Παρασκευή, Ιουνίου 24

Άη Γιάννης Λαμπαδιάρης..... Γλέντι, χορός, καλό φαγητό και κάψιμο του κούτσουνα στη Λακήθρα με την "σφραγίδα" του Α.Ο. Φωκάτων και του Ν. Φωκά (Video-Εικόνες)


Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στα Φωκάτα η μεγάλη γιορτή του Αη Γιάννη του Λαμπαδιάρη, από την ομώνυμη ομάδα του Α.Ο. της Λακήθρας.
Ο πρόεδρος Νίκος Φωκάς, το Δ.Σ., οι εθελοντές αλλά  και  οι νοικοκυρές του Συλλόγου, με τις πανέμορφες ποδιές του Συλλόγου οι τελευταίες, για μια ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέτυχαν μια τέλεια γιορτή.
Ο Κόσμος το χάρηκε, διασκέδασε, πήδηξε την φωτιά, χόρεψε και προπάντων τίμησε την προσπάθεια των ανθρώπων των Φωκάτων, που εκτός από τον αθλητισμό, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση αυτού του τόπου.
Τα χορευτικά του Συλλόγου, με το το έργο των δασκάλων τους κ.κ. Αυγουστάτου και Βώρρου, ευδιάκριτο και πολύ δυναμικό και τούτη την φορά έκλεψαν την παράσταση, ιδιαίτερα οι μικροί χορευτές καταχειροκροτήθηκαν για τις χορευτικές τους ικανότητες.
Με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη σειρά πήρε το κάψιμο του «Κούτσουνα».
Φέτος είχαμε δυο, τον Τσίπρα και τον Σόιμπλε, που ήταν όντως μια εντυπωσιακή, κατασκευή της οικογένειας Βινιέρη. Μάλιστα το άναμμα για το κάψιμο έκανε ο ίδιος ο Παναγής Βινιέρης με το Νίκο Μενάγια.
Μετά το κάψιμο ακολούθησε γλέντι με πολύ φαγητό, σαλάτες  και ποτά, προσφορά του συλλόγου και χορός.
Την παράσταση έκλεψε και φέτος το ζεϊμπέκικο του προέδρου Νίκου Φωκά που έδωσε «ρέστα» και πάλι.
Τίμησαν με την παρουσία τους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Λακήθρας, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Μεταξάτων κ. Αντώνης Αυγουστάτος και ο Δ.Σ. κ. Νίκος Μενάγιας.
Ήταν μια σπουδαία, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε φορά στα Φωκάτα, γιορτή και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαίτερα στους εθελοντές και στον πρόεδρο που μπορεί να έχυσε ποτάμια ιδρώτα, όμως η χαρά και η ικανοποίηση της επιτυχίας μιας ακόμη γιορτής τον έκανε ευτυχισμένο.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανασμίξουμε στην εκκλησία του Άη Γιάννη στα Φωκάτα.
Το Ζεϊμπέκικο του προέδρου (Video)
Και οι χοροί... καλά κρατούν (Video)
Φώτο από την γιορτή















































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου