Κυριακή, Δεκεμβρίου 16

"Μπαμ" της Σάμης στον Άγιο Αντώνη.... και Εθνικός - Σάμη 1-2!


Μέτριο παιχνίδι, σήμερα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, όπου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και στο μοναδικό που ολοκληρώθηκε, ο Εθνικός Κεφαλονιάς έχασε το αήττητο, αφού η ομάδα της Σάμης ήταν η νικήτρια με σκορ 1-2 και ανατροπή προς το τέλος του παιχνιδιού!
Ήταν η 1η ήττα, όπως προαναφέραμε  της ομάδας του Νικόλα Κουρούκλη, με αποτέλεσμα να χάσει παράλληλα και την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή.
Αντίθετα, η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου θα πάρει την 1η φετινή της νίκη, στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει, με αποτέλεσμα να ανασάνει βαθμολογικά και να φτάσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα τους Πρόννους και την Πρόοδο Ιθάκης που πλέον είναι ισόβαθμοι.
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ ο Γ. Αμούργης, μετά την κάθετη του Περιβολάρη, θα κάνει το σουτ, με την μπάλα όμως να περνάει πάνω από την εστία του Μπελεζάκη.
Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Κ. Αραβαντινού στο 17’ και εξαιρετικό πλασέ στο αριστερό «Γ» της εστίας του Φλαμιάτου, θα φέρει το 1-0 των γηπεδούχων με ένα όμορφο γκολ.
Νέα σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 20’ με τον Κ. Αραβαντινό να βγάζει απέναντι από τον Φλαμιάτο τον Γ. Αναλυτή και αυτός με πλασέ, θα στείλει την μπάλα να φύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Σάμης.
Στο 23’ ο Α. Αμούργης θα βγάλει την σέντρα από αριστερά και τον Περιβολάρη να αστοχεί στην κεφαλιά, αφού η μπάλα θα περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπελεζάκη.
Στο 25’ ο Αραβαντινός πλασάρει από κοντά τον Φλαμιάτο και ο τελευταίος σώζει μπλοκάροντας την μπάλα.
Ο Μετάι στο 31’, θα βγάλει την σέντρα στα όρια της περιοχής για τον Ι. Αμούργη, αυτός θα κατεβάσει ωραία την μπάλα και θα σουτάρει για να στείλει την μπάλα σύριζα άουτ, από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Με αυτές τις φάσεις θα ολοκληρωθεί και το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο και μετά το 20λεπτο, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Αρχικά στο 68’ ο Κ. Μωραΐτης θα δει στον πάγκο την κόκκινη (2η κίτρινη) κάρτα του διαιτητή κ. Κώτση και θα αποβληθεί.
Ο Μπελεζάκης στο 67’ θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση στο φάουλ του Ι. Αμούργη, διώχνοντας την μπάλα από το δεξί «Γ» της εστίας του.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Μπελεζάκη στο 70’ στο σουτ του Δ. Βιτωράτου, ύστερα από ατομική του ωραία ενέργεια.
Στο 79’ ο Ι. Σιμωτάς θα σκοράρει για λογαριασμό των φιλοξενούμενων με αυτογκόλ, όταν στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι, μετά την σέντρα του Μετάι, από αριστερά, θα την στείλει στο βάθος της εστίας του για το 1-1.
Ο Ν. Μαυροειδής στο 82’, ύστερα από ωραία ενέργεια θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Και φτάνουμε στο 86’ όταν οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν την ολική ανατροπή και το 1-2 με ωραία γυριστή κεφαλιά του Π. Κορσιάνου, μετά την σέντρα του Δ. Βιτωράτου, μέσα από την περιοχή, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν θα έχουμε κάτι άλλο στο παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Α. Καραΐσκο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μπελεζάκης, Σιμωτάς Χ., Μαυροειδής Χ., Αναλυτής, Αδηλίνης (65' λ.τ. Γαβαλάς), Μαυροειδής Ν., Αραβαντινός, Σιμωτάς Ι., Θεοτοκάτος (85' Βασιλάτος), Tozaj (57' Ρεμούντης), Papa E..
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Φλαμιάτος, Παπαδημάτος, Αράπογλου, Βιτωράτος Κ., Καραγιαννάκης, Καππάτος (67’ Μάστορας), Αμούργης Α., Μετάι, Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης (75’ Κορσιάνος Π.), Αμούργης Ι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου