Κυριακή, Οκτωβρίου 30

Δελτίο Τύπου 19ου Ανοιχτού Πρωταθλήματος Σκάκι


Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες του 19° Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι «Κεφαλονιά 2016», που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Σύλλογο Κεφαλληνίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης».
Και φέτος η 4η κατηγορία (οι ηλικιακά μεγαλύτεροι δηλαδή) ήταν  η πολυπληθέστερη, είχαμε ακόμα στην 1η κατηγορία 9 συμμετοχές, στην 2η κατηγορία 12 συμμετοχές, και στην δύσκολη 3η κατηγορία μόνο 5 συμμετοχές,
Ακολουθούν τα αποτελέσματα ανά κατηγορία.
Κατηγορία 1η [Νήπια, Α’ Β’ και Γ’ Δημοτικού]
1ος: Τζουγανάτος Δημήτρης [6 βαθμοί]
2ος: Παπαδημητράτος Γιώργος  [6 βαθμοί]
3ος: Πανέρης Χρήστος  [5 βαθμοί]
Κατηγορία 2η [Δ’ Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού]
1ος: Ανδρεάτος Γιώργος [6 βαθμοί]
2η: Χάλδας Γεράσιμος [5½  βαθμοί]
3η: Λουκάτου Δέσποινα [5½ βαθμοί]
Κατηγορία 3η [Γυμνάσια - Λύκεια]
1ος: Μάντζια Μαρίνος [4 βαθμοί]
2ος: Γιαλούμης Άρης [3 βαθμοί]
3ος: Δημάτος Νικόλαος [2 βαθμοί]
Κατηγορία 4η [18 ετών και άνω]
1ος: Μάντζια Δημήτρης [7 βαθμοί]
2ος: Δημόπουλος Βαγγέλης [6 βαθμοί]
3ος: Πετράτος Φώτης [4½ βαθμοί]
Ο Δημήτρης ξαναγύρισε και έκανε το 7 στα 7, και μαζί του ήρθε και ο γιος του Μαρίνος, που κέρδισε και αυτός στην κατηγορία του.
Βραβεύτηκε επίσης η μικρότερη ηλικιακά συμμετοχή η οποία ήταν ο Μαγουλάς Παναγής.
Στο τέλος των αγώνων είχαμε τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές.
Εκ μέρους της  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παραβρέθηκε και έκανε τις απονομές  η Μαρία Κουνάδη, μαζί με τον πρεσβύτερο του Συλλόγου μας, κο Παναγή Παυλάτο.
Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στον Διονύση Καππάτο (Παραδοσιακά γλυκά Κεφαλονιάς  Βοσκοπούλα) που μας γλύκανε με τα προϊόντα του για άλλη μια φορά, καθώς και στο προσωπικό του ΕΑΚ Αργοστολίου.
Και μία συμπλήρωση που αφορά την διοργάνωση φέτος του Σχολικού πρωταθλήματος σκάκι:
Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων να μας στείλουν (e-mailsksykef@gmail.com) τις συμμετοχές των μαθητών τους (όνομα και τάξη) για το Σχολικό Πρωτάθλημα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.
Υπάρχει σημαντικός αριθμός προκρίσεων για το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα στη Πάτρα, και για τα παιδιά εκτός Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς. 
Οι μαθητές Νηπιαγωγείων – Γυμνασίων – Λυκείων μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς περιορισμό, εφ’ όσον αγωνιστούν στο τοπικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Καλό θα είναι και αυτοί να το δηλώσουν εγκαίρως.
Αν δεν υπάρχουν συμμετοχές, όπως πέρυσι, το Σχολικό Πρωτάθλημα θα ματαιωθεί. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε… ενδοσυλλογικό πρωτάθλημα και να το ονομάζουμε Σχολικό Πρωτάθλημα Κεφαλονιάς.
Από τον Σκακιστικό Σύλλογο Κεφαλληνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου