Τετάρτη, Ιουνίου 15

Τέλος τα μπαράζ.... Απ' ευθείας άνοδος στην Γ' Εθνική για τους πρωταθλητές των Ενώσεων


Νέα σελίδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο χθεσινό Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. συμφωνήθηκαν οι νέες τροποποιήσεις που θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το προφίλ της τρίτης Εθνικής κατηγορίας από την ερχόμενη, κιόλας, αγωνιστική περίοδο (2016-17).  
Αρχικά, συμφωνήθηκε η κατάργηση των αγώνων μπαράζ που δίνουν το εισιτήριο στις πρωταθλήτριες των Ε.Π.Σ. για τη Γ’ Εθνική. Πλέον, οι 56 πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα προβιβάζονται απευθείας αυξάνοντας, έτσι, τους ομίλους (χρονιά 2017-18) από τους τέσσερις στους έξι ή στους δέκα. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτό το μοντέλο ήταν τη σεζόν 2013-14.
Επιπρόσθετα, οι πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα ανεβαίνουν στη Football League μέσω μπαράζ κι όχι απευθείας, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Με λίγα λόγια θα δημιουργείται ένα μίνι-πρωτάθλημα σαν πλέι-οφ, ώστε να παίρνουν την άνοδο τέσσερις σύλλογοι.
Τέλος, τα σωματεία της τρίτης τη τάξει κατηγορίας ΔΕΝ θα συμμετέχουν στο νέο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η κάθε Ένωση θα έχει το δικό της Κύπελλο με τη συμμετοχή ΜΟΝΟ των ομάδων που υπάγονται στην αντίστοιχη Ε.Π.Σ..

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω, από την επόμενη σεζόν, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, θα εκπροσωπηθεί στην Γ’ Εθνική από την πρωταθλήτρια ομάδα που θα προκύψει την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
Πηγή: http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου