Τρίτη, Φεβρουαρίου 18

Για άλλη μια φορά η Π.Υ δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο! (Φώτο-Δηλώσεις)


Πριν από λίγο στα Φαρακλάτα και στο Ειδικό σχολείο έγινε η παράδοση των τροφίμων από την Π.Υ. Αργοστολίου παρουσία των καθηγητών, του διοικητή της Υπηρεσίας κ. Μιλτιάδη Τετενέ, του προέδρου του Συλλόγου κ. Αριστοτέλη Μακή και μελών του Συλλόγου.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που η συγκεκριμένη υπηρεσία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο αφού είχε προηγηθεί η οικονομική ενίσχυση του Εδικού σχολείου Περατάτων.
Τα τρόφιμα προμηθεύτηκαν από τις εισπράξεις του τουρνουά, σε ειδικές τιμές από το S/M Α-Β Βασιλόπουλος, που είχε διοργανώσει η πυροσβεστική πριν κάποιες ημέρες στο Αργοστόλι.
Ψυχή της όλης αυτής σημαντικής προσπάθειας ο πυροσβέστης Νίκος Λυμπερόπουλος.
Ένα παιδί που δεν είναι Κεφαλονίτης και έχει δημιουργήσει πολλές ανάλογες εκδηλώσεις προκειμένου να χαρίσει χαμόγελα και χαρά στους συνανθρώπους του, της διπλανής πόρτας που την έχουν πραγματικά ανάγκη.
Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Κοντά σε αυτή την προσπάθεια και οι Αρχιπυροσβέστης Μανδηλάρης Βασίλης με τον Π.Π.Υ. Γασπαρινάτο Γιώργο.
Αξίζει να σημειώσουμε την μεγάλη συμβολή και στήριξη του Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Πετεινάτου.
Δηλώσεις:
Μιλτιάδης Τετενές (Διοικητής)
«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του όμορφου αυτού τουρνουά που έγινε για έναν και μοναδικό σκοπό τη βοήθεια των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα του Ειδικού σχολείου το οποίο είναι σημαντικό και ασχολείται με διάφορες εργασίες όπως μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κηπουρική κ.α., με τα παιδιά να προσφέρουν ένα πολύτιμο έργο. Ήταν μια κίνηση γεμάτη αξιοπρέπεια από τους διοργανωτές όπως και οι όμοιες της στο παρελθόν.
Εύχομαι να γίνονται πάντα τέτοιες κινήσεις και το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα η Κεφαλονιά χρειάζονται αφού η βοήθεια είναι σημαντική.

Είμαι περήφανος  ως διοικητής για το ότι το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες και στέκεται πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των παιδιών στις δύσκολες αυτές μέρες κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Άλλωστε το έχουμε δηλώσει και αυτό θεωρώ ότι πράττουμε».
Κατερίνα Πετρούτσου (Διευθύντρια σχολείου)
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους φίλους μας τους Πυροσβέστες γι αυτή τους την πρωτοβουλία. Τους ευχαριστούμε διότι διοργάνωσαν τον φιλικό αγώνα, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία του σχολείου μας. Το εργαστήριο Μαγειρικής είναι πολύ σημαντικό αντικείμενο για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι ένα αντικείμενο που χαροποιεί τα παιδιά και είναι ένα αντικείμενο που δεν μπορεί να στηριχθεί με τις δαπάνες από την σχολική επιτροπή.
Το σχολείο αυτό έχει σταθεί αυτή τη χρονιά χάρη στη βοήθεια από την ευρύτερη τοπική κοινωνία μας και ευχαριστούμε βαθύτατα μέσα από την ψυχή μας εκ μέρους των εκπαιδευτικών και γονέων».
Αριστοτέλης Μακής (πρόεδρος Συλλόγου)
«Σαν πρόεδρος του Συλλόγου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική για αυτήν της την κίνηση αφού, αν σήμερα λειτουργεί αυτό το σχολείο οφείλεται σε δυο προσφορές που μας χορηγήθηκαν, της Πυροσβεστικής και του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου με το Α-Β Βασιλόπουλος.
Δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που ζούμε το Κράτος περίπου μας έχει εγκαταλείψει και ευτυχώς που υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία και λειτουργούμε.
Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εύχομαι να ανταποκριθούν και άλλοι φορείς και να μας βοηθήσουν. Το σχολείο το έχει ανάγκη».
Νίκος Λυμπερόπουλος (πυροσβέστης-διοργανωτής)
«Σήμερα είναι μία μέρα που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο γιατί επιτέλους δώσαμε τα τρόφιμα στο ειδικό σχολείο Φαρακλάτων. 
Τρόφιμα τα οποία αγοράστηκαν ύστερα από το φιλανθρωπικό τουρνουά στις 11-01-2014 όπου με την βοήθεια των κατοίκων εδώ του νησιού συγκεντρώσαμε ένα σεβαστό ποσόν ώστε να τα αγοράσουμε.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχηθώ στον κόσμο της Κεφαλονιάς να μην ξαναζήσει παρόμοιες σκηνές με αυτές που έζησε μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς της 26 Ιανουαρίου και εύχομαι να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές. 
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Όλγα Μαραβέγια ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ εδώ στο Αργοστόλι για τις ειδικές τιμές που μας έκανε αλλά και για την σημαντική της δωρεά με επιπλέον τρόφιμα καθώς και τον Αρχιμανδρίτη κ. Πετεινάτο Σπυρίδωνα για την σημαντική του προσφορά και βοήθεια στο φιλανθρωπικό τουρνουά».
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου