Κυριακή, Οκτωβρίου 30

Νίκη ψυχολογίας 1-0 για την πολύ καλή σήμερα Πρόοδο ιθάκης..... Την πρόκριση η Σάμη


Με μεγάλο αβαντάζ το 3-1 του πρώτου αγώνα στην Ιθάκη, η γηπεδούχος Σάμη, σήμερα το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, παρά την ήττα της από την Πρόοδο με σκορ 1-0, ήταν αυτή που προκρίθηκε στο επόμενο γύρο.
Οι γηπεδούχοι, επαναπαύθηκαν στο 1-3 του πρώτου αγώνα και απέναντι στην αγωνιστικότητα και την πολύ καλή παρουσία της Προόδου, έδειχναν εκτός κλίματος αγώνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα, τον Γ. Τσιντήλα. 
Οι πολλές απουσίες τους δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία για την εικόνα τους, μιας και ο πήχης φέτος έχει ανέβει ψηλά.
Οι φιλοξενούμενοι, αρκετά ανανεωμένοι φέτος και με συγκεκριμένους στόχους, δίνοντας ευκαιρίες στα νέα παιδιά με σκοπό μια νέα «φρεσκάδα», που σίγουρα χρειάζεται η Θιακιώτικη ομάδα, πάλεψαν όσο μπορούσαν, προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί και να αλλάξουν τα μέχρι τότε δεδομένα, όμως δεν τα κατάφεραν, αφού το 0-1 δεν τους έφτανε να ανατρέψουν το 1-3 του πρώτου αγώνα με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Στο πρώτο 45λεπτο, η Σάμη ήταν ελαφρά πιο κινητική, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει την ευκαιρία που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ και θα έδιωχνε το άγχος για την πρόκριση του επόμενου γύρου, αφού η Πρόοδος ήταν πολύ σωστά στημένη αμυντικά και με επιθετικό ατού, τον Παπαδόπουλο έβγαινε στις αντεπιθέσεις επικίνδυνα για την εστία του Καβαλλιεράτου ή ακόμη και από τα μακρινά στημένα του Τσίρου.
Σε ένα μάλιστα από αυτά στο 41’, θα φέρει το 0-1 και παράλληλα τον εκνευρισμό στην αντίπαλη ομάδα για τη συνέχεια.
Στο δεύτερο, δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα της αναμέτρησης και η Πρόοδος θα μπορούσε να έχει πετύχει το 0-2 σε κάποιες φάσεις, αφού πρώτα και στο 55’ είχε γλυτώσει την ισοφάριση στην φάση με τον Γιαννάτο.
Συμπερασματικά η Πρόοδος είχε μια καταπληκτική παρουσία και η συγκεκριμένη νίκη, είναι σίγουρο ότι θα την βοηθήσει ψυχολογικά στη δύσκολη συνέχεια και στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας που ξεκινάει σε μια εβδομάδα.
Φάσεις και γκολ  
Στο 3’ ο Καππάτος θα σώσει την ομάδα του, όταν στην τελευταία στιγμή θα προλάβει τον Παπαδόπουλο λίγο πριν το σουτ και θα απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του Καβαλλιεράτου, ενώ στη συνέχεια θα κερδίσει και το φάουλ από τον επιθετικό της Προόδου.
Στο 14΄μετά από ωραία ενέργεια, μέσα στην περιοχή και δεξιά, ο Κ. Νικολοβιέννης θα πιάσει το διαγώνιο σουτ, με τον Γ. Τσιντήλα να αποκρούει την μπάλα.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 20’. Ο Δευτεραίος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, εκεί ο Αρταβάνης θα σηκωθεί πολύ ψηλά και θα πιάσει μια κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Καβαλλιεράτου, σπαταλώντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη ευκαιρία για το ζητούμενο γρήγορο γκολ!
Ένα λάθος διώξιμο στο 33’ του Κοσμάτου θα δώσει την ευκαιρία στον Αρταβάνη να γίνει κάτοχος της μπάλας, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ, που και αυτό δεν θα έχει τύχη, μιας και η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι, που από το 30’ είχαν ισορροπήσει και φαινόταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, θα ανοίξουν το σκορ πετυχαίνοντας το 0-1.
Ο Τσίρος σε μια από τις γνωστές του, μακρινές εκτελέσεις φάουλ, θα φέρει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή της Σάμης, ο Αρταβάνης, που στο ψηλό παιχνίδι και στις περισσότερες "μονομαχίες" ήταν νικητής, δεν πιάνει καλά την κεφαλιά που τελικά θα βγει σαν πάσα στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο νεαρό Γρίβα, ο οποίος με αρκετή ψυχραιμία και πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα, δίνοντας κάποιες ελπίδες για την ομάδα του, που πλέον έψαχνε δυο ακόμη τέρματα!
Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’, οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν με την υπόθεση πρόκριση, όταν ο Κοσμάτος εκτελεί το φάουλ εκτός περιοχή, ο Τσιντήλας θα πέσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα, στην επαναφορά της ο Ι. Αμούργης θα πιάσει νέα κεφαλιά που αποκρούεται και πάλι από τον τερματοφύλακα της Προόδου και στη συνέχεια στρώνεται στον εντελώς αμαρκάριστο Γιαννάτο, με τον τελευταίο μόνο απέναντι από την κενή εστία, να καταφέρει να στείλει την μπάλα με πλασέ άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων!
Η απάντηση των φιλοξενούμενων θα έρθει σχετικά σύντομα, αφού στο 59’, το μακρινό απ’ ευθείας, συρτά, εκτελεσμένο φάουλ του Τσίρου θα αναγκάσει τον νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης, Καβαλλιεράτο να πέσει εντυπωσιακά, στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 63’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα απειλήσουν. Ο Αρταβάνης εκτός περιοχής θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα ανακόψει την πορεία της προς τα δίχτυα καταλήγοντας κόρνερ.
Στο 84’ στην σέντρα από δεξιά του Γ. Αμούργη ο Μιχαλάτος σε πολύ καλή θέση, δεν πιάνει καλά το απ’ ευθείας σουτ που επιχειρεί και η μπάλα καταλήγει άουτ, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι ένα μακρινό σουτ του Καππάτου στο 87’ που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Γ. Τσιντήλα.
Έτσι με την Πρόοδο να αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια και τη Σάμη να παίρνει μια μεγάλη πρόκριση, θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
ΣΑΜΗ:(---)Καβαλλιεράτος, Μινέτος (57’ Μιχαλάτος), Βιτωράτος, Κοσμάτος, Καλλιβωκάς Γ., Γρηγοράτος (46’ Νικολοβιέννης Θ.), Νικολοβιένης Κ.,  Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι., Καππάτος (88’ Παπαδημάτος).
ΠΡΟΟΔΟΣ:(---)Τσιντήλας Γ., Τσάμης, Τσιντήλας Τ., Λίλα, Τσίρος, Βλασσόπουλος, Καρανίκας, Γρίβας, Παπαδόπουλος, Αρταβάνης, Δευτεραίος.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου