Τρίτη, Μαΐου 18

Ενισχύονται Αθλητικοί Σύλλογοι της ΠΙΝ... Ποιοι είναι από την Κεφαλονιά

 

Ομόφωνα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής μέσω του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκου, στη βάση εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020.

Θα ακολουθήσει άμεσα περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά τη σχετική τροποποίηση στον προϋπολογισμό από την  Περιφερειακή Αρχή

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής μέσω του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκου, αναφορικά με την ενίσχυση αθλητικών σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τίτλο «Έγκριση Εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνη που αφορά στην επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ενίσχυσης / επιχορήγησης, που θα λάβουν τα σωματεία, στη βάση της εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020, μετά τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέρχεται στις 100.000 €.

Ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι η πίστωση αφορά στην προαγωγή του αθλήματος και στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που συμμετέχουν σε Εθνικά Πρωταθλήματα Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Η Περιφερειακή Αρχή, μετά από έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενέταξε στο πρόγραμμα δράσεων της Περιφέρειας το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων, το οποίο συνολικά ανέρχεται στο ύψος των 100.000€. Με την έγκριση του συγκεκριμένου ποσού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως ότι στέκεται -εν μέσω πανδημίας και όλων των δυσκολιών που έχουν δημιουργηθεί- στο πλευρό των αθλητικών σωματείων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, στην προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητών και υψηλών διακρίσεών τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στον προγραμματισμό της Περιφερειακής Αρχής προβλέπεται άμεσα περαιτέρω ενίσχυση των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κάτι που επιτευχθεί με σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκο: «Η ισονομία δεν είναι θέμα ισοκατανομής, αλλά ενίσχυσης των σωματείων, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, τόσο στις μετακινήσεις τους για αγωνιστικούς λόγους, όσο και στην προαγωγή του εκάστοτε αθλήματος, βάσει των πληροφοριακών στοιχείων που συλλέχθηκαν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Όσον αφορά στα κριτήρια της επιχορήγησης των σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αυτά βασίστηκαν στον έλεγχο των δραστηριοτήτων τους συνυπολογίζοντας την εθνική κατηγορία, στην οποία συμμετέχουν.

Αγωνιστικό πρόγραμμα σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη αγωνισμάτων της Ομοσπονδίας, στην οποία ανήκουν

Συμμετοχή στην αντίστοιχη εθνική κατηγορία (Α’ Εθνική, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική) Ομαδικά / ατομικά αθλήματα».

Ως εκ τούτου, μετά την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνη που αφορά στην Επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη βάση της εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020, τα αθλητικά σωματεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ενισχύονται είναι τα εξής: 

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

1.    ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 2.000,00 €

2.    ΝΕΟΛ 1.500,00 €

3.    ΑΠΕΣΔΑΣ «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» 1.500,00 €

4.    Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ 1.000,00 €

5.    ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 1.500,00 €

6.    ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 2.000,00 €

7.    Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 1.500,00 €

8.    ΑΟ ΠΑΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 5.000,00 €Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου