Κυριακή, Μαΐου 23

Δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός απέναντι στο Διαβολίτσι..... Ήττα 0-1

Με το παιχνίδι που άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, σήμερα το μεσημέρι στον Άγιο Αντώνη, ο Παλληξουριακός, που έπαιζε το τελευταίο του «χαρτί», δέχθηκε την ήττα από τον Α.Ο. Διαβολιτσίου με σκορ 1-0 και πλέον η κατάσταση μόνο με ένα θαύμα μπορεί να αλλάξει!

Μια ήττα που φαίνεται να δυσκολεύει το κυνήγι της παραμονής, αφού τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, πρέπει να γίνουν πολλά για να τα καταφέρει. Σίγουρα μαθηματικά έχει ελπίδες και θα τις εξαντλήσει!

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, παρουσιάστηκε κατώτερη προηγούμενων εμφανίσεων της, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει δικαιώματα στους φιλοξενούμενους, να πάρουν τη νίκη με την οποία φαίνεται να «υπέγραψαν» την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, χωρίς πάθος και μεγάλες φάσεις, αφού το άγχος, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία, δεν ήταν σύμμαχος στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ώστε να παρουσιάσουν ένα καλύτερο θέαμα.

Οι γηπεδούχοι, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και για 15 - 20’ ήταν καλύτεροι, διατηρώντας μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν κινδύνους στην εστία του Καπατσώρη και απέναντι σε έναν αντίπαλο που φαινόταν να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, κυρίως μετά το τέρμα που δέχθηκαν, αποσυντονίστηκαν, έχασαν την ψυχραιμία τους και χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό στην αντίπαλη εστία, εκτός ενός στημένου με τον Αλ. Λυκούδη.

Το Διαβολίτσι συνέχιζε να χτυπάει στην κόντρα και ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι το οποίο μετατράπηκε σε γκολ. Ένα «χρυσό» γκολ που του χάρισε το τρίποντο της παραμονής στην κατηγορία!

Την επόμενη 11η εμβόλιμη αγωνιστική (αν τελικά δεν αναβληθεί) και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26/5, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Ζακύνθου από τον τοπικό Α.Π.Σ..

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 4’ ο Αθανασόπουλος, μετά την απόκρουση των αμυντικών της ομάδας του, θα φύγει στην κόντρα από το κέντρο του γηπέδου, θα μπει στην περιοχή και αριστερά, θα κάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά άουτ.

Στο 24’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα προσπαθήσει να βρει κάθετα στην περιοχή τον Πάγια, όμως θα προλάβει ο Μωραΐτης και θα απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια.

Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές στιγμές στο πρώτο μισό του αγώνα.

Στο δεύτερο το θέαμα έπεσε ακόμη περισσότερο και στο 55’ ο Μουλιάτος, μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από αριστερά, θα αποφύγει Λουλούδα - Ignat θα μπει περιοχή και απέναντι από τον Μωραΐτη θα πλασάρει για να κοντράρει σωτήρια η μπάλα στον Βαλεντή και να καταλήξει κόρνερ.

3’ αργότερα, οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι που υποδεικνύει ο κ. Τσοπλάκος σε χέρι του Βαλεντή στην περιοχή, μετά την κεφαλιά πάσα του Τσάτσου.

Εκτελεί ο Αθανασόπουλος εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ στο 0-1 και δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Μετά το εις βάρος τους γκολ, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αγωνιστικά κυνηγώντας την ισοφάριση, που τελικά δεν ήρθε ποτέ, αν και έβγαλαν κάποιες καλές φάσεις.

Ένα συρτό σουτ του Ευστρατιάδη στο 61’ το οποίο μπλοκάρει ο Καπατσώρης θα είναι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Στο 68’ σε ένα δυνατό σουτ του Μουρελάτου από τα όρια της περιοχής και αριστερά, ο Καπατσώρης απομακρύνει την μπάλα με «γροθιές».

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων στο 71’ θα πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα, στην βολίδα – φάουλ, λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή του Αλ. Λυκούδη, αφού θα πεταχτεί στο αριστερό «Γ» της εστίας του και με υπερένταση θα διώξει την μπάλα κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση και το 1-1.

Μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να αναφέρουμε, αφού η μπάλα παίχθηκε στο κέντρο και έλειψαν οι καλές στιγμές.

Το Διαβολίτσι τελικά, θα αναχωρήσει από την Κεφαλονιά με το «χρυσό» τρίποντο της δικής του παραμονής, βάζοντας παράλληλα την ομάδα μας στα πολύ δύσκολα!

Διαιτητής ο κ. Κ. Τσοπλάκος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Μπάκο και Χρ. Τάκο από την Αιτωλοακαρνανία.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Μωραίτης, Βαλεντής, Λουλούδας (65’ Πολυδωράτος), Λυκούδης, Δαλκαφούκης (55’ Πολλάκης), Χατζηστάμου (73’ Λουκάτος), Ευστρατιάδης, Καράι (73’ Αντωνάτος), Κουκοβίνος (65’ Μουρελάτος), Ignat, Xατζιάι.

Α.Ο. Διαβολιτσίου:(Κ. Παλαμάρας), Καπατσώρης, Σίνος, Πάγια (88’ Κρεμύδας), Μπαστακός, Πιτσιλής, Μουλιάτος (88’ Ντα Σίλβα), Μπαλόπουλος, Στραβάκος, Τσάτσος, Αθανασόπουλος (81’ Τσουλάκος),  Μπάρκας (72’ Αντεμάι).

**  Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου