Σάββατο, Μαΐου 15

Βεργώτεια 2019: Εντυπωσιακοί αγώνες και πολλά ρεκόρ σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα, μετά την περυσινή αναβολή, λόγω covid-19 και για 6η φορά στη σύγχρονη ιστορία τους, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής, οι Διεθνείς αγώνες στίβου «Βεργώτεια 2021», με μεγάλη μάλιστα οργανωτική επιτυχία, εντυπωσιακό θέαμα και συναγωνισμός, ρεκόρ, αλλά και κορυφαίες συμμετοχές.

Μελαγχολικό σημείο οι άδειες κερκίδες του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, από την απαγόρευση εισόδου θεατών, λόγω της «κατάρας» του κορονοιού, αλλά και η κακοκαιρία που έπληξε το νησί και δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Σίγουρα όμως, ήταν μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, ίσως σε γενικές γραμμές να ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών και κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος να το χαρεί!

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι τα «Βεργώτεια» αποτελούν μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης, του Δήμου Αργοστολίου, του ιδρύματος Βεργωτή και της Γ.Ε. Κεφαλονιάς.

Συμμετείχαν αθλητές υψηλού επιπέδου, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων, πρωταθλητές Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων τιμήθηκαν με ειδική πλακέτα, από τους διοργανωτές, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, και οι αθλητές Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου με τον προπονητή τους, Γκιόρκι Πομάσκι.

Στα φετινά Βεργώτεια συμμετείχαν αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και εκτός των συνόρων, όπως από Σερβία και Κύπρο.

Ψυχή της διοργάνωσης και φέτος τα τρία αδέλφια Μεταξά Διονύσης, Νίκος και Βασίλης, οι οποίοι έχουν βάλει την δική τους «σφραγίδα» στους αγώνες και γενικότερα στις επιτυχίες του Κεφαλονίτικου στίβου.

Τα «Βεργώτεια», αυτή την χρονιά καλύφθηκαν τηλεοπτικά με απ’ ευθείας σύνδεση από την τηλεόραση του Ionian tv.

Τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγώνες, ο βουλευτής του Νομού κ. Παν. Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Σαμούρης – Γ. Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου κ. Ν. Βαλλιανάτος, ο Π.Σ. κ. Δημ. Σπανός, ο Δ.Σ. Αργοστολίου κ. Δ. Πολλάτος, ο Επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Β. Ρουχωτάς, οι εκπρόσωποι του ιδρύματος Βεργωτή κ.κ. Α. Μπενετάτος – Θ. Μουϊκης, ο ιδρυτής της ΓΕΚ και καταξιωμένος καθηγητής Φ.Α. κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής κ.α..

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κας Σοφίας Σακοράφα που ήταν το πρόσωπο των αγώνων από πλευράς επισήμων.

Γιατρός αγώνα ήταν ο κ. Αθανάσιος Ψαρράς.

Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σ. Σακοράφα ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης και ο εκ των εκπροσώπων του ιδρύματος Βεργωτή ο κ. Α. Μπενετάτος.

Επίσης ο Ν. Μεταξάς μετέφερε μήνυμα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη με ευχές για επιτυχία των αγώνων.

Τις απονομές πραγματοποίησαν: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σ. Σακοράφα, ο βουλευτής του Νομού κ. Π. Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στο νησί κ. Β. Ρουχωτάς, ο Δ.Σ. Αργοστολίου κ. Δ. Πολλάτος, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Βεργωτή κ. Θ. Μουϊκης, οι εκ των χορηγών κ.κ. Ραυτόπουλος – Σαρρής - Βινιέρης.

Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους χορηγούς και τους συμμετέχοντες αθλητές οι οποίοι έφυγαν όπως δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι από την ποιότητα των αγώνων και την φιλοξενία, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου, με την διεξαγωγή των 7ων Διεθνών αγώνων «Βεργώτειων 2022».

Μα πάνω από όλα, όπως προαναφέραμε, στην "ψυχή" των αγώνων τα αδέλφια Μεταξά που για μία ακόμη φορά έβαλαν την υπογραφή τους στην επιτυχία των αγώνων.

Σε λίγο θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου