Κυριακή, Οκτωβρίου 23

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης τα Φωκάτα 3-1 στον Άγιο Αντώνη τον Εθνικό


Σε ένα μέτριο παιχνίδι για τον πρώτο αγώνα της σειράς του τοπικού κυπέλλου, τα Φωκάτα πέρασαν από τον Άγιο Αντώνη και τον Εθνικό, με μια νίκη και σκορ 3-1, που τους φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση τους στον επόμενο γύρο.
Σε γενικές γραμμές οι ομάδες σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι το πρώτο και οι φιλοξενούμενοι το δεύτερο.
Κομβικό σημείο του παιχνιδιού η γρήγορη ισοφάριση των Φωκάτων στο β’ ημίχρονο, γεγονός που τα βοήθησε ψυχολογικά να αλλάξει το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο και να φτάσουν σε μια μεγάλη ανατροπή.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 22' θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και θα είναι για τους γηπεδούχους, ο Τοζάι εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά, που φέρνει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, εκεί θα πεταχτεί ο Αντωνάτος που δεν την βρίσκει, όπως θα ήθελε και έτσι, θα καταλήξει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που θα ανοίξουν το σκορ στο 22’. Ο Ρεμούντης με μια φανταστική ενέργεια θα αποφύγει δυο αμυντικούς και θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή στον Τορομάνι, αυτός δεν έχει να κάνει τίποτε παραπάνω από να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Τα Φωκάτα μετά το γκολ των γηπεδούχων θα αφυπνιστούν και στο 32’ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, μόνο που θα σταθούν άτυχα, αφού ο Αποστόλου με ωραίο σουτ θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στην επιστροφή της, το νέο σουτ του Αραβαντινού, θα μπλοκάρει ο Μοσχόπουλος.
Στο 43’ ο Εθνικός με τον Τορομάνι θα εκμεταλλευτεί το αμυντικό λάθος των φιλοξενούμενων, κερδίζει την μπάλα και επιχειρεί το σουτ που καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Γιαννά.
Με τον εθνικό μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη τα Φωκάτα πιο έμπειρα και ίσως πιο έτοιμα, από άποψη φυσικής κατάστασης, θα αντεπιτεθούν και θα φτάσουν τελικά σε μια μεγάλη ανατροπή με σκορ 1-3!
Στο 50’ ωστόσο οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους, όμως ο Γαλανός δεν θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ρεμούντη.
Στο 60’ ο Αραβαντινός, δεν εκμεταλλεύεται το αμυντικό λάθος του Εθνικού και στην προσπάθεια του να «κρεμάσει» τον Μοσχόπουλο θα νικηθεί από τον Ληξουριώτη τερματοφύλακα που μπλοκάρει την μπάλα.
Τα Φωκάτα, είχαν την υπεροχή πλέον, πίεζαν όλο και περισσότερο και τελικά στο 61’ ο Κανάκης θα φέρει το ματς στα ίσια, 1-1 όταν θα βρεθεί μόνος στην αντίπαλη περιοχή, (διαμαρτυρήθηκαν οι Ληξουριώτες για οφσάιντ), και εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχόπουλου με ψύχραιμο πλασέ.
Στο 83’ η ομάδα της Λακήθρας θα κάνει την ανατροπή και θα προηγηθεί 1-2, ο Σαλαπάτας θα είναι ο σκόρερ με ένα εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, στην απέναντι γωνία του Μοσχόπουλου και στα δίχτυα.
Τέλος στο 89’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν και το τελικό 1-3 με τον Ντουκάι να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γαλανού μέσα στην περιοχή και με αριστερό συρτό σουτ να την στέλνει στα δίχτυα, δίνοντας προεκτάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι στην ομάδα του!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο. 
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Τορομάνι, Γιακουμάτος, Μαυροειδής, Λαδάς Ι., Γαλανός, Αντωνάτος (Κούτσης), Καλλιμάνης (Αραβαντινός Λεων.), Ρεμούντης, Κατσιβέλης Ε., Τοζάι (Αραβαντινός Ζαφ.).
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Γιαννάς, Φωκάς Ε., Τασιούλης (Μάστορας), Πολυδωράτος, Χρίστο, Ντουκάι, Αραβαντινός (Αλεξάτος), Ζαμπαύτης (Σαλαπάτας), Κανάκης, Αποστόλου, Παγουλάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου