Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21

Η pregame της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23/12, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Τρία το Σάββατο 22/12, πρωί - απόγευμα στις Σταυρό - Κεραμειές - Ενωσιακό Φαρακλάτων και ένα το απόγευμα την Κυριακής 23/12 στον Καραβόμυλο.
Στο μενού της 6ης αγωνιστικής υπάρχουν τρία παιχνίδια το Σάββατο, με την αυλαία να ανοίγει το μεσημέρι στις 12:00 στον Σταυρό της Ιθάκης και την τοπική ομάδα να ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι στους δυνατούς, αλλά με πολλές βαθμολογικές απώλειες μέχρι τώρα.
Προβλέπουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς.
Η συνέχεια της αγωνιστικής το απόγευμα, όπου τις 3 στις Κεραμειές, τα πρωτοπόρα και με το απόλυτα 4Χ4 Διλινάτα, φιλοξενούν τον επικίνδυνο φέτος Εθνικός Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι που τίποτε δεν μπορείς να ξεγράψεις!
Λίγο αργότερα και υπό το φως των προβολέων, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ίσως στο πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής, η Εύγερος φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Παλληξουριακό και θα έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι οι ερυθρόλευκοι!
Τέλος, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23/12, το απόγευμα στον Καραβόμυλο, η Σάμη σε ένα παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων που ρίχνουν πολύ βάρος στα νιάτα, φιλοξενεί τα Φωκάτα και θέλει να πάρει ένα ακόμη τρίποντο, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας.
Σίγουρα δεν θα είναι και τόσο εύκολο το έργο της απέναντι σε μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει έδρες και ονόματα, έστω και αν υπάρχει μια σχετική απειρία.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  22-12-2018   ώρα:12:00
Δημοτικό Σταυρού
Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Πρόννοι
Θωμάς Βασίλης
Κομητόπουλος Π.
Καλογηράς Ι.
2.
Σάββατο  22-12-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Εθνικός Κεφ/νιάς
Μαγουλάς

Σπύρος
Μενεγάτος Ε.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
3.
Σάββατο  22-12-2018   ώρα:16:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Παλληξουριακός
Χρηστάτος
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.

Αντωνιάδης Ν.
4.
Κυριακή 23-12-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Φωκάτα
Χατζηγεωργίου

Νικόλαος
Θωμάς Β.

Καλογηράς Ι.
            
Σάββατο 22/12
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Σταυρό, ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής με τον τοπικό Οδυσσέα να φιλοξενεί τους Πρόννους, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την τύχη των δυο ομάδων στη συνέχεια και τους στόχους της κάθε μιας στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι, με μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό τους και την τελευταία ήττα στο εξ’ αναβολής της Τετάρτης στις Κεραμειές από τα Διλινάτα, συν τα άσχημα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεν έχει πολλά περιθώρια απώλειας βαθμών και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πρέπει να πάρει κάτι. Βαθμό ή βαθμούς οι οποίοι θα δώσουν και καλή ψυχολογία, που κακά τα ψέματα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην ομάδα της Βόρειας Ιθάκης.
Και για τους Πρόννους βέβαια, δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τους και την ισχνή συγκομιδή των 5 βαθμών σε τέσσερα παιχνίδια με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Την περασμένη Τετάρτη και εδώ σε εξ’ αναβολής παιχνίδι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στις Κεραμειές της Ευγέρου, χάνοντας την ευκαιρία ενός καλύτερου βαθμολογικού πλασαρίσματος.
Πάντως η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη θέλει ένα νέο restart, γιατί αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς σίγουρα θα έχει πρόβλημα.
Ο Σπ. Ζερβός δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Ρενάτο.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη και το «χρυσό» τρίποντο.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 3 το απόγευμα στις Κεραμειές, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα, φιλοξενούν τον Εθνικό Κεφαλονιάς σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και για ξεχωριστό λόγο για την κάθε ομάδα.
Για μεν τους γηπεδούχους να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους και να το διευρύνουν στο 5Χ5! Κάτι που αν συμβεί θα τους κρατήσει στην κορυφή και συγχρόνως πριν την διακοπή θα τους στείλει να κάνουν καλές γιορτές σαν πρωτοπόρους.
Ο Εθνικός από την άλλη με μια πολύ καλή παρουσία, την προηγούμενη αγωνιστική γκελάρισε στην έδρα του απέναντι στη Σάμη, μιας και γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2. Μια ήττα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία ενός καλύτερου πλασαρίσματος στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και να πλησιάσει περισσότερο τους πρωτοπόρους.
Μπορεί να παρέμεινε στην 3η θέση, όμως η διαφορά που τον χωρίζει από τα Διλινάτα και τον Παλληξουριακό είναι πλέον 6 και 4 βαθμοί αντίστοιχα.
Έτσι, αν δεν θέλει να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα της διαφοράς, θα πρέπει να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.
Κάτι δύσκολο φυσικά για την Ληξουριώτικη ομάδα, αφού οι πρωτοπόροι εκτός από ποιοτική ομάδα δείχνουν και μια αγωνιστική συνέπεια, παίρνοντας νίκες και πολύτιμους βαθμούς.
Είναι το φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θέλει να το επιβεβαιώσει και μετά τα 90’ του.
Ελπίζουμε ότι θα παρακολουθήσουμε έναν καλό αγώνα, που ο νικητής μπορεί να κριθεί δύσκολα.
            
Λίγο αργότερα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, αμέσως μετά το παιχνίδι Εικοσιμίας – Παναργειακού για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η Εύγερος στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας φιλοξενεί, τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα και πολύ δυνατό Παλληξουριακό.
Στόχος των Φαρακλάδων κατ’ αρχήν η καλή εμφάνιση, η οποία να συνδυαστεί και από ένα καλό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα και δυναμική.
Αν το πετύχουν σίγουρα θα είναι ένα καλό γεγονός για τους «πορτοκαλί» και σε συνδυασμό με την  καλή ψυχολογία που θα δώσει θα έχει γίνει ένα καλό βήμα για τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος.
Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να περάσουν νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα και μια καλή ομάδα, ώστε να μη μείνουν ακόμη πιο πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, ιδιαίτερα αν τα τελευταία περάσουν το εμπόδιο του Εθνικού.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την σπουδαία εκτός έδρας ισοπαλία, απέναντι στους δυνατούς Πρόννους. Βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς νίκη και τρεις βαθμούς, αφού μέχρι στιγμής στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν 3 ισοπαλίες και μία ήττα.
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική, βρίσκονται στην 2η θέση με 10 βαθμούς, 2 πίσω από τα Διλινάτα. Παραμένουν αήττητοι, ενώ έχουν μέχρι τώρα στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει, 3 νίκες και μια ισοπαλία.
Σίγουρα πρόκειται για το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής και περιμένουμε καλό θέαμα, κάτω από το φως των προβολέων του Ενωσιακού.
        
Κυριακή 23/12
Τέλος, η αγωνιστική μεταφέρεται και ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23/12 με τον πολύ ενδιαφέροντα αγώνα, ανάμεσα στις πιο ανανεωμένες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, τον Α.Ο. Σάμης και τα Φωκάτα.
Οι γηπεδούχοι, που δεν ξεκίνησαν πολύ καλά, εκτός της ισοπαλίας στο εκτός έδρας παιχνίδι τους με αντίπαλο τους Πρόννους, είχαν 3 ήττες παρέμεναν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας μαζί με τον Οδυσσέα, μέχρι που την περασμένη αγωνιστική, έκαναν το «μπάμ» στο Ληξούρι, επικρατώντας του Εθνικού στον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-1, αλλάζοντας την κακή ψυχολογία τους, παράλληλα με την άνοδο τους στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικοι της Προόδου Ιθάκης.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη με μεγάλη ανανέωση στο φετινό τους ρόστερ, έχουν μπει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, με εμφανίσεις καλές και τους πιτσιρικάδες του Διον. Λιονάτου να πείθουν φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν ρόλο στην βαθμολογική κατάταξη.
Μέχρι τώρα έχουν 2 νίκες και 2 ήττες στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει. Βρίσκονται στην 4η θέση με 6 βαθμούς, ισόβαθμοι του Εθνικού Κεφαλονιάς.
Στον Καραβόμυλο, περιμένουμε ένα παιχνίδι με αρκετή αγωνία και ενδιαφέρον για το πια ομάδα θα… χαμογελάσει και θα πάει πιο αισιόδοξα στις γιορτές.
Ο Τ. Παπαθεοδωρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή των αδελφών Μωραΐτη που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Διον. Λιονάτος μετράει αρκετές απουσίες, αφού σημαντικός αριθμός ποδοσφαιριστών του θα βρίσκονται εκτός του νησιού. 
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
4
4
0
0
11 - 1
12
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
4
3
1
0
13 - 2
10
3.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
5
1
3
1
9 - 8
6
4.
Α.Ο. Φωκάτα
4
2
0
2
6 - 7
6
5.
Α.Ο. Πρόννοι
4
1
2
1
5 - 6
5
6.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4
1
1
2
6 - 12
4
7.
Α.Ο. Σάμης
5
1
1
3
6 - 12
4
8.
Π.Α.Ο. Εύγερος
4
0
3
1
4 - 6
3
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
4
0
1
3
1 - 7
1
            
Η επόμενη (7η) Αγωνιστική
(5-6/1/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
2.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Π.Α.Ο. Εύγερος
3.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Διλινάτα
4.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
Ρεπό:Α.Ο. Σάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου