Κυριακή, Οκτωβρίου 23

Εικοσιμία - Διλινάτα 2-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό


Στο ντέρμπι της σειράς, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Εικοσιμία επικράτησε των Διλινάτων με σκορ 2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στον επόμενο γύρο.

Ήταν ένα παιχνίδι, όπως το περιμέναμε, ντέρμπι με δύναμη και πάθος από τις δυο ομάδες.
Το πρώτο ημίχρονο σαφώς καλύτερο και πιο ποιοτικό, με συνολικά τρία τέρματα, αποζημίωσε τους πολυάριθμους θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και για αυτό κατάφεραν να προηγηθούν 2-0. Οι φιλοξενούμενοι όμως μετά το 25λεπτο, ισορρόπησαν είχαν ένα δοκάρι, ενώ πλέον έβγαιναν επικίνδυνα στην επίθεση και τελικά κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1.
Στο δεύτερο τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν και οι δυο ομάδες περισσότερο ενδιαφέρονταν να μην δεχθούν κάποιο τέρμα, παρά να πετύχουν. Άλλωστε οι φάσεις που δημιούργησαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού!
Έτσι με το εύθραυστο 2-1 η Εικοσιμία θα πάει την επόμενη Κυριακή στο Ενωσιακό να το υπερασπιστεί, ενώ τα Διλινάτα θα ψάξουν την ανατροπή με ένα σκορ που θα τους δίνει την πρόκριση!
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 5’ με τον Βαλεντή να μην προλαβαίνει στο πλασέ από πολύ κοντά με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί.
Στο 11’ στην δεύτερη καλή φάση στο παιχνίδι, η Εικοσιμία θα ανοίξει το σκορ 1-0 με κοντινό πλασέ του Αντωνάτου, μετά την εντυπωσιακή ενέργεια του Πολλάτου Δ. από αριστερά, το σέντρα σουτ που επιχείρησε και τον Καλαφάτη να μην συγκρατεί μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 13’ με τον Εμιλιάνο να φεύγει από δεξιά  να πιάνει περιοχή, αλλά πιεζόμενος, δεν πιάνει καλά το σουτ που αποκρούεται από τον Κουστουμπάρδη με διπλή προσπάθεια.
Ένα πολύ δυνατό απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Κ. Τζωρτζάτου στο 18’, θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ πάνω, από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Στο 26’ οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, για το 2-0 με τον Δ. Πολλάτο να πλασάρει συρτά με επιτυχία, τον Καλαφάτη στην καταπληκτική κάθετη πάσα του Μπούσι.
Μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν θα χάσουν τα Διλινάτα στο 31’ σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Εικοσιμίας. Ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί το κόρνερ, από δεξιά , θα υπάρξει μια αμυντική σύγχυση, η μπάλα παίρνει ύψος και φτάνει στον Δημ. Τζωρτζάτο το πλασέ του οποίου, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά μια κεφαλιά του Χρ. Τζωρτζάτου θα καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Ότι δεν κατάφεραν σε αυτή την φάση οι φιλοξενούμενοι, θα το πετύχουν στο 35’ αφού θα μειώσουν το σκορ στο 2-1.
Ο Κ. Τζωρτζάτος με μια καταπληκτική ενέργεια και σέντρα από αριστερά θα βρει «ξεχασμένο», στο δεύτερο δοκάρι το Γ. Αναλυτή και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και θα ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι.
Με το 2-1 υπέρ της Εικοσιμίας θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε το θέαμα και η ποιότητα του αγώνα έπεσαν και τις δυο ομάδες περισσότερο να ενδιαφέρονται να μην δεχθούν κάποιο τέρμα, ενόψει του επαναληπτικού.
Στο 53’ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ, παραλίγο να έχουμε την ισοφάριση από τα Διλινάτα, όταν ο Εμιλιάνο θα μπει στην περιοχή από δεξιά αλλά θα νικηθεί από τον Κουστουμπάρδη στο συρτό πλασέ που επιχείρησε.
Μια σέντρα σουτ από δεξιά του Χασάι στο 82’ θα διώξει με δυσκολία σε κόρνερ ο Κουστουμπάρδης, ο οποίος δεν αιφνιδιάζεται από την πορεία της μπάλας.
Σημαντική ευκαιρία στις λίγες αυτού του διαστήματος θα χαθεί για την Εικοσιμία στο 89’ όταν στο κόρνερ από δεξιά του Μπούσι, ο Δήμου απέναντι από τον Καλαφάτη, θα πιάσει μια κεφαλιά, μόνο που η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία του τερματοφύλακα των Διλινάτων. 
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+4 για τους φιλοξενούμενους και τον Χασάι να περνάει έξυπνη κάθετη πάσα στον Γ. Αναλυτή, αυτός θα προχωρήσει, αλλά δεν κάνει καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον προλάβει και να μπλοκάρει την μπάλα ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος  με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης (73’ Δήμου), Βαλεντής, Αποστολάτος, Πολλάτος Δημ., Καππάτος (79’ Μανέντης), Αντωνάτος (64’ Πολλάτος Αλ.), Μπούσι,  Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος.   
Διλινάτα:(------), Καλαφάτης Λ., Στεφανάτος (73’ Χριστόπουλος), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Παπαναστασάτος Χρ. (58’ Τζωρτζάτος Γερ.), Χασάι, Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής Γ., Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Δρόσος (30’ Χαραλαμπόγλου).
Αργότερα θα ακολουθήσει φωτορεπορρτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου