο Γ. Αμούργης μετά από την πάσα του Περιβολάρη από δεξιά θα προσπαθήσει με διαγώνιο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Παπαδημητρίου να χρησιμοποιεί τα πόδια του για να την απομακρύνει.
Με αυτές όλες κι όλες τις φάσεις θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
 Στην επανάληψη η ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου θα μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα σε απειλήσει κάποιες περιπτώσεις την εστία του Κ. Μωραίτη.
Στο 50’ όμως αυτός που θα χάσει την ευκαιρία θα είναι ο Μινέτος για τη Σάμη όταν το σουτ που επιχειρεί καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι των Διλινάτων.
Μια σέντρα στο 70’ του Διον. Τζωρτζάτου στον Βαγγελάτο που βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με τον επιθετικό όμως των Διλινάτων να μην προλαβαίνει την μπάλα.
Με ένα σουτ στο 74’ ο Διον. Τζωρτζάτος προσπαθεί να απειλήσει, όμως η μπάλα φεύγει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Κ. Μωραίτη.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα θα ολοκληρωθεί με ένα σουτ του Περιβολάρη να καταλήγει άουτ μετά την πάσα του Γ. Αμούργη.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση με την κούραση να κάνει την εμφάνιση της με αποτέλεσμα οι καλές ενέργειες των ποδοσφαιριστών να είναι λίγες.
Στο 99’ ο Γ. Αμούργης με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Περιβολάρη δεν θα βρει στόχο.
Στο 102’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν το γκολ με τον Κ. Νικολοβιέννη να πιάνει ένα γυριστό σουτ, με την μπάλα όμως να κοντράρει στον Αναλυτή  και να καταλήγει τελικά στα χέρια του Παπαδημητρίου.
Μια φάση στο 116’ ήταν η αιτία να «ανάψουν» τα αίματα και όλη η ομάδα των Διλινάτων μαζί με τον πάγκο να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή κ. Κιόση ότι έπρεπε αν αποβάλει τον τερματοφύλακα της Σάμης.
Συγκεκριμένα μια μεγάλη μπαλιά από την άμυνα των γηπεδούχων θα φέρει τον Γ. Αναλυτή απέναντι στον Κ. Μωραίτη κάπου μεταξύ κέντρου και μεγάλης του περιοχής με τον τελευταίο να τον ανατρέπει με τα πόδια και τον κ. Κιόση να μη θεωρεί τον επιθετικό των Διλινάτων σε «προφανή θέση για γκολ» δίνοντας το φάουλ και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Σάμης.
Οι διαμαρτυρίες αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα ο αρχηγός της ομάδας των Διλινάτων Χρ. Τζωρτζάτος και να αποβληθεί από τον αγώνα.
Έτσι χωρίς άλλα παρατράγουδα θα ολοκληρωθεί και η ημίωρη παράταση και οι ομάδες θα οδηγηθούν στην «άχαρη» διαδικασία των πέναλτι.
Η διαδικασία αυτή ανέδειξε νικητές τα Διλινάτα που πέτυχαν τέσσερα πέναλτι ενώ οι Σαμικοί μόνο δυο.
Από τα Διλινάτα σκόραραν οι:
Θ. Αναλυτής, Χ. Χαραλαμπόγλου, Γ. Αναλυτής και Β. Βαγγελάτος, ενώ για τη Σάμη οι: Α. Αμούργης και Κ. Νικολοβιέννης, ενώ αστόχησαν οι: Γ. Αμούργης (άουτ) και Κ. Βιτωράτος απέκρουσε ο Παπαδημητρίου.
Με την απόκρουση του πέναλτι από τον Παπαδημητρίου έγινε χαμός στον αγωνιστικό χώρο από τα πανηγύρια των νικητών. Όλοι οι παίκτες μια αγκαλιά σήκωσαν στον αέρα τον πρωτεργάτη αυτής της επιτυχίας τον προπονητή της ομάδας Σπ. Αλυσανδράτο.
Διαιτητής ο κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Μουζακίτης και Γ. Αντωνάτος. 
Διλινάτα: (Σπ. Αλυσανδράτος),  Παπαδημητρίου, Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ. (46’ Μύρτο, Κατσούρης, Καλλιακούδας (63’ Μαλλιώρης), Χαραλαμπόγλου, Πετεινάτος, Τζωρτζάτος Χρ., Αναλυτής Γ., Βαγγελάτος.
Σάμη: (Θοδ. Βουκελάτος) Μωραϊτης Κ., Τουλάτος, Καππάτος, Δευτεραίος (112’ Βιτωράτος), Σκιαδαρέσης, Μωραϊτης Ν., Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης Κ., Μινέτος, Περιβολάρης, Αμούργης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου