Παρασκευή, Μαΐου 14

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημοτικό Θέατρο η Σ.Τ. των διοργανωτών των διεθνών αγώνων στίβου «Βεργώτεια 2021» (Εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο φουαγέ του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «ο Κέφαλος» η συνέντευξη τύπου της οργανωτικής επιτροπής, στο πλαίσιο των Διεθνών αγώνων Στίβου «Βεργώτεια 2021».

Παρόντες, η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, παλιά δόξα του ακοντισμού και νυν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου, υπεύθυνος αθλητισμού κ. Γ. Τσιλιμιδός, ο κ. Ν. Μεταξάς από την συνδιοργανώτρια και οι πρωταθλητές Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τέντογλου,  Βούλα Παπαχρήστου και Ραφαέλα Σπανουδάκη. 

Στην αίθουσα, διακρίναμε τον προπονητή των αθλητών Γ. Πομάσκι, τον Α. Λιναρδάτο, τον Δ. Μεταξά και την άλτρια ύψους της Γ.Ε.Κ. Μέμη Αλυσανδράτου.

Συντονιστής ήταν ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Αρβανιτάκης.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων κ. Ν. Μεταξάς, ο οποίος καλωσόρισε τους αθλητές και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ. κ. Σ. Σακοράφα και ευχήθηκε να γίνει αύριο ένας καλός αγώνας, αλλά και επιτυχίες στους Ολυμπιακούς αγώνες από τους αθλητές.

Ανέφερε ότι, είναι η 6η χρονιά που διοργανώνονται οι αγώνες και είχε πολύ τρέξιμο προκειμένου να κλειστούν έγκαιρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς..

Αμέσως μετά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο οποίος καλωσόρισε τους πρωταθλητές και την νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Σ. Σακοράφα, τονίζοντας ότι είμαστε περήφανοι που βρίσκεται εδώ.

Συνεχάρη την Γ.Ε.Κ. και τους αδελφούς Μεταξά για το έργο τους στον αθλητισμό, αναφέροντας ότι η συνδιοργάνωση με την περιφέρεια αποτελεί τιμή.

Μάλιστα είπε, ότι δεν είναι υπερήφανος για τις υποδομές και έδωσε την είδηση ότι μαζί με τον Δήμο σύντομα θα ανακαινίσουν το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ενώ θα υπογραφεί άμεσα ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΓΑΣ-ΠΙΝ με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού στα Ιόνια νησιά.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι, στους Ολυμπιακούς αγώνες περιμένουν πολλά από αυτούς.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον αντιδήμαρχο Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδό, ο οποίος καλωσόρισε αθλητές, προπονητές και συνοδούς τους και ανέφερε ότι η κ. Σ. Σακοράφα έχει αφήσει το στίγμα της στον αθλητισμό και πιστεύει ότι σαν πρόεδρος της αρχαιότερης Ομοσπονδίας θα βοηθήσει για να πάει ο στίβος ψηλά.

Ευχαρίστησε την ΓΕΚ των αδελφών Μεταξά, τους οποίους θαυμάζει, χαρακτήρισε «εργάτες» του αθλητισμού και η πρόοδος του στίβου στο νησί οφείλεται σε αυτούς.

Ανέφερε ότι σαν Δήμος θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διατηρηθεί η διοργάνωση και ανέφερε ότι υπάρχουν μελέτες για να αναβαθμιστεί το Δ.Α.Κ. σε υποδομές και όργανα.

Τέλος, ευχήθηκε να γίνει αύριο ένας καλός αγώνας και στους αθλητές καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που στη συνέχεια πήρε το λόγο, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στην Κεφαλονιά για να παρακολουθήσει τα «Βεργώτεια».

Έπλεξε και αυτή το εγκώμιο της Γ.Ε.Κ. και είπε ότι πέτυχε τον στόχο της στο να φέρει τα νέα παιδιά στο γήπεδο και τον κλασικό αθλητισμό.

Τόνισε ότι, πρέπει να στηριχθούν τα Σωματεία και ότι, η συγκυρία της ανάληψης του ΣΕΓΑΣ ήταν δύσκολη (οικονομικά – Κορονοιός) και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Υποσχέθηκε να φέρει το έργο της εις πέρας με σωστές αποφάσεις.

Ο λόγος πλέον στους πρωταγωνιστές:

Τέντογλου

«Αισθάνομαι χαρούμενος που θα συμμετάσχω σε έναν από τους αγαπημένους μου αγώνες.

Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος αγώνας, στον οποίο θα αγωνιστώ στα 100 μ. και όχι στο άθλημα μου το μήκος».

Ραφαέλα Σπανουδάκη

«Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς και συμμετέχω για πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι ένας σημαντικός σταθμός για εμένα».

Βούλα Παπαχρήστου

«Ευχαριστώ που βρίσκομαι για ακόμη μια χρονιά εδώ. Αισθανόμαστε υπέροχα και υπάρχει άριστη συνεργασία με τον κ. Μεταξά που κάνει σπουδαία δουλειά στον στίβο.

Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας. Εγώ θα προσπαθήσω για μια καλή παρουσία, ενώ με την ευκαιρία δεν παρέλειψε να συγχαρεί την νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για την εκλογή της».

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Ν. Μεταξά για τα καλά τους λόγια όσων συμμετείχαν και ζήτησε βοήθεια από όλους προκειμένου να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον αθλητισμό και τον στίβο στο νησί μας.

Ευχαρίστησε εκ νέου τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές, ευχόμενος για έναν ωραίο αυριανό αγώνα, τον οποίο να ευχαριστηθούμε όλοι και πολύ περισσότερο οι αθλητές!

Αυτά έγιναν στη σημερινή Σ.Τ. και το ραντεβού ανανεώνεται για αύριο το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Παρακάτω φώτο από τη σημερινή Σ.Τ.








































Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου