Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19

Στην κορυφή με.... 4X4 τα Διλινάτα


Την 4η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχαν σήμερα το πρωί στις Κεραμειές, τα Διλινάτα και «σκαρφάλωσαν» στην κορυφή του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, εκμεταλλευόμενοι και το ρεπό του Παλληξουριακού που πλέον βρίσκεται στην 2η θέση!
Οι γηπεδούχοι του Γ. Τόγια, σε ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την υπεροχή και κατοχή μπάλας και τελικά πήραν μια σχετικά εύκολη, όσο και δίκαιη νίκη. Μια νίκη πρωτιάς με σκορ 3-0.
Οι φιλοξενούμενοι, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, προσπάθησαν για το καλύτερο και σε αυτό το παιχνίδι, όμως οι ελλείψεις και η ανωτερότητα των Διλινάτων δεν τους το επέτρεψε.
Έτσι, θα παραμείνουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας με μόλις 1 βαθμό.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 18’. Ο Ε. Καλαφάτης από δεξιά θα βγάλει μια ωραία σέντρα στην περιοχή για τον Δ. Τζωρτζάτο που θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά της το νέο σουτ του Βουκελάτου την στέλνει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 29’ τα Διλινάτα θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με κοντινή κεφαλιά του Βουκελάτου στην ψηλοκρεμαστή πάσα στην περιοχή του Ε. Καλαφάτη.
Ο Λουκάτος στο 33’ με εξαιρετική κάθετη πάσα θα βρει τον Κ. Τζωρτζάτο στην περιοχή και λίγο αριστερά, όμως το σουτ που επιχειρεί θα καταλήξει στην έξω πλευρά των διχτυών της εστίας του Μουράγι.
Το 2-0 για την ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα πετύχει ο Χαραλαμπόγλου στο 38’ με διπλή προσπάθεια και συγκεκριμένα: ο Ε. Καλαφάτης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, Ο Χαραλαμπόγλου θα πιάσει μια κεφαλιά που διώχνει δύσκολα ο Μουράγι και στην επιστροφή της με σουτ, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, θα την στείλει στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 45’ να διευρύνουν και άλλο το σκορ, όταν ο Διον. Τζωρτζάτος σε κενή εστία και σε σουτ στην κίνηση, στην σέντρα από δεξιά του Βουκελάτου, θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Μουράγι.
Αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα των πρώτων 45’
Στην επανάληψη, οι πολλές αλλαγές του Γ. Τόγια και αυτό το 2-0 θα είναι η αιτία να πέσει και άλλο το θέαμα με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές και τους γηπεδούχους όμως να ελέγχουν το παιχνίδι, κλείνοντας το τελικά με το σκορ στο 3-0.
Στο 55’ ο Διον. Τζωρτζάτος με μια καταπληκτική κούρσα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή από πλάγια και θα παίξει παράλληλα για τον Βουκελάτο, ο οποίος απέναντι από τον Μουράγι, θα κάνει το πλασέ στην κίνηση και θα την στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Από το 61’ οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, μιας και ο Ρενάτο θα δει την κόκκινη κάρτα του κ. Χατζηγεωργίου, για κάποια…. Γαλλικά σε αντίπαλο.
Σημαντική ευκαιρία θα χάσει και ο Τσουραμάνης στο 71’, αφού το πλασέ του στο τετ α τετ  με τον Μουράγι, ύστερα από την πάσα του Ε. Καλαφάτη, θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 75’ ο Ε. Καλαφάτης, που ήταν από τους καλύτερους του αγώνα, θα κλέψει την μπάλα από τον Μήτσουρα μέσα στην περιοχή, όμως δεν κάνει καλό τελείωμα και σώζει ο Μουράγι.
Κάτι που ο τελευταίος δεν θα μπορέσει να ξανακάνει, αφού μετά από 10’, ο Βουκελάτος με έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή τον Διον. Τζωρτζάτο και ο τελευταίος, παρά την προσπάθεια του Μουράγι, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 της ομάδας του.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, δεν θα υπάρξει κάτι που πρέπει να σημειωθεί και τα Διλινάτα θα πανηγυρίσουν την 4η συνεχόμενη νίκη τους, αλλά και την πρωτιά τους στον βαθμολογικό πίνακα.
Αντίθετα με την ομάδα της Βόρειας Ιθάκης που παραμένει ουραγός με έναν μόλις βαθμό και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια για τη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Β. Παναγιωτόπουλο και Α. Βουτσινά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Κ. (80’ Κουκούτης), Τζωρτζάτος Δημ., Δρόσος (46’ Muka), Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Λουκάτος (46’ Αναλυτής Δημ.), Κοσμάτος (46’ Τσουραμάνης), Τζωρτζάτος Χρ., Βουκελάτος, Καλαφάτης Ε..
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Προσαλέντης Γ., Ρενάτο, Προσαλέντης Ν., Μετσάνι Α., Τσίρος, Φατούρος, Λ, Κουτσουβέλης Π. (71’ λ.τ. Dylja), Πατσαλιάς (46’ λ.τ. Λαμπρόπουλος), Κώτσης (85’ Λιβάνης), Μήτσουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου