Τετάρτη, Ιανουαρίου 22

Ο Πάγκε πήρε την πρόκριση..... το πάλεψε ο Οδυσσέας


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ -  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 0-0
                         
Ο Πάγκε την πρόκριση...... "Πίκρανε" ο αήττητος αποκλεισμός του Οδυσσέα
Ρεπορτάζ:Arian Muraj
Ήταν η συνέχεια της καλής πορείας φέτος του Παγκεφαλληνιακού.
Οπωσδήποτε ήταν η επιβεβαίωση της πολύ καλής χρονιάς για φέτος του Οδυσσέα που φέτος ατυχώς αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία.
Μετά την λήξη του πρώτου ματς, 3-3 στο Σταυρό, κανείς από την Θιακιά ομάδα δεν δέχτηκε ότι το θέμα πρόκρισης είχε τελειώσει. Αντίθετα! Όλοι υποστήριζαν ότι οι λογαριασμοί δεν είχαν κλείσει και τα πάντα μένανε ανοιχτά για το δεύτερο ματς. Όπως και έγινε!
Ο Παγκεφαλληνιακός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο θέλοντας να τελειώσει το θέμα πρόκρισης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού ανήκε αποκλειστικά  στους γηπεδούχους. Ο Οδυσσέας όμως έπαιξε ψύχραιμα και με υπομονή, κυνηγώντας τις αντεπιθέσεις άρχισε να ανεβαίνει από το 30' και μετά.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ανοιχτό. Είχαμε πάρα πολλές δυνατές μονομαχίες στο κέντρο και η μπάλα ανεβοκατέβαινε από την μια περιοχή στην άλλη. Έτσι με πιο ποιοτικό τον Πάγκε και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου τον Οδυσσέα να ανοίγεται στη συνέχεια για τα καλά κυνηγώντας το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση με συνέπεια το παιχνίδι και τα πάντα να μένουνε ανοιχτά μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.
Δίκαιη θα χαρακτηρίζαμε την πρόκριση για τον Πάγκε που και καλά έπαιξε στο πρώτο ματς του Σταυρού αλλά και ένα γκολ το δικαιούταν στο Αργοστόλι βάσει των ευκαιριών που έχασε.
Τελικά ο Οδυσσέας στην δεύτερη δοκιμασία του δεν υπέκυψε άλλα βγήκε με ψηλά το κεφάλι. Πάλεψε στα ίσια, δεν υπέστη ακόμα ήττα παρά τις σημαντικές απουσίες του και στα  δυο ματς και απέδειξε πόσο σωστό είναι διαχρονικά αυτό που πάντα φώναζε στα παιχνίδια η παλιά δόξα της ομάδας, ο Σπύρος Ζερβός και πλέον είναι σύνθημα Ο Οδυσσέας δεν "πεθαίνει"!
Οι φάσεις του αγώνα
Σουτ του Αρμάντο στο 5’ μπλοκάρει ο Ζ. Κουτσουβέλης.
Στο 7'  το σουτ του Νουρεντίνι εντός περιοχής αποκρούει και πάλι ο Ζ. Κουτσουβέλης.
Νέο σουτ στο 10’ του Νουρεντίνι πάνω από το δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη.
Μεγάλη ευκαιρία στο 12’ για τον Παγκεφαλληνιακό, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αφήνει την εστία του για να μαζέψει την μπάλα όπου κάνει λάθος υπολογισμό με αποτέλεσμα ο Νουρεντίνι να βρεθεί διαγώνια προ κενής εστίας και να πλασάρει με τον ίδιο να διορθώνει το λάθος του και ακριβώς στην γραμμή να απομακρύνει με τακουνάκι!!!
Στο 25’ ο Παπαθεοδωρόπουλος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Κουτσουβέλη.
Σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Οδυσσέα στο 27’, ο Νουρεντίνι  από πολύ κοντά πιάνει την κεφαλιά που στέλνει την μπάλα να σταματήσει ακριβώς εκεί που «ενώνονται» τα δοκάρια της εστίας του Οδυσσέα!
Στο 28’ σε μια απομάκρυνση της μπάλας από τους χαφ του Οδυσσέα, αυτή σκάει στη περιοχή του Παγκεφαλληνιακού, παίρνει περίεργη τροχιά και γίνεται επικίνδυνη για τον τερματοφύλακα του Πάγκε ο οποίος δεν αιφνιδιάζεται και την στέλνει με υπερένταση σε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του.
Μετά από την  κάθετη βαθιά πάσα του Προσαλέντη στο 30’, ο Κουτσουβέλης Π. έχει όλο το χώρο δικό του να προχωρήσει με την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, αντίθετα αυτός επιχειρεί ένα μακρινό και πολύ άσχημο σουτ που καταλήγει άουτ!
Φοβερό σουτ στο 34’ του Αντωνίου λίγο έξω από την περιοχή, απαντάει με φοβερή απόκρουση του Ζ. Κουτσουβέλης.
Στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 43’, Χάνος και Π. Κουτσοβέλης αλλάζουν την μπάλα στην περιοχή του Παγκεφαλληνιακού με τον τελευταίο να πιάνει ένα ακίνδυνο διαγώνιο σουτ ενώ μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Χάνο.
Με αυτό το αποτέλεσμα και χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την αγωνία να μεταφέρεται στο δεύτερο.
Πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου ένα επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Αρμάντο που καταλήγει άουτ.
Ένα συρτό σουτ στο 57’ του Βεκερίδη μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη που πετάχτηκε χωρίς να τα καταφέρει να κάνει κάτι.
Στο 70’ σε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Οδυσσέα το οποίο εκτελεί Παπαθεοδωρόπουλος με την μπάλα σταματάει πάλι στην συμβολή των δοκαριών του Κουτσουβέλη!
Τετ α τετ στο 74’ του Ντεντλάλα με τον Κουτσουβέλη με τον τελευταίο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση σώζοντας την ομάδα του.
Στο 80’ η κεφαλιά του Βεκερίδη από καλή θέση καταλήγει άουτ δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Κουτσουβέλη.
Τα τελευταία δέκα λεπτά είναι πολύ ανοιχτά και για τις δύο ομάδες. Ο Οδυσσέας, κερδίζει μερικά φάουλ και κόρνερ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Παγκεφαλληνιακού.
Το σφύριγμα της λήξης βρίσκει της δύο ομάδες εκεί που παίχτηκε περισσότερο το παιχνίδι, στο κέντρο, και τον Οδυσσέα να έχει παράπονα από την διαιτησία του κ. Λυμπερόπουλου που κατά την Θιακιά ομάδα δεν «μοίραζε με τον ίδιο τρόπο τα φάουλ.
Τελικά, μετά από ένα δυναμικό παιχνίδι σε μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική ημέρα, ο Παγκεφαλληνιακός πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και ο Οδυσσέας κρατάει πολλά θετικά στοιχεία από την συμμετοχή του σε αυτήν αλλά και από την αναμέτρηση του με μία καλή ομάδα ανώτερης κατηγορία και την έως τώρα πορεία της.
Διαιτητής ο κ. Θοδ. Λυμπερόπουλος  με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Κ. Κιόση. 
Παγκεφαλληνιακός: (Γ. Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Θωμάς, Κίριο, Αντωνίου, Βεκερίδης, Καράι, Νουρεντίνι, Παπαθεοδωρόπουλος, Ντεντλάλα (83’ Κοτίνης), Γιαννάτος (60’ Κατσιγιώργης), Ντραγκούτα (46’ Κουλουμπής).
Οδυσσέας Ιθ.: (Κ. Κουτσουβέλης), Κουτσουβέλης Ζ., Νουτσάτος, Μαρούδας (81’ Ρενάτο), Μαλιακρίδας (90’ Τόσκα), Φατούρος, Αργυρακάκης, Χάνος, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης, Μαρουλής (30’ λ.τ. Γαλάτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου