Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17

Στα ημιτελικά με 2η νίκη η Εικοσιμία..... 2-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Σε ένα καλό, θα λέγαμε παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στον επαναληπτικό μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, η Εικοσιμία θα επικρατήσει και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0 και θα προκριθεί πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το θέαμα μπορεί να μην ήταν συναρπαστικό και σε αυτό υπάρχει δικαιολογία, μιας και ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και γλιστερός, ενώ και η εκνευριστική βροχή που έπεφτε και ο δυνατός αέρας, δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Οι "κυανόλευκοι" ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και η πρόκριση τους στα ημιτελικά είναι δίκαιη, αφού και στα δύο παιχνίδια ήταν η καλύτερη ομάδα.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι είναι για τους φιλοξενούμενους στο 9'.

Ο Αραβαντινός εκτελεί το κόρνερ από αριστερά στο β' δοκάρι, ο Veizaj θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα αφού βρει στο αριστερό δοκάρι του Καρλή καταλήγει άουτ.

Ένα δυνατό σουτ του Καμπανού, από τα όρια της περιοχής στο 24' θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία του Καρλή άουτ.

Στο 29' ο Τζάκης θα κάνει την παράλληλη πάσα από δεξιά στην περιοχή για τον Veizaj και τον τελευταίο να αστοχεί από κοντά, αφού θα στείλει την μπάλα άουτ, με το σουτ που επιχειρεί.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους θα είναι στο 40' όταν ο Μούτσα από μακριά θα δει τον Μαυρίδη εκτός εστίας, όμως ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας, κάνοντας μερικά βήματα πίσω, θα καταφέρει να μπλοκάρει την μπάλα.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι για το πρώτο 45λεπτο στο 42', όταν στο αριστερό, συρτό σουτ του Μάθιου εκτός περιοχής μπλοκάρει την μπάλα από ο Καρλής.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, σε ένα παιχνίδι μέτριο και τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή.

Στην επανάληψη και με τη βροχή να δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε και η εικόνα παρέμεινε η ίδια, μόνο που τώρα είχαμε κάποιες καλές στιγμές.

Στο 48' η Εικοσιμία θα προηγηθεί στο σκορ 0-1 με κοντινό πλασέ του Μουρελάτου, μετά το σουτ του Ι. Μινέτου και την δύσκολη επέμβαση του εξαιρετικού Καρλή.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι, ο Μουρελάτος εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καρλή.

Άτυχοι θα σταθούν οι "πράσινοι" στο 63', αφού το μακρινό σουτ του Τσάκου στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μαυρίδη.

Νέα ευκαιρία για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο 68' με τον Μούτσα να βγάζει καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Τσάκο και αυτός απέναντι από τον Μαυρίδη, θα κάνει το σουτ για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας και να σώσει από τη ισοφάριση.

Μετά από 2' και ενώ ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς απώλεσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2 με ένα φανταστικό σουτ, έξω από την περιοχή του Ντ. Ντουκάι που θα στείλει την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του Καρλή.

Μεγάλη ευκαιρία, αλλά και σπουδαία επέμβαση του Καρλή, για την Εικοσιμία στο 77' στο πλασέ από τη μικρή περιοχή του Λ. Κουμαριώτη, μετά την παράλληλη πάσα από δεξιά του Αραβαντινού.

Στο 79' ο Κατσιλίδης εκτελεί το φάουλ από δεξιά και βρίσκει τον Σακκάτο στην περιοχή, όμως η γυριστή κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μαυρίδη.

Τέλος, στο 86' σε μια ωραία εκτελεσμένη κομπίνα φάουλ, ο Κατσιλίδης θα περάσει στην περιοχή για τον Walker, όμως ο τελευταίος απέναντι από τον Μαυρίδη, δεν κάνει καλό τελείωμα και σώνει ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας διώχνοντας δύσκολα την μπάλα κόρνερ.

Έτσι, με μια δεύτερη νίκη η ομάδα της Λειβαθούς θα περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ το "τριφύλλι" πλέον θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα, για μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς την κ. Ε. Μπακάκη και τον κ. Γ. Στόφορο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καρλής, Χύκα, Ποιμενίδης (72' Κουμακάκης), Μαρινάκης, Χαραλαμπόγλου, Walker, Μούτσα (78' Σακκάτος), Tσάκος, Φωής, Κορσιάνος (72' Κατσιλίδης), Τριανταφύλη (53' Μπάμπης).

Εικοσιμία:(Τ.  Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Καραγιαννάκης (71' Ντουκάι Α.), Μπουγάς, Veizaj (76' Πρέντζας), Τζάκης, Μάθιου (46' Ντουκάι Ντ.), Αποστολάτος, Μπούσι, Αραβαντινός (76' Χαραλαμπέλης), Μινέτος Ι. (71' Κουμαριώτης Λ.), Μουρελάτος.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου