Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14

Η pregame της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16/12 το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Τρία το Σάββατο 15/12, πρωί - απόγευμα στις Κεραμειές και ένα το απόγευμα την Κυριακής 16/12 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Το Σάββατο θα διεξαχθούν τρία παιχνίδια, συνεχόμενα στο Δημοτικό Κεραμειών.
Η αρχή θα γίνει με το  πολύ ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα στα Φωκάτα και την Πρόοδο Ιθάκης, που θέλουν νίκη για να μείνουν μέσα στους στόχους τους.
Αμέσως μετά, στο ίδιο γήπεδο, τα Διλινάτα θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης, προκειμένου να εκμεταλλευθούν το ρεπό του Παλληξουριακού και να πιάσουν κορυφή.
Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί  στις 3 το απόγευμα και πάλι στις Κεραμειές και τους Πρόννους να φιλοξενούν τυπικά γηπεδούχοι την Εύγερο. Και οι δυο ομάδες κάθε μια για τους δικούς της λόγους θα αγωνισθούν με μοναδικό στόχο το τρίποντο της νίκης.
Τέλος, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 16/12, το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, ο αήττητος Εθνικός Κεφαλονιάς, σε ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, φιλοξενεί την Σάμη που την φετινή περίοδο δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πανηγυρίσει κάποια νίκη.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Παλληξουριακός.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  15-12-2018   ώρα:10:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόοδος
Καραΐσκος
Απόστολος
Μπακάκη Ε.
Παναγιωτόπουλος Β.
2.
Σάββατο  15-12-2018   ώρα:12:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Οδυσσέας Ιθ.
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Παναγιωτόπουλος Β.
Μπακάκη Ε.
3.
Σάββατο  15-12-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Πρόννοι – Π.Α.Ο. Εύγερος
Χρηστάτος
Σπύρος
Καραΐσκος Απ.
Βουτσινάς Α.
4.
Κυριακή 16-12-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός - Α.Ο. Σάμης
Κώτσης
Γιάννης
Αντωνιάδης Ν.
Καραΐσκος Απ.
            
Σάββατο 15/12
Χαράματα… ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Φωκάτα – Πρόοδος, αφού θα αναγκαστούν λόγω των διαδοχικών αγώνων στις Κεραμειές να παίξουν το μεταξύ τους παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, στις 10 και 30' το πρωί.
Οι γηπεδούχοι, με μια ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσία μέχρι τώρα, μπορεί να προέρχονται από ήττα στον Άγιο Αντώνη και τον εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παλληξουριακό, μπορεί να έχασαν στο 89’, όμως έχουν πείσει ότι μπορούν να κάνουν πολλά ακόμη παραπάνω.
Έτσι, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα κατέβουν με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να προσθέσουν άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή τους και να συνεχίσουν τον στόχο τους.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και ήδη τον τελευταίο καιρό βρίσκουν τα πατήματα τους ανεβαίνοντας συνεχώς αγωνιστικά.
Την προηγούμενη αγωνιστική μάλιστα πήραν την πρώτη τους φετινή και σημαντική νίκη από την Σάμη.
Ο Χ. Μανωλόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Χύκα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα δυνατό και καλό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες ικανές να πάρουν κάτι από αυτό το ματς.
            
Αμέσως με τη λήξη του παραπάνω αγώνα, σειρά στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού των Κεραμειών παίρνουν τα αήττητα Διλινάτα και ο Οδυσσέας Ιθάκης.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» με μια πολύ καλή μέχρι στιγμής αγωνιστική παρουσία, διατηρεί το απόλυτο 3Χ3 και με ένα παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε λόγος να γίνεται για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης. Μιας νίκης που αν έρθει, την φέρνει πλέον μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, μιας και οι «ερυθρόλευκοι», όπως προαναφέραμε, θα κάνουν το ρεπό τους αυτή την αγωνιστική.
Σίγουρα τα Διλινάτα είναι το φαβορί, απέναντι όμως σε μια ομάδα που απαιτεί σεβασμό και σε κάθε παιχνίδι παλεύει ξεχωριστά, ανεξάρτητα από αντίπαλο και αν δεν την προσέξεις μπορεί να σου κάνει τη «ζημιά». 
Στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει, η αστοχία ήταν αυτή που τους στέρησε αρκετούς βαθμούς.
Εδώ ο Σπ. Ζερβός δεν μπορεί να υπολογίζει τον Αλ. Καϊπάνο που είναι τιμωρημένος.
Κατά τα άλλα περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι που μπορεί να δώσει και θέαμα με αρκετά γκολ.
            
Και οι «μάχες» καλά κρατούν στις Κεραμειές, αφού στο ίδιο γήπεδο και στις 3 μ.μ. ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της ημέρας, με το παιχνίδι ανάμεσα στους Πρόννους και την Εύγερο.
Ένα πολύ ενδιαφέρον, από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι και τις δυο ομάδες, με τις μέχρι τώρα απώλειες τους να μην έχουν άλλα περιθώρια. Για αυτό, όποιος χάσει απομακρύνεται από τους στόχους του και κάνει πιο δύσκολη τη συνέχεια.
Με τέτοιες προϋποθέσεις είναι σίγουρο ότι τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για τη νίκη και το τρίποντο.
Οι Πρόννοι, με ένα αρχικά μουδιασμένο ξεκίνημα πέταξαν χρήσιμους βαθμούς και έμειναν αρκετά πίσω (5η θέση), όμως στη συνέχεια βελτιώθηκαν και έχουν ανέβει αρκετά αγωνιστικά.
Την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν το ρεπό τους.
Η Εύγερος από την άλλη, στην επάνοδο της, μετά από αρκετά χρόνια στο πρωτάθλημα των «μεγάλων» έχει βάλει ψηλά τον πήχη ήρθε για να μείνει και να διακριθεί.
Έχει μέχρι τώρα, δυο ισοπαλίες, χάνοντας το αήττητο την περασμένη αγωνιστική από τα Διλινάτα στην έδρα της, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με δυο βαθμούς.
Το περιμένουμε με ενδιαφέρον. Θεωρούμε τις δυο ομάδες ικανές να αποχωρήσουν από τις Κεραμειές με αυτό που επιθυμούν.
        
Κυριακή 16/12
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 16/12, όπου στο Ληξούρι και στον Άγιο Αντώνη, ο αήττητος μέχρι τώρα Εθνικός φιλοξενεί την Σάμη σε ένα ενδιαφέρον βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι, μέχρι τώρα και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν 3 ισοπαλίες και μια νίκη, ενώ βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμοι των Φωκάτων με 6 βαθμούς.
Η νίκη για την ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη και μάλιστα στην έδρα της, είναι το ζητούμενο. Μια νίκη που θα της δώσει βαθμολογική άνοδο, αλλά και περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στο μεγάλο στόχο που είναι η συμμετοχή της στα playoffs  του πρωταθλήματος.
Οι φιλοξενούμενοι, με μια πορεία όχι στα πρώτα τους παιχνίδια, μιας και στα τέσσερα που προηγήθηκαν μέχρι σήμερα, δεν έχουν πανηγυρίσει κάποια νίκη. Έχουν μία μόλις ισοπαλία και τρεις ήττες, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει αρκετά πίσω, βαθμολογικά!
Ένα γεγονός που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη ενός θετικού αποτελέσματος στον Άγιο Αντώνη, έστω και αν ο αντίπαλος της φέτος είναι ενισχυμένος και πολύ ποιοτικός.
Περιμένουμε ένα συναρπαστικό και δυναμικό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να δίνουν τη δική τους «μάχη» για το αποτέλεσμα που εξυπηρετεί τους στόχους τους.
Ο Ν. Κουρούκλης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Γ. Μαρούλη, όπως και ο Τ. Παπαθεοδωρόπουλος τον Ν. Μωραΐτη για τον ίδιο λόγο.
Κατά τα άλλα και οι δυο θα παρατάξουν, ότι καλύτερο διαθέτουν.

            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
4
3
1
0
13 - 2
10
2.
Α.Ο. Διλινάτα
3
3
0
0
8 - 1
9
3.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
4
1
3
0
8 - 6
6
4.
Α.Ο. Φωκάτα
4
2
0
2
6 - 7
6
5.
Α.Ο. Πρόννοι
3
1
1
1
4 - 5
4
6.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4
1
1
2
6 - 12
4
7.
Π.Α.Ο. Εύγερος
3
0
2
1
3 - 5
2
8.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.
3
0
1
2
1 - 4
1
9.
Α.Ο. Σάμης
4
0
1
3
4 - 11
1
            
Η επόμενη (6η) Αγωνιστική
(22-23/12/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Πρόννοι
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Παλληξουριακός
3.
Α.Ο. Διλινάτα - Εθνικός Κεφαλονιάς
4.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Φωκάτα
Ρεπό:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου