Παρασκευή, Οκτωβρίου 28

Το Σαββατοκύριακο οι επαναληπτικοί αγώνες για το τοπικό κύπελλο..... "Σφραγίζονται 7 Εισιτήρια"


Μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, εκκρεμότητες, σχετικά με τις ομάδες που θα προκριθούν έχουν μείνει ελάχιστες. Το Σαββατοκύριακο 29-30/10, θα γνωρίζουμε ποιες θα είναι αυτές (και τυπικά), που θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου 2016-2017.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αν και στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα και εκπλήξεις δόξα το θεό, παραμονεύουν αρκετές σε αυτό τον θεσμό, πολλά μπορούν να συμβούν. Όμως, θεωρούμε ότι Παλληξουριακός, Παγκεφαλληνιακός, Πρόννοι αγωνίζονται σε παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και  το σκορ των πρώτων αγώνων απέναντι σε Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, Οδυσσέα Ιθάκης και Ηρακλή Πρόννων, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο διαφορετικής κατάληξης.
Από εκεί και πέρα, Ομαλά, Φωκάτα και Σάμη, στρογγυλοκάθονται πάνω σε ένα σημαντικό σκορ πρόκρισης, 3-0 - 3-1 - 3-1, απέναντι σε Πυλαριακό, Εθνικό Κεφαλονιάς και Πρόοδο Ιθάκης αντίστοιχα, θεωρούμε πάρα πολύ δύσκολο να κινδυνέψουν, ιδιαίτερα οι Σαμικοί και οι Λακηθρινοί. Τα Ομαλά πρέπει να προσέξουν, γιατί ο Πυλαριακός θα το παλέψει μέχρι τέλος, σε ένα γήπεδο ιδιαίτερο (ξερό), στο οποίο οι ποδοσφαιριστές του είναι εξοικειωμένοι, σε σχέση με τους αντιπάλους τους, ενώ είναι δεδομένο ότι από την αρχή θα πιέσουν και θα ψάξουν το γρήγορο γκολ που θα δώσει ελπίδα.
Έτσι το μόνο παιχνίδι που πραγματικά "καίει" αυτή την αγωνιστική, είναι αυτό των Φαρακλάτω, με τα γηπεδούχα Διλινάτα να "μάχονται" σκληρά απέναντι στην πρωταθλήτρια και περσινή φιναλίστ του θεσμού, ομάδα της Εικοσιμίας, σε μια δύσκολη αποστολή, για την ανατροπή του εις βάρος τους 1-2, στις Κεραμειών.
Θεωρούμε ότι θα είναι ένα αμφίρροπο και απρόβλεπτο παιχνίδι, αν και η Εικοσιμία πρώτον, έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της νίκης της, στη δική της έδρα και δεύτερο, ε΄χει αποδείξει στο παρελθόν, ότι τέτοια παιχνίδια ξέρει να τα διαχειρίζεται σωστά. 
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  22-10-2016 ώρα:  11:30
Δημοτικό Ιθάκης
Οδυσσέας Ιθ. - Παγκεφαλληνιακός
Σούλα 
Έρβιν
Τούρλος Π.
Κομητόπουλος Π.
2.
Σάββατο  29-10-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα – Εθνικός Κεφαλονιάς
Θανάσης
Ευστάθιος
Καραίσκος Απ.
Χρηστάτος Σπ.
3.
Κυριακή   30-10-2016 ώρα:  11:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Μαγουλάς
Σπύρος
Σούλα Ε.
Τούρλος Π.
4.
Κυριακή   30-10-2016 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
Μενεγάτος
Λευτέρης
Τούρλος Π.
Σούλα Ε.
5.
Κυριακή   30-10-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Μακρυωτίκων
Α.Π.Σ. Πυλαριακός – Α.Σ. Ομαλά
Θανάσης
Ευστάθιος
Καραίσκος Απ.
Κομητόπουλος Π.
6.
Κυριακή  30-10-2016 ώρα   15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς - Παλληξουριακός
Γασπαράτος
Γιώργος
Μαγουλάς Σπ.
Κώτσης Ι.
7.
Κυριακή   30-10-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Τζανάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Ηρακλής Πρόν.
Καπογιανόπουλος
Γιάννης

    
Ας δούμε το «μενού» της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου 29-30/10 κατά χρονολογική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο 29-10-2016
Με το παιχνίδι του Σαββάτου στις 11:30, το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης και τον επαναληπτικό του 7-0 των Κεραμειών, ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής, με τον τοπικό Οδυσσέα να φιλοξενεί τον Παγκεφαλληνιακό.
Βέβαια το ενδιαφέρον είναι πολύ περιορισμένο, αφού το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους, αφού έχει κριθεί ποια ομάδα θα είναι στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Γεγονός που αναγκάζει τις οι δυο ομάδες να παίξουν μόνο για το γόητρο. Οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν  να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους και να πάνε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης με το απόλυτο.
Από την άλλη η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης, που στις Κεραμειές παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις, αλλά και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, έχει σαν στόχο μια καλή εμφάνιση και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορέσει να πάρει, από έναν ανώτερο της αντίπαλο, όπως είναι ο ιστορικός.
Γενικότερα θα είναι μια καλή εμπειρία ακόμη για τα νέα παιδιά που από φέτος ενισχύουν την δύσκολη προσπάθεια της ομάδας του Σπ. Ζερβού.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Δημοτικό Κεραμειών στις 3 μ.μ., τα Φωκάτα με παρακαταθήκη το υπέρ τους 3-1 στον Άγιο Αντώνη, θα κατέβουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα να πετύχουν μια ακόμη νίκη, που εκτός της σίγουρης πρόκρισης στις καλύτερες «7» ομάδες της διοργάνωσης, θα δώσει και καλή ψυχολογία στην ομάδα του Δ. Γαρμπή, ενόψει της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Η ομάδα της Λακήθρας όπως έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και στο πρώτο παιχνίδι, φέτος είναι πολύ δυνατή, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και πιο πλήρης από κάθε άλλη φορά.
Σίγουρα το 1-3 δεν αφήνει και μεγάλη αισιοδοξία στους «κυανόλευκους» της Παλλικής για κάτι καλό, μιας και στο πρώτο παιχνίδι δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό.
Αυτό βέβαια δεν θα πει ότι οι Ληξουριώτες δεν θα παίξουν το τελευταίο τους «χαρτί» στις Κεραμειές ή θα πάνε για…. περίπατο στη Λειβαθώ! Μπορεί θαύματα να μην γίνονται, όμως μια νίκη, έστω χωρίς αντίκρυσμα θα ανεβάσει την ψυχολογία τους για τα δύσκολα που έρχονται.
Το σίγουρο, αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά, είναι ότι οι δυο ομάδες, ουσιαστικά απελευθερωμένες από το άγχος της πρόκρισης, θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν, κατ’ αρχήν ένα καλό θέαμα και στη συνέχεια να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα.
    
Κυριακή 30-10-2016
Με τη σειρά των επαναληπτικών να μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή, πρωί στις 11:30 και στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων θα συνεχιστεί η αγωνιστική.
Η Σάμη, μετά το 3-1 στο Βαθύ επί της Προόδου, μπορεί να αισθάνεται τη σιγουριά που τις δίνει αυτό το αποτέλεσμα και αντικειμενικά να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αλλά σίγουρα δεν θα επαναπαυθεί.  Θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της και για αυτό ο Κ. Βιτωράτος θα κατεβάσει την ομάδα του, με επιθετικούς προσανατολισμούς.
Οι γηπεδούχοι, αναμένεται να μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να πετύχουν κάποιο γκολ που θα βάλει οριστικά τέλος στην υπόθεση και θα διώξει το άγχος, αν μπορεί κάποιος να μιλήσει για κάτι τέτοιο, μετά από το 3-1 της Ιθάκης. 
Εκτός και αν υπάρξουν τάσεις  «αυτοκτονίας».
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, με αρκετά προβλήματα στο πρώτο παιχνίδι, θα κατέβουν στο Ε.Α.Κ. Φαρακλάτων με στόχο να πετύχουν ότι καλύτερο, άλλωστε δεν έχουν να χάσουν και τίποτα.
Σίγουρα, μιας και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, να μεταφέρουν το άγχος στους γηπεδούχους και στη συνέχεια να το παλέψουν.
Δύσκολο βέβαια σύμφωνα με την εικόνα του πρώτου αγώνα, αλλά είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για αυτό, οι ποδοσφαιριστές του Β. Πρεβεζιάνου θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο με το κεφάλι ψηλά.
Έτσι και αλλιώς οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Αλ. Ποταμιάνος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 3 στα Φαρακλάτα και στο Ενωσιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, εκεί που θα κριθεί η ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση, αλλά και αυτή που από πολύ νωρίς θα χάσει τον έναν από τους δυο φετινούς της στόχους, Διλινάτα - Εικοσιμία συγκρούονται, με έπαθλο μια μεγάλη πρόκριση.
Διλινάτα ή Εικοσιμία; Δύσκολο να βρει κάποιος το φαβορί, έστω και αν η ομάδα από τη Λειβαθώ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα από τη νίκη της, στο πρώτο παιχνίδι των Κεραμειών με σκορ 2-1.
Σίγουρα το συγκεκριμένο, είναι ένα παιχνίδι εντελώς αμφίρροπο και οι δυο προπονητές θα κατεβάσουν τις ομάδες τους, στον αγωνιστικό χώρο του Ενωσιακού, με στόχο την κατ' αρχήν διατήρηση του μηδέν (0) στην άμυνα, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, η οποίοι αν δεχθούν γκολ, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα για αυτούς και από εκεί και πέρα ότι εξυπηρετεί τα αγωνιστικά τους πλάνα.
Μια ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ δίνει στην ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου το «εισιτήριο» για να συνεχίσει το όμορφο ταξίδι της στο τοπικό κύπελλο, με όνειρο να φτάσει εκεί, όπου σταμάτησε πέρυσι, διεκδικώντας αυτό που της στέρησε η Α.Ε. Κεφαλονιάς. Φυσικά, με νίκη δεν γίνεται λόγος ποιος προκρίνεται. Ακόμη όμως και με ήττα με λιγότερο από ένα γκολ παθητικό, μπορεί να το καταφέρει. Αρκεί να μην είναι 1-0 (αποκλείεται) ή 1-2 (παράταση).
Από την άλλη, η ομάδα του «Μεγάλου χωριού», με ιδιαίτερα προσεκτική αμυντική τακτική, ώστε να μη δεχθεί γκολ, αλλά και επιθετικούς προσανατολισμούς, προκειμένου να πετύχει το ένα γκολ που χρειάζεται για να πανηγυρίσει στο τέλος της αναμέτρησης μια μεγάλη πρόκριση, είναι σίγουρο ότι θα μπει στον αγωνιστικό με πάθος και αποφασιστικότητα.
Συμπερασματικά και όπως προαναφέραμε, με νίκη 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, ή ακόμη, επίσης με νίκη και σκορ που οπωσδήποτε θα έχει διαφορά περισσότερα από ένα τέρμα (1-3, 2-4 κ.ο.κ.), από την αντίπαλο τους, θα είναι αυτοί που τελικά θα έχουν προκριθεί.
Η Εικοσιμία, που παίζει για δυο αποτελέσματα, προκρίνεται με οποιαδήποτε ισοπαλία ή ακόμη και ήττα, (εκτός του 1-0 ή 1-2), αρκεί το τελικό σκορ να παραμείνει στη διαφορά του ενός τέρματος (εξηγούμε παραπάνω) και φυσικά με νίκη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι αυτή που θα μπει στην επόμενη κληρωτίδα.
Νίκη των γηπεδούχων με σκορ 2-1, είπαμε θα οδηγήσει τις ομάδες σε ημίωρη παράταση, όπου και εκεί αν δεν αλλάξει κάτι, τότε θα υπάρξει η άχαρη διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι που θα κρίνει αυτήν που θα συνεχίσει!
Θεωρούμε ότι στα Φαρακλάτα, που αναμένουμε πολύ κόσμο, θα παρακολουθήσουμε, ένα ποιοτικό και δυναμικό παιχνίδι, σύμφωνα με την ποιότητα των δυο ομάδων και την ικανότητα των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν.
Ας είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα διεξαχθεί ένα θεαματικό παιχνίδι, με τον καλύτερο ή τυχερότερο, να είναι ο νικητής και αυτός που θα συνεχίσει σε έναν θεσμό, που και οι δυο επιθυμούν διακαώς! Δυστυχώς όμως ένας χωράει στην επόμενη κληρωτίδα της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ.Ι.. 
Ποιος θα είναι; Διλινάτα ή Εικοσιμία; Υπομονή μέχρι την Κυριακή το απόγευμα!
Ας ελπίσουμε επίσης, η διαιτησία να περάσει απαρατήρητη και σε καμία περίπτωση να μην είναι αυτή που θα διαμορφώσει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Λάθη γίνονται και θα γίνουν. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν και με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν να ολοκληρωθεί ο μεγάλος αγώνας, χωρίς το παραμικρό. 
Με τον αέρα που δίνει το 3-0 του πρώτου αγώνα, τα Ομαλά την Κυριακή στις 3 το απόγευμα θα παραταχθούν στο «ξερό» των Μακρυωτίκων απέναντι στον Πυλαριακό με στόχο να το διαχειριστούν, όσο καλύτερα γίνεται και να αποχωρήσουν από την Πύλαρο με την «χρυσή» πρόκριση στις αποσκευές τους.
Οι γηπεδούχοι, λογικά θα παρουσιαστούν με διαφορετικό πρόσωπο στον επαναληπτικό, παίζουν στην έδρα τους, σε ένα ξερό γήπεδο, που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» στην προσπάθεια τους για μια μεγάλη ανατροπή και εφ' όσον ελπίζουν, η ελπίδα όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, εξαντλείται και πεθαίνει τελευταία. 
Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αποφευχθούν τα τραγικά λάθη των Κεραμειών που έφεραν και το βαρύ εις βάρος τους 0-3.
Οι ποδοσφαιριστές του Κ. Κουγιανού, είναι σίγουρο ότι θα μπουν από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο δυνατά, με στόχο να σπάσουν μια πολυπρόσωπη άμυνα, που είναι το πιθανότερο να παρατάξει ο Δ. Βαλεντής και να πετύχουν το γρήγορο γκολ.
Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι και με μια διαφορά τριών τερμάτων, θα είναι καθαρή "αυτοκτονία" να χαθεί η πρόκριση. Πάντως το παιχνίδι κρύβει κινδύνους και αν δεν προσέξουν μπορεί να έχουμε ακόμη και εκπλήξεις.
Συμπερασματικά αναμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να "μάχονται" με όλες τους τις δυνάμεις, να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα (τουλάχιστον η ομάδα του Κ. Κουγιανού).
Σε ένα παιχνίδι με εξασφαλισμένη την πρόκριση για τους φιλοξενούμενους από το πρώτο, Ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς φιλοξενεί το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 3 στις Κεραμειές τον Παλληξουριακό.
Το 6-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» του Ληξουρίου, η ποιοτική διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων και η ανωτερότητα τους, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο, κάποιου θαύματος στους γηπεδούχους και οι Ληξουριώτες θα βρίσκονται στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για τον επόμενο γύρο.
Ο κόουτς των φιλοξενούμενων Σπ. Παπαδάτος, ένας  αρκετά απαιτητικός και πολύ καλός προπονητής, θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του σε αυτή τη σειρά. Αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με νέα πρόσωπα και ιδιαίτερα νεαρά, προκειμένου να παίρνουν παιχνίδια και εμπειρίες που θα τους είναι πολύτιμες στη συνέχεια.
Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι που διαθέτουν μια καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας που αγωνίζονται ομάδα, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και μια καλή εμφάνιση, η οποία μπορεί να γίνει παρακαταθήκη στη συμμετοχή τους, σε λίγο καιρό στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας.
Mε το παιχνίδι, τοπικό ντέρμπι της περιοχής, ολοκληρώνεται την ίδια μέρα, στα Τζαννάτα στις 3 μ.μ., η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου και παράλληλα, η πρώτη σειρά του τοπικού κυπέλλου, με τους Πρόννους τυπικά γηπεδούχους, να φιλοξενούν τον Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι, με αβαντάζ, το υπέρ τους 4-1 στον πρώτο αγώνα, θέλουν να συνεχίσουν στον θεσμό με μια νέα νίκη, μάλλον γοήτρου, απέναντι στον συντοπίτη τους Ηρακλή τους.
Σίγουρα το παιχνίδι αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση για την ομάδα του Γ. Γιαννάκη, αφού η ήττα και το σκορ της προηγούμενης Κυριακής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ότι μπορεί να παρουσιαστεί με διαφορετικό πρόσωπο αλλάζοντας την κατάσταση.
Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, μπορεί το αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχει κρίνει την ομάδα που θα συνεχίσει, όμως σε τέτοια παιχνίδια σημαντικό γεγονός αποτελεί και το γόητρο και για τον φιλοξενούμενο θα είναι επιτυχία, έστω και μια απλή νίκη.
Αναμένουμε και πάλι ένα δυνατό παιχνίδι, με τις ομάδες να θέλουν για τους παραπάνω λόγους το αποτέλεσμα.
Άλλωστε και οι δυο, πρέπει να ικανοποιήσουν τους φίλους τους, που «πλημμυρίζουν» την κερκίδα του γηπέδου των Τζαννάτων σε κάθε παιχνίδι.
Για αυτούς λοιπόν, πρέπει να παίξουν και ένα όμορφο, όσο και ποιοτικό παιχνίδι, ώστε να ανταποδώσουν τη σημαντική τους συμπαράσταση.
Στα αγωνιστικά ο Γ. Γιαννάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Α. Σπαθή που είναι τιμωρημένος.
    
Η επόμενη αγωνιστική 
Θα διενεργηθεί κλήρωση για τα 3 νέα ζευγάρια της σειράς 
(1 περνάει χωρίς αγώνα)
    
Πρεμιέρα στην Α' κατηγορία το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο
Να αναφέρουμε ότι, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 5-6/11, θα έχουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, Α' τοπικής κατηγορίας, με τη συμμετοχή εννέα (9) ομάδων!!! και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή τεσσάρων (4) αγώνων.
Ας δούμε πως έχει η η πρεμιέρα:
1η αγωνιστική πρωταθλήματος Α' κατηγορίας
(Σ/Κ 5-6/11)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ.
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
5.
Ρεπό: Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου