Κυριακή, Μαΐου 9

Δίκαιη νίκη....... "Ανάσα" για τον Παλληξουριακό 1-0 την Αχαϊκή στις καθυστερήσεις


Σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά παιζόταν το μέλλον του στην κατηγορία, ο Παλληξουριακός έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σπουδαία όσο και παλληκαρήσια νίκη, σε το ότι έχει να κάνει με την παραμονή του σε αυτή.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατηγορίας, πέτυχαν την 2η και ίσως πιο σημαντική, από βαθμολογικής κυρίως, αλλά και ψυχολογικής πλευράς, νίκη τους, στη σεζόν που διανύουμε επί της Αχαϊκής, μιας ομάδα που είχε και έχει τους δύο στόχους με σκορ 1-0 στις καθυστερήσεις. 

Μια νίκη που δίνει ανάσες και βάσιμες ελπίδες, αφού στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν, μπορούν να περιμένουν κάτι καλό ώστε να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση και να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Οι Ληξουριώτες έπιασαν τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και βρίσκονται μόλις 3 βαθμούς μακριά από το όνειρο!

Αγωνιστικά η ομάδα του Ηλία Ζερβού, μπήκε στο παιχνίδι αρκετά επιφυλακτικά, κάτι που οι έμπειροι αντίπαλοι της εκμεταλλεύθηκαν, αφού ήταν αυτοί που για περίπου 30’ λεπτά πατούσαν καλύτερα στο «χορτάρι».

Στη συνέχεια και μετά το 30’ ισορρόπησαν και δειλά – δειλά προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μπακάλη.

Όμως το πρώτο μισό στο παιχνίδι θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ και με αυτό το 0-0 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και έψαχναν το γκολ που θα έφερνε χαμόγελα και αισιοδοξία για τη συνέχεια, αφού το «Χ» δεν θα τους βόλευε σε καμία περίπτωση.

Διατήρησαν την υπεροχή και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πιστεύοντας στο γκολ και δικαιώθηκαν στο τέλος, μιας και αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις και ήταν από ατόφιο «χρυσάφι».

Ο κόουτς δεν φοβήθηκε και χτύπησε το παιχνίδι, δυναμώνοντας την ομάδα του στην επίθεση, έκανε διορθωτικές αλλαγές και του βγήκαν όλες, ενώ δικαιώθηκαν και οι επιλογές.

Άλλωστε και το «χρυσό» γκολ προήλθε από ποδοσφαιριστή ο οποίος, πριν λίγο είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή.

Γενικά, όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και χύνοντας ποτάμια ιδρώτα, έφτασαν σε μια μάγκικη νίκη.

O Ignat ήταν συγκινητικός και παρότι τραυματίας στο τελευταίο 10λεπτο + τις καθυστερήσεις (είχαν γίνει όλες οι αλλαγές) προσπαθούσε, παρά τους αφόρητους πόνους να βοηθήσει την ομάδα του, πέρασε στην επίθεση και εκεί με …… ένα πόδι έδωσε «μάχες», κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημα των ανθρώπων της ομάδας και των συμπαικτών του.

Συμπερασματικά και από όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο, ο Παλληξουριακός πήρε μια δίκαιη νίκη, ενώ επίσης διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε, όπως και για τις καθυστερήσεις που κρατήθηκαν και ήταν 11’. Βέβαια υπήρχαν αλλά τα 11’ κατά την άποψη όλων ήταν υπερβολικές!

Την Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν σε παιχνίδι «φωτιά» για την 9η αγωνιστική του ομίλου, στα Βραχνέϊκα από τον τοπικό Διαγόρα.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 1’ ο Δαλκαφούκης θα μπει στην περιοχή επικίνδυνα από αριστερά, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί στην κλειστή γωνία είναι αδύναμο και μπλοκάρει εύκολα την μπάλα ο Μπακάλης.

Απάντηση από τους φιλοξενούμενους στο επόμενο λεπτό με το μακρινό σουτ του Γεωργόπουλου να στέλνει την μπάλα άουτ, έξω από το δεξί δοκάρι του Μωραΐτη.

Στο 9’ ο Ignat θα κάνει ένα μακρινό σουτ, που εύκολα εξουδετερώνεται από τον Μπακάλη.

Καλή ευκαιρία για τα «καναρίνια» της Κάτω Αχαγιάς στο 19’. Ο Σουρανής εκτελεί το φάουλ από αριστερά και στέλνει την μπάλα στη μικρή περιοχή, ο Ανδρεόπουλος ίσα που πιάνει την κεφαλιά που καταλήγει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στην αγκαλιά του Μωραΐτη.

Το πρώτο μισό στο παιχνίδι, θα ολοκληρωθεί με ένα σουτ του Καράι να μην βρίσκει στόχο, αφού η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’ οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι σε χέρι του Μπουτσικάκη στο σουτ του Καράι, μιας και φαίνεται η μπάλα να βρίσκει σε αυτό.

Σπουδαία απόκρουση στο 60’ για τον Μωραΐτη, που διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα στο κοντινό εξ’ επαφής σουτ του Κυριακόπουλου, ύστερα από τη σέντρα από αριστερά του Μαρκόπουλου.

Στο 79’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στο προβάδισμα, όμως το σουτ, μέσα από την περιοχή του Ευστρατιάδη στην κάθετη πάσα του Χατζηστάμου, θα αποκρουστεί από τον Μπακάλη.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Ηλ. Ζερβού στο 85’ με τον Λούλουδα να γεμίζει στην περιοχή, την μπάλα για τον Χατζηστάμου και τον τελευταίο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την όμως άουτ, πάνω από την εστία της Αχαϊκής.

Και ενώ όλα έδειχναν στον Άγιο Αντώνη, πως οδηγούμαστε σε μια «λευκή» ισοπαλία, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1’, ο Ευστρατιάδης με ένα καταπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά τη σέντρα του Χατζιάι, θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Μπακάλη για το 1-0.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντως αφού ο ποδοσφαιριστής του Παλληξουριακού έστειλε την ομάδα του, από την «κόλαση» στον «παράδεισο»!

Οι φιλοξενούμενοι, πίεσαν στο τέλος για την ισοφάριση και στο 90+5’ θα χάσουν καλή ευκαιρία όταν ο Κυριακόπουλος με ένα τεχνικό πλασέ θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Μωραΐτη.

Ο συγκινητικός σήμερα Ignat στο 90+8' θα κάνει με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα την μπάλα ο Μπακάλης.

Τέλος, παραλίγο να γίνει η «ζημιά» στο 90+9’, όταν στη σέντρα από αριστερά του Σουρανή, η μπάλα θα φτάσει περίπου στο σημείο του πέναλτι στον Μητρόπουλο που θα πλασάρει, στέλνοντας την άουτ, λίγο πάνω από τη εστία του Μωραΐτη, προς ανακούφιση των γηπεδούχων.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με μια μεγάλη νίκη για τον Παλληξουριακό, ο οποίος παραμένει ολοζώντανος στο κυνήγι της παραμονής!

Πλέον βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις 3 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Διαιτητής ο κ. Γρ. Ρηγόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Λιάπη και Δημ. Κόρδα από την Ηλεία.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Μωραίτης, Πολυδωράτος (57’ Πολλάκης), Βαλεντής (77 λ.τ. Νεστερένκο), Λουλούδας, Κυριλλίδης (75’ Ευστρατιάδης), Δαλκαφούκης (46’ Λυκούδης), Χατζησταμου, Κουκοβίνος (75’ Αντωνάτος Κ.), Καράι, Ignat, Xατζιάι.

Αχαϊκή:(Αλ. Γαβριλόπουλος), Μπακάλης, Στανής, Παππάς (61’ Κυριακόπουλος), Μπουτσικάκης, Ρίλντι, Λίπι (69’ Κοτσόκολος), Σουρανής, Μαρκόπουλος, Ανδρεόπουλος (88’ Πυρρής), Γεωργόπουλος (88’ Μητρόπουλος), Κωστής.

Αργότερα θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου