Τρίτη, Ιουνίου 28

Ο Ν.Ο.Α. κατά ΚΕΔΗΚΕ - Κεφαλληνιακής Αδελφότητας της Αθήνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ναυτικός  Όμιλος Αργοστολίου είναι πιστός και αυτό το καλοκαίρι, όπως άλλωστε τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια, στο ραντεβού του με την νέα γενιά και με όλο τον φίλαθλο κόσμο του νησιού μας.
Όμως η  φετινή χρονιά έχει την ιδιορρυθμία ότι στον χώρο του κολυμβητηρίου παίζεται ένα θέατρο παραποίησης και ταυτόχρονα κοροϊδίας. Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών υπό την νέα της διοίκηση δεν δίστασε σε μια πρωτοφανή κίνηση να δράσει ενάντια σε κάθε έννοια  του ρόλου της Κεφαλονίτικης διασποράς. Συγκεκριμένα η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών υπό την ηγεσία του προέδρου της κου Αναστάσιου Βαλλιανάτου και της αντιπροέδρου κας Σοφίας Λουκέρη σε μια απροκάλυπτη κίνηση αντιποίησης των αθλητικών σωματείων του νησιού μας, κατάφωρου ανταγωνισμού προς την μητρόπολη της Κεφαλονίτικης διασποράς  και κυρίως προς τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου προχώρησε στην οργάνωση ενός αυτοαποκαλούμενου  «Αθλητικού  Ομίλου Αδελφότητας Κεφαλληνίας» και στην παράδοση  μαθημάτων ακαδημίας υδατοσφαίρισης, κολύμβησης και cross training
Την κίνηση αυτή την υλοποιεί ένας αθλητής της υδατοσφαίρισης, φερόμενος,  κατά δική του δήλωση, ως προπονητής. Κύριος τόπος της «διδασκαλίας» το δημοτικό κολυμβητήριο Αργοστολίου. Η νεφελώδης αυτή κίνηση, στην οποία εμπλέκεται και άσχετο με τον χώρο του υγρού στίβου σωματείο,  εκτός από την ευθεία πρόκληση  προς τον σωματειακό αθλητισμό του νησιού μας, την σαφή απαξίωση του Κεφαλονίτικου αθλητισμού και την κατάφωρη αντίθεση στην έννοια της συνεργασίας, σύμπνοιας και αμοιβαίου σεβασμού της Κεφαλονίτικης μητρόπολης και της ανά τον κόσμο διασποράς της είναι και αμφίβολης νομιμότητας καθώς δεν φέρεται να επανδρώνεται από τα κατά τον νόμο επαρκή  για το έργο αυτό στελέχη - προπονητές.
Σήμερα στόχος ο υγρός στίβος, άραγε αύριο ποιος θα έχει σειρά; Ο στίβος, το μπάσκετ;
Στο σημείο αυτό έγκειται και το σφάλμα της ΚΕΔΗΚΕ, η οποία παραχώρησε ώρες, στο δημοτικό κολυμβητήριο, για την παραπάνω «διδασκαλία», κατά παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας των κοινοτικών και δημοτικών χώρων άθλησης που απαγορεύει την είσοδο στην πισίνα οποιουδήποτε δίχως προπονητή.
Η σύννομη στάση της ΚΕΔΗΚΕ θα ήταν, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τηρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου (π.χ. αν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις των αθλούμενων, κ.α.), η τυχόν παραχώρηση ωρών στο κολυμβητήριο στο διαθέσιμο για το κοινό ωράριο, και όχι κατά τον χρόνο που προπονούνται τα σωματεία ούτως ώστε να μην παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σωματείων αυτών. 
Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε στην Κεφαλονίτικη  κοινωνία,  αλλά ούτε και στον πανελλήνιο χώρο του υγρού στίβου και ναυταθλητισμού όπου χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αντίστοιχης αναγνώρισης.
Διαβατήριο μας είναι η διαχρονική μας παρουσία, η μακρά και συνεχώς ανερχόμενη πορεία μας στον πανελλήνιο αθλητισμό, με πλειάδα επιτυχιών ανά τα έτη.
Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι τέτοιου είδους ευκαιριακές  κινήσεις θερινής νυκτός, η διάρκεια των οποίων περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν προάγουν τον αθλητισμό εν γένει και κυρίως τα αθλήματα που εμείς θεραπεύουμε για τουλάχιστον τριάντα χρόνια,  θα μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, προστατεύοντας την κεφαλλονίτικη νέα γενιά και τους αθλούμενους, ως άοκνοι θεράποντες και συνάμα  θεματοφύλακες για τόσα χρόνια του υγρού στίβου στο νησί μας.  
Τέλος προσκαλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα αθλήματα  της πισίνας, την  υδατοσφαίριση (water polo), την κολύμβηση αλλά και τα αθλήματα της θάλασσας, την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία και το κανόε καγιάκ, να έρθουν στην μεγάλη οικογένεια του ΝΟΑ για  να το κάνουν πραγματικότητα, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά εφόσον βέβαια το επιθυμούν και όλο το έτος. Οι προπονήσεις μας γίνονται  σε συνθήκες υψηλής επαγγελματικής εξειδίκευσης υπό την καθοδήγηση των πτυχιούχων προπονητών μας, εξειδικευμένων και καταξιωμένων στα αθλήματα τους.
Από το Δ.Σ. του Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου