Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Κακή η εμφάνιση..... Σημαντική η νίκη 2-0 για τη Σάμη


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  2-0
                                          
Παρέμεινε μόνη πλέον στην 3η θέση η Σάμη.......  SOS τα Ομαλά
Μέτριο έως κακό παιχνίδι σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α΄τοπικής Κατηγορίας, η Σάμη με τον αέρα της 3ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα και την ανωτερότητα της, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και με σύμμαχο τον αέρα έκλεισε και πίεσε τους αντιπάλους της, πλην όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Αρτούρ αφού οι επιλογές δεν ήταν οι σωστές στην τελική προσπάθεια.
Έτσι, οι φάσεις του α΄ ημιχρόνου ήταν πολύ λίγες και όλες για τους τυπικά γηπεδούχους.
Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, απλά τα Ομαλά ισορρόπησαν το παιχνίδι, μιας και είχαν και τον αέρα υπέρ τους, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις που να θέσουν σε κίνδυνο την εστία του Κ. Μωραϊτη.
Αντίθετα, οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί και έβγαιναν με αξιώσεις στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σπουδαία νίκη, που τους διατηρεί μόνους στην 3η  θέση του βαθμολογικού πίνακα απαλλαγμένοι μάλιστα από την παρουσία των Διλινάτων μετά την σημερινή τους ήττα από την πρωτοπόρο Α.Ε.Κ..
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Ομαλά δεν απείλησαν ουσιαστικά ποτέ σοβαρά την εστία του Κ. Μωραίτη και η νέα αυτή ήττα τα φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και η συνέχεια αναμένεται "καυτή" γι΄ αυτά.
Φάσεις και γκολ
Στο 11΄ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Συγκεκριμένα, ο Κ. Νικολοβιένης θα κάνει το σουτ, ο Αρτούρ αποκρούει προσωρινά, την επαναφορά κερδίζει ο Άννινος, που πασάρει παράλληλα με την γραμμή του τέρματος στον Β. Τουλάτο μόνο απέναντι στα δίχτυα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Σάμης όμως θα “καταφέρει” να αστοχήσει και να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ!!!
Νέα ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 34΄. Ο Περιβολάρης εκτελεί κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στο πρώτο δοκάρι στον Δευτεραίο, το πλασέ του οποίου διώχνει πάνω στη γραμμή με το σώμα ο Μαρκάτος.
Σε ένα δυνατό σουτ του Ν. Μωραϊτη στο 37΄ η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και στην συνέχεια θα απομακρυνθεί από την περιοχή του Αρτούρ.
Στο 38΄ στην τελευταία αξιόλογη φάση του α΄ ημιχρόνου, ο Περιβολάρης θα εκμεταλλευτεί το άσχημο διώξιμο της άμυνας και με φανταστικό βολ πλανέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ και το 1-0. Ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ από τον εξαιρετικό μέσο της Σάμης.
Με το 1-0 υπέρ της ομάδας του Θ. Βουκελάτου θα ολοκληρωθεί το μισό του αγώνα.
Στο υπόλοιπο, όπως είπαμε, οι φιλοξενούμενοι θα βελτιωθούν αλλά μέχρι εκεί, με αποτέλεσμα στο τέλος να δεχθούν μία ακόμη ήττα.
Σε μια ωραία ατομική ενέργεια του Περιβολάρη στο 53΄η μπάλα θα κοντράρει στα πόδια των αμυντικών και θα καταλήξει στον Β. Τουλάτο, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ στον αέρα, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αρτούρ.
Στο 56' ο Α. Αμούργης θα επιχειρήσει από αριστερά μια σέντρα-σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα για να φτάσει στον Ηλ. Μινέτο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι θα πιάσει ένα σουτ με την μπάλα να περνάει σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αρτούρ.
Νέα σέντρα από δεξιά αυτήν την φορά του Β. Τουλάτου στο 68΄ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί και πάλι ο Μινέτος θα σουτάρει ψηλά άουτ χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0. 
Ότι δεν κατάφερε ο νεαρός ποδοσφαιριστής, το κατάφερε στο 71΄ο Κ. Νικολοβιένης, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ από το ύψος του πέναλτι και μόνος απέναντι από τον Αρτούρ, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και πάσα του Άννινου, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Τέλος, στο 85΄ύστερα από σέντρα από δεξιά του Κ. Νικολοβιένη θα βρει μόνο μέσα στην περιοχή τον αδελφό του Θόδωρο, με τον τελευταίο να πιάνει ένα απευθείας βολέ και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ.
Διαιτητής o κ. Κων. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη Β. και Λογοθέτη Β.
Σάμη: (Θοδ. Βουκελάτος), Μωραϊτης Κ., Τουλάτος Β. (82’ Τουλάτος Στ.), Μινέτος, Δευτεραίος (77’ Νικολοβιέννης Θοδ.), Σκιαδαρέσης (86’ Μιχαλίτσης), Μωραϊτης Ν., Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης Κ., Καππάτος, Περιβολάρης, Αννινος-Χωραφάς.
Ομαλά: (Γ. Μεσολωράς), Αρτούρ, Αμπντού Γκαζάρ Δ., Μαρκάτος, Αμπντού Γκαζάρ Κ., Νιφοράτος, Καλογηράτος (72’ Γαλιατσάτος), Νεόφυτος, Τζάκης, Μπελτσώνιας, Καπετάνιος, Τσακαρισιάνος Χρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου