Παρασκευή, Οκτωβρίου 21

Σέντρα το Σαββατοκύριακο 22-23/10 στο τοπικό κύπελλο

Επιτέλους και επίσημα ποδοσφαιρική δράση στο νησί μας, μετά από πολλούς μήνες, αφού το προσεχές Σαββατοκύριακο 22-23/10, θα  έχουμε σέντρα για τη νέα χρονιά και θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες για την 1η φάση του τοπικού κυπέλλου 2016-2017.
Σε αυτούς ξεχωρίζουν το «ζευγάρι Εικοσιμίας –Διλινάτων, της Ιθάκης ανάμεσα σε Πρόοδο - Σάμη. Από εκεί και πέρα θα λέγαμε το τοπικό ντέρμπι των Τζανάτων, η "μάχη" των Κεραμειών και αυτό της Ιθάκης μεταξύ Προόδου-Σάμης.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια λίγο ή περισσότερο ξεχωρίζουν τα φαβορί.
Να θυμίσουμε εδώ ότι οι αγώνες είναι διπλοί και οι επαναληπτικοί στις έδρες των φιλοξενούμενων θα διεξαχθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 29-30/10.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  22-10-2016 ώρα:  11:00

Δημοτικό Κεραμειών

Παγκεφαλληνιακός – Π.Α.Ο. Οδυσσέας 
Μαγουλάς
Σπύρος
Χρηστάτος Σπ.
Καραίσκος Απ.
2.
Σάββατο  22-10-2016 ώρα:  15:15

Δημοτικό Αγίου Αντωνίου

Παλληξουριακός – Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς
Θανάσης
Στάθης
Τούρλος Π.
Σούλα Ε.
3.
Κυριακή   23-10-2016 ώρα:  11:00

Δημοτικό Κεραμειών

Α.Σ. Ομαλά – Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Θανάσης Ε.
Καραίσκος Απ.
4.
Κυριακή   23-10-2016 ώρα:  11:00

Δημοτικό Ιθάκης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Σάμης
Μενεγάτος
Λευτέρης
Βλάχου Κ.
Κώτσης Ι.
5.
Κυριακή   23-10-2016 ώρα:  15:15

Δημοτικό Αγίου Αντωνίου

Εθνικός Κεφαλονιάς – Α.Ο. Φωκάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Σούλα Ε.
Τούρλος Π.
6.
Κυριακή  23-10-2016 ώρα   15:15

Δημοτικό Κεραμειών

Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Διλινάτα
Γασπαράτος
Γιώργος
Θανάσης Ε.
Καπογιαννόπουλος 
7.
Κυριακή   23-10-2016 ώρα:  15:15

Δημοτικό Τζανάτων

Α.Ο. Ηρακλής Πρόν. – Α.Ο. Πρόννοι
Κομητόπουλος
Παναγής
Καραίσκος Απ.
    
Ας δούμε το «μενού» της αγωνιστικής κατά χρονολογική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο 22-10-2016
Η αυλαία της περιόδου αλλά και της 1ης σειράς του τοπικού κυπέλλου ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στο γήπεδο των Κεραμειών με τον πολύ ενισχυμένο φέτος Παγκεφαλληνιακό να φιλοξενεί τον Οδυσσέα της Ιθάκης.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για φέτος, να  δείχνουν και θα λέγαμε ότι είναι το φαβορί του αγώνα, αλλά και της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Οι «κιτρινόμαυροι» από την Βόρεια Ιθάκη με ίδια σχεδόν ομάδα που ολοκλήρωσαν την περυσινή περίοδο και με κάποιες απώλειες φοιτητών, θα παλέψουν για το καλύτερο και να πάνε το παιχνίδι εκεί που θέλουν, δηλαδή σε αργό ρυθμό, δύναμη και αμυντικούς προσανατολισμούς, μήπως «κλέψουν» κάτι από τον αντίπαλο τους.
Όπως και να το κάνουμε, βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους.
Ένα από τα παιχνίδια με ξεκάθαρο το φαβορί, τόσο για τηνίκη, αλλά και για την πρόκριση είναι αυτό του Αγίου Αντωνίου, μεταξύ Παλληξουριακού – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 15:15.
Και φυσικά δεν είναι άλλη, από την ομάδα των «ερυθρόλευκων» του Ληξουριού, αφού η διαφορά μιας κατηγορίας από τους φιλοξενούμενους, αλλά και η ποιότητα της, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στους «πράσινους» του Αργοστολίου.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου φέτος έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, έχει ενισχυθεί σημαντικά με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και εκτός του πρωταθλήματος, ο επόμενος στόχος είναι το κύπελλο.
Θέλει λοιπόν μια νίκη με σκορ και στη συνέχεια την επόμενη Κυριακή να πάει στον επαναληπτικό των Κεραμειών με άνεση να τις διπλασιάσει συνεχίζοντας στον επόμενο γύρο του θεσμού. 
    
Κυριακή 23-10-2016
Συνέχεια της σειράς την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23/10, όπου στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Κεραμειών, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι τα Ομαλά υποδέχονται για τον πρώτο από τους δυο αγώνων της σειράς, τον ενισχυμένο Πυλαριακό.
Αναμένεται ένα παιχνίδι με δύναμη και σίγουρα ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα. Και οι δυο ομάδες έχουν την ελπίδα της πρόκρισης στην επόμενη φάση, με στόχο να φτάσουν όσο μακρύτερα γίνεται, κερδίζοντας εμπειρίες, αλλά και παιχνίδια στα πόδια των ποδοσφαιριστών τους, μιας και το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας, που από φέτος ανήκουν, θα αργήσει  πολύ ακόμη να κάνει πρεμιέρα!
Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν, σχεδόν με ίδια την περυσινή ομάδα και ελάχιστες προσθήκες, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που έχουν ενισχυθεί σημαντικά έχοντας σαν βασικό στόχο την επάνοδο τους στη «μεγάλη» κατηγορία! 
Την ίδια ώρα (11:00), στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης, σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρώτο παιχνίδι του θεσμού και της σειράς.
Οι γηπεδούχοι με ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ τους, αλλά και νέο «αφεντικό» στον πάγκο τους, τον Βασίλη Πρεβεζιάνο θα προσπαθήσουν, εκμεταλλευόμενοι την πολύ δυνατή τους έδρα, να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν στον επαναληπτικό των Φαρακλάτων, μετά από μια εβδομάδα, ώστε να είναι αυτοί που θα περάσουν στην επόμενη σειρά των αγώνων.
Μια αρκετά δύσκολη υπόθεση για τους γηπεδούχους, αφού η Σάμη φέτος, έχει ενισχυθεί σημαντικά, έχει ανέβει επίπεδο και σίγουρα θα πάει αποφασισμένη στο νησί του Οδυσσέα για ένα καλό αποτέλεσμα που και σε αυτή, θα αφήνει ελπίδες για πρόκριση στον επαναληπτικό.
Σίγουρα, όπως προαναφέραμε θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κριθεί στη δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν. Μιας και οι δυο ομάδες μπορούν να προσφέρουν και θέαμα θεωρούμε ότι, θα είναι αρκετά ποιοτικό.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Ληξούρι και ώρα 3:15 στον Άγιο Αντώνη, ο πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα των «μεγάλων» Εθνικός Κεφαλονιάς, φιλοδοξεί με αντίπαλο τα Φωκάτα, να πάρει το αποτέλεσμα που θα του δίνει πιθανότητες πρόκρισης, αφού στον επαναληπτικό των Κεραμειών θα έχει δύσκολη αποστολή.
Οι γηπεδούχοι, με λίγες προσθήκες στο φετινό τους ρόστερ και κάποια από τα καλά τους «εργαλεία» να μην είναι στη διάθεση του Νικόλα Κουρούκλη, θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα του Διονύση Γαρμπή, με τον τελευταίο να ντεμπουτάρει στον πάγκο της ομάδας της Λακήθρας σε επίσημο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι γενικότερα φέτος είναι σημαντικά ενισχυμένοι και στα φιλικά προετοιμασίας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Κάτι που μας κάνει να αναμένουμε, άλλα αγωνιστικά  πράγματα από την "κυανέρυθρη" ομάδα.
Θα προβλέψουμε ένα δυνατό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να διεκδικούν με πάθος τη νίκη ή το καλό αποτέλεσμα που θα αφήνει αισιοδοξία πρόκρισης στον επαναληπτικό, σε μια εβδομάδα στο Δημοτικό Κεραμειών.
Μεγάλο ντέρμπι στις Κεραμειές, με την περυσινή πρωταθλήτρια και φιναλίστ του τελικού, ομάδα της Εικοσιμίας, να φιλοξενεί τα πολύ ενισχυμένα φέτος Διλινάτα, με τη μια εκ των δυο πιο δυνατών ομάδων του τοπικού, πολύ νωρίς να αποχαιρετάει τον πρώτο της στόχο, αφού και οι δυο στην επόμενη κληρωτίδα δεν.... χωρούν!
Αναμένουμε ένα δυνατό και ποιοτικό ντέρμπι, αφού και οι δυο ομάδες μπορούν να προσφέρουν θέαμα και ποιότητα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ντέρμπι, αν και οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο για την διατήρηση του «0» στην εστία τους.
Το σίγουρο είναι, ότι και να γίνει σε αυτό το παιχνίδι, υπάρχει και ο επαναληπτικός, που εκεί αναμένεται να κριθούν τα πάντα, εκτός και αν κάποια από τις δυο ομάδες «αυτοκτονήσει» με το «καλημέρα».
Τελευταίος αγώνας του διημέρου, αυτός μεταξύ Ηρακλή Πρόννων-Α.Ο. Πρόννων,  στα Τζανάτα και στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής.
Και οι δυο ομάδες, όπως είναι γνωστό, αγωνίζονται στην Β’ κατηγορία και θέλουν νίκη – πρόκριση προκειμένου να έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια των ποδοσφαιριστών τους, μιας και η έναρξη της κατηγορίας τους θα αργήσει να ξεκινήσει.
Έτσι εκτός του χαρακτήρα του ως τοπικού ντέρμπι και του γοήτρου για τη νίκη, ίσως ο παραπάνω λόγος να είναι ακόμη πιο σημαντικός.
Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, σε ένα γήπεδο που δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση και τις ομάδες να τα δίνουν όλα για μια νίκη, που ταυτόχρονα θα δίνει και το πλεονέκτημα πρόκρισης στον επαναληπτικό, μετά από μια εβδομάδα, στο ίδιο γήπεδο.
    
Η επόμενη αγωνιστική 
(Επαναληπτικοί 29-30/10/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
5.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
7.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου