Παρασκευή, Οκτωβρίου 21

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1rst HALF MARATHON MOUNTAIN CHALLENGE


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
1rst HALF MARATHON MOUNTAIN CHALLENGE
(1η ημιμαραθώνια ορεινή πρόκληση)
«ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ»
Ο Εξωραϊστικός επιμορφωτικός σύλλογος Διλινάτων σε συνεργασία με τον σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς και την ευγενική υποστήριξη της ΚΕΔΗΚΕ, διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά στο νησί μας ημιμαραθώνιο αγώνα 21κμ υψηλών απαιτήσεων σε ορεινό περιβάλλον αλλά  με δρομικό χαρακτήρα τις 7 Ιανουαρίου  2017.
Ο αγώνας ο οποίος ονομάζεται «ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ», από το ομώνυμο βουνό στο οποίο η διαδρομή κατευθύνεται περικεντρικά σχεδόν κυκλώνοντας αποτελεί μία ξεχωριστή διαδρομή πρόκληση, η οποία χαρακτηρίζεται από την αλώβητη αγριάδα του καταπράσινου τοπίου, μοναδική θέα, τόσο προς τον κόλπο του Αργοστολίου όσο και στ΄άναντι στην Σάμη αλλά και έντονο παραδοσιακό χρώμα.
Σε κοντινό σημείο της διαδρομής «το Φτερούσο» ή αλλιώς  «η τρύπα του διαβόλου»διαφυλάττει καλά το σκοτεινό παρελθόν της.
Εικάζεται ότι συνιστά «ενθύμιο» ηφαιστειακής δραστηριότητας, ότι επικοινωνεί με τις καταβόθρες το γνωστό αδιευκρίνιστο γεωλογικό φαινόμενο του νησιού μας αλλά και ότι αποτέλεσε τον χώρο «εξαφάνισης» κατοίκων τόσο κατά την διάρκεια του πολέμου όσο και μεταγενέστερα.  
Η τρύπα 60μ διάμετρος και μήκος 120μ προκαλεί τους επίδοξους θηρευτές μυστηρίων για μία εξερεύνηση.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(άνδρες)
           16 εως 30 ΕΤΩΝ
–          31-40 ΕΤΩΝ
-           41-50 ΕΤΩΝ
–          51- 60 ΕΤΩΝ
            61+
 (γυναίκες)            
–          16 -34
–          35-45
–           45+
Επίσης θα διεξαχθούν και παιδικοί αγώνες 50 νηπίων  και 100μ, Α-Β , Γ-Δ, Ε-ΣΤ Δημοτικού.
Ενώ θα ακολουθήσει της παρούσης ανακοίνωση με αναλυτική περιγραφή των διαδρομών.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ –ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Αφετηρία  και τερματισμός του  αγώνα ορίζεται η πλατεία στα Διλινατα.
Οι εγγεγραμένοι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους την ίδια ημέρα του αγώνα ήτοι 7/1/2017 και ώρα 8 στην πλατεία των Διλινάτων. Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται έως  τις 24/12/2016, στον σχετικό σύνδεσμο
https://docs.google.com/forms/d/1G90aliLxqmh0e5bqLCS31rDdF6ENWycyHDYREEwGNTE
Για τους αγώνες των παιδιών δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές απλά οι κηδεμόνες υποχρεούνται να υπογράφουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις για τα παιδιά τους από τις 11.30-12.15
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως ακολούθως : Ώρα 9.00 θα λάβει χώρα ο αγώνας των 21 km. Ώρα 12 :30 θα δοθεί εκκίνηση του αγώνα των παιδιών Όσοι αθλητές του αγώνα των 21κμ  δεν έχουν τερματίσει εντός  5 ωρών θα περισυλλέγονται και θα οδηγούνται στην αφετηρία για λόγους ασφαλείας.
Οι αγώνες των παιδιών ευελπιστούμε αναλόγως συμμετοχής να ολοκληρωθούν εντός 30-40 λεπτών από ενάρξεώς τους.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΓΩΝΑ
O αγώνας των 21 km  θα υποστηρίζεται λόγω δυσκολίας από 5 σταθμούς με νερά ισοτονικά και μπανάνες /σταφίδας, κοκα-κόλα, κατά περίπτωση. Η  σύνθεση των σταθμών και οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα τοποθετηθούν καθώς και αναλυτικό σκαρίφημα της διαδρομής με σχετικές υψομετρικές θα παρατεθεί προσεχώς στις τεχνικές οδηγίες του αγώνα.
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Όλοι οι αγώνες θα υποστηρίζονται από εθελοντές που θα καθοδηγούν, θα εποπτεύουν τους συμμετέχοντες και θα υποστηρίζουν τους σταθμούς τροφοδοσίας. 
Οι διαδρομές θα φέρουν σήμανση και πινακίδες όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε να διαχωρίζονται τα αγωνιστικά γεγονότα και να μην αποπροσανατολίζονται οι δρομείς. Στην διαδρομή θα παρέχονται νερά, ηλεκτρολύτες και φρούτα. Στον τερματισμό θα προσφερθούν δωρεάν, φασολάδα, γίδα βραστή, κρασί, αναψυκτικά και νερά. Οι  συμμετέχοντες όλων των αγωνιστικών γεγονότων θα λάβουν δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής. Θα υπάρχει ασφαλώς η ανάλογη ιατρική υποστήριξη και παροχή πρώτων βοηθειών αν απαιτηθεί. Προσφέρεται τεχνικό μπλουζάκι σε όλους τους συμμετέχοντες και θα πρέπει να δηλωθεί στην ειδική φόρμα το μέγεθος το οποίο επιθυμούν να λάβουν. Για όλους τους δρομείς θα υπάρχει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (με την KEFALONIANLINES και από Νυδρι-Αστακό) και στο Κτελ του νομού (μόνο για το λεωφορείο) με αποστολή email στο : vsamoli@yahoo.gr με αναλυτική αναφορά στις ημερομηνίες άφιξης αναχώρησης τους καθώς και στα προσωπικά τους στοιχεία ήτοι ονοματεπώνυμο, αριθμός οχήματος. Υπάρχουν επίσης εκπτώσεις και στα δωμάτια των ξενοδοχείων που θα ανακοινωθούν προσεχώς μαζί με τις τεχνικές οδηγίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10€ και καταβάλλονται την μέρα του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθμού. Στην τιμή περιλαμβάνεται το γεύμα μετά τον αγώνα, το τεχνικό μπλουζάκι, οι παροχές στους σταθμούς, το μετάλλιο και ο αριθμός συμμετοχής καθώς και οι σχετικές διευκολύνσεις στα ακτοπλοϊκά.
ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Στόχος μας είναι ο κόσμος να γνωρίσει, να εξοικειωθεί και να αγαπήσει το ορεινό περιβάλλον, να εξερευνήσει το φυσικό στοιχείο στην ανόθευτη αυθεντική μορφή του, να μυηθεί στα μυστικά κάθε περιοχής που συσχετίζονται με την γεωμορφολογία, την παράδοση και τον πολιτισμό της, να στραφεί προς τον οικογενειακό-ψυχαγωγικό αθλητισμό και να γνωρίσει πανέμορφες περιοχές του νησιού μας όπως αυτή των Διλινάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου