Κυριακή, Δεκεμβρίου 23

Σε τροχιά 4αδας η Σάμη.... Συνέχισε τις νίκες 3-1 τα Φωκάτα



Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, η γηπεδούχος Σάμη σε αγώνα που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, θα πάρει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με ανατροπή, απέναντι στα Φωκάτα με σκορ 3-1 και θα ανέβει βαθμολογικά, πιάνοντας την 4η θέση στον πίνακα.
Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, αν λάβει κάποιος υπόψη του, ότι οι γηπεδούχοι την επόμενη αγωνιστική, μετά τις γιορτές έχουν το ρεπό τους.
Οι φιλοξενούμενοι, που προηγήθηκαν στο σκορ 0-1, παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα απουσιών κάτι που έκανε δύσκολο το έργο τους.
Όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι του Καραβόμυλου ήταν καλό, είχε ρυθμό και φάσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, ενώ στο δεύτερο και μετά το 2-1 τα Φωκάτα ανέλαβαν πρωτοβουλία, είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν εστία, μέχρι που ήρθε το 3-1 και όλα τελείωσαν εκεί.
Σίγουρα και για ακόμη μια αγωνιστική, τα Φωκάτα έδειξαν καλά στοιχεία κάτι που δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται φέτος στην ομάδα.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, τα Φωκάτα θα πάρουν το προβάδισμα. Ύστερα από αμυντικό λάθος των γηπεδούχων, ο Κόμητας θα κερδίσει την μπάλα και με πλασέ θα πετύχει το 0-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό θα έχουμε την απάντηση των γηπεδούχων, με τον Δ. Βιτωράτο να βγάζει από αριστερά την σέντρα και τον Περιβολάρη με ένα αριστερό βολέ να αναγκάζει τον  Παλικισιάνο σε δύσκολη, διπλή επέμβαση.
Στο 12’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Ι. Αμούργη, ο Περιβολάρης και πάλι από την περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 16’ ο Π. Κορσιάνος θα βγάλει έξυπνα με κάθετη πάσα τον Γ. Αμούργη σε θέση γκολ, αλλά το πλασέ του τελευταίου στέλνει την μπάλα λίγο έξω και πάλι από την εστία των Φωκάτων.
Στο 33΄οι γηπεδούχοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με πολύ ωραία κοντινή κεφαλιά του Π. Κορσιάνου, μετά την σέντρα από δεξιά του Περιβολάρη.
Μια ωραία ατομική ενέργεια του Δ. Βιτωράτου θα ολοκληρωθεί χωρίς επιτυχία, αφού το σουτ του νεαρού επιθετικού στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Ωραίος συνδυασμός Περιβολάρη – Μετάι, με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει μετά από κόντρα της μπάλας σε αντίπαλο κόρνερ, λίγο πάνω από την εστία του Παλικισιάνου.
Νέα ατομική ενέργεια στο 40’ από τον Δ. Βιτωράτο και παράλληλη πάσα στην περιοχή στον Παπαδημάτο, αυτός θα γυρίσει στον Π. Κορσιάνο, ο οποίος πλασάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των Φωκάτων.
Αυτές θα είναι και οι καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου και τις δυο ομάδες να μοιράζονται σε αυτό το σημείο γκολ και βαθμούς.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ οι γηπεδούχοι θα βάλουν τις βάσεις για μια νίκη, αφού θα πετύχουν την ανατροπή και το 2-1.
Ο Περιβολάρης με κάθετη πάσα θα βρει τον Ι. Αμούργη απέναντι από τον Παλικισιάνο, που πραγματοποιεί έξοδο, θα τον πλασάρει εύστοχα και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του «οδηγό» στο παιχνίδι.
Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει θα χαθεί για την ομάδα του Διον. Λιονάτου στο 70’, με τον Τριανταφυλλίδη να βγάζει την πάσα στην περιοχή για τον Τζωρτζάτο, αυτός θα κάνει το πλασέ και ο Φλαμιάτος σώζει με εντυπωσιακή προσπάθεια.
Αφού δεν έγινε η ισοφάριση σε αυτή την φάση, οι γηπεδούχοι στο 75’ θα καταφέρουν να «κλειδώσουν» μια σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας το 3-1 με κοντινό πλασέ του Ι. Αμούργη στην πολύ καλή κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Νικολοβιένη.
Τέλος στο 88’ στην τελευταία καλή φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο 4-1. Ο Νικολοβιένης με νέα κάθετη πάσα θα βρει τον Παπαδημάτο σε καλή θέση, ο τελευταίος πλασάρει από δεξιά, αποκρούει ο Παλικισιάνος και στην επαναφορά της μπάλας ο Ι. Αμούργης θα νικηθεί εκ νέου από τον «υπηρεσιακό» τερματοφύλακα της ομάδας της Λακήθρας.
Έτσι με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, για την οποία είναι η δεύτερη συνεχόμενη, θα πιάσει 4αδα!
Αντίθετα τα Φωκάτα θα πέσουν στην 5η ισόβαθμα του Εθνικού Κεφαλονιάς.
Να θυμίσουμε ότι το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας διακόπτεται για δυο εβδομάδες λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και επαναρχίζει το Σαββατοκύριακο 5-6/1/2019 με την 7η αγωνιστική και τη Σάμη να κάνει το δικό της ρεπό.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Φλαμιάτος, Παπαδημάτος (89’ Πολυχρονάτος), Βιτωράτος Κ., Κορσιάνος Π. (70’ Ζησιμάτος), Καραγιαννάκης (81’ Ζαχαράτος), Καππάτος, Αμούργης Α., Μετάι, Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης (57’ Νικολοβιένης), Αμούργης Ι..
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Παλικισιάνος, Πολλάτος Διον., Λουλάι, Malshi, Τζάκης (65’ Παγουλάτος), Φωκάς (46’ Σελενίτσας), Τριανταφυλλίδης, Αραβαντινός, Τζωρτζάτος (71’ Μπουγάς), Κονόμη, Κόμητας.
Με την ευκαιρία το Sportsthea και οι συνεργάτες του σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο με υγεία το 2019!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου